שאלה.

nili6

New member
שאלה.

ראיתי כאן הרבה התייחסות לספרים למתחילים. רוצה לשאול מה לגבי ספרים למתקדמים, האם אודם הוא הברירה הכמעט יחידה?

kraveh

New member
יש הרבה ספרים

אודם הוא ממש לא הברירה היחידה, ולטעמי - גם לא ממש ברירה טובה. האם יש לך אפשרות לקרוא גרפולוגיה באנגלית? בכל אופן בעברית - "נכתב בנפש" של דבורה הראל הוא מצויין, "כתב היד כראי הנפש" של יגאל ורדי שווה קריאה, "ילדים כותבים" של חווה רצון מעולה, ובכלל מאמרים שהתפרסמו בשנתון של האגודה המדעית לגרפולוגיה הם למתקדמים. את השנתונים האלו ניתן להשיג במזכירות האגודה, תיכנסי לאתר שלהם: www.graphology.org.il. יש עוד ספרים אך הם כבר קשים להשגה ולא נמצאים בחנויות הספרים. אם את קוראת גם באנגלית יש לי עוד רשימה ארוכה קרן רווה גרפולוגית מוסמכת

nili6

New member
היי קרן,

הרבה תודה על המידע, בשלב זה מעדיפה בעברית, עם כי אחרי ההתמודדות עם אודם כל שפה היא מובנת. מכה, האודם הזה....

nili6

New member
(אם כי)

(אם כי, כמובן) ותודה על הרעיון לפנות לאגודה:)

עטרה, מנהלת הפורום הקודמת אהבה

את הספר של "פוקורני", גרפולוגיה שיטתית נדמה לי, יש לך אותו ?

nili6

New member
עכשו כבר כן,

עכשו כבר כן, (לא קל להשיג). אבל בינתיים מתמודדת עם אודם. "כתב יד ואישיות". זוועת אלוהים.

לפעמים אני פשוט נדהם מדברים שהוא

כותב, כבר ניתקלתי בזה בכמה ספרים שהוא נניח מסביר על נושא מסויים ומפרט כל מיני אפשרויות, ואח"כ עובר לנתח כמה כתבי יד שבהם התופעה אמורה להשתקף, ואת לא מוצאת שום קשר בין הדברים. יצא לי לראות קבוצה שלמה של כתבים, קרוב ל - 10 שאמורים להמחיש נושא שהוסבר, ששום דבר ממה שתואר קודם לכן כאפשרויות לא מצא את ביטויו בניתוח של אף לא אחד מהם.

nili6

New member
מה שלי בולט אצלו,

בספר הזה יש רק כתב יד אחד, שאני דוחה את התעמתותי איתו... מה שלי בולט שם בין היתר, זה איך שהוא חוזר לך כל שני עמודים מחדש על התיאור המפורט של כל טיפוס וטיפוס. כלומר בכל הקשר, בכל ראש פרק חדש הוא נותן תיאור חוזר של כל התכונות שמאפיינות את כל אחת מהפוטנציות. קצת ככה כמו אילון... אם אתה מבין את כוונתי או- למי שקרא אותו....

מה שאת בעצם אומרת שיתן היה

לצרף את כל 9 הטפוסים ומאפייניהם בפרק אחד שמכיל את הכל ולחלק עותק מכל לכל פרק ופרק שדן בהיבט אחר של כתב היד, ועדין הפרשנות במלואה תתאים לכולם. יש איזה בעיה עם הנושא הזה. יש בעיה לקחת אלמנט מסוים ולהלביש עליו פרשנות מפורטת ומגוונת בסדר גודל של פרק.

עוד פעם

במקרים רבים הוא לוקח אלמנט מסויים ומלביש עליו פרשנות מפורטת בסדר גודל של פרק, ולא ניתן לעשות עם זה הרבה וזה גם לא מובן מתי לקחת פרשנות זו ומתי את האחרת. אבל אם את שואלת אותי הבעיה הגדולה של הספר היא בכלל לא גרפולוגיה אלא קושי לחבר את כוונותיו והסבריו למציאות פשוטה ומובנת למי שאמור להבין זאת. מקריאת הטקסטים המתארים את האישיות במקרים רבים לא ניתן להבין על אילו תכונות ונטיות מדובר, וכאן זה כבר לא קשור לגרפולוגיה אלא אך ורק לשפה.

למעלה