שאלה

MelodicTruth

New member
מה שמעלה מחשבה עצובה...

האמריקאים המוכשרים הפסיקו את פרויקט SSC. דבר שיכל להוות צעד ענקי בדרך לתיאוריה של הכל, ולהבנת פעילות היקום ויצירתו.

MelodicTruth

New member
SSC

הינו פרויקט של ממשלת ארה"ב שהחל בסוף שנות השמונים ונפסק כמה שנים לאחר מכן. המטרה היתה לבנות שפופרת בהיקף 80 ק"מ(!), מוקפת במגנטים אדירים, שתשחזר את הרגעים הראשונים של יצירת היקום, ובכך יתן למדענים כלים להבנת השאלות הגדולות של היקום(החומר האפל, מכניקת הקוונטים, התיאוריה של הכל, חלקיקים אקזוטיים, וכו'...ולך תדע אם המדע לא היה מפתיע אותנו...). הפרויקט היה אמור להעסיק 3,000 אנשי סגל ומדענים! אם הכל היה הולך כראוי, בתחילת שנות האלפיים כבר היו מתחילים להשתמש במתקן. אבל שוב, בירוקרטיה.

bralon1

Member
אם כבר מדברים על זה

אני זוכר שהייתה תוכנית על האדם בעל האיי קיו הגבוה ביותר בעולם בערוץ שמונה ומשהו שהוא עוסק בתור פרנסה זה להיות בארמן בפאב, כך שאין הקשר בין המבחן להישגים שאדם משיג בחייו (אלא אם הוא מחשיב את המבחן כהישג
).

MelodicTruth

New member
כריס לנגן

בן 40+, סלקטור במועדון ניו-יורקי, מפתח שרירים בשעות הפנאי. לא נראה לי שהוא האיש החכם בעולם, גם לא האיש החכם באמריקה, אבל אין ספק שהIQ שלו באזור ה180+. למעשה, יש לו תיאוריות מאוד מעניינות(ומאוד הזויות!). רק חבל שהוא מתיימר לגלות בחמש דקות את סודות היקום שסטיבן הוקינג הקדיש את כל חייו בשבילם, ועדיין לא גילה אותם.

BanjoKazooie

New member
אני רוצה לנפץ מיתוס

קראתי ספר ביוגרפיה על אינשטיין ולאינשטיין היו ציונים מאוד גבוהים בבצפר אני עוד מעט הולך לישון אבל מחר אני אפרט לכם את הציונים שלו במקצועות השונים.

MelodicTruth

New member
-

קודם כל, יהיה מעניין לדעת מאיזה ספר הוצאת את זה. מדובר במיתוס שעדיין לא ניסו להפריך. חוץ מזה, גם אם אינשטיין היה תלמיד מצטיין, אני עדיין יכול להצמיד לכל מצליחן עם IQ גבוה עשרה לוזרים עם אותו IQ.

BanjoKazooie

New member
והנה הציונים של אינשטיין

מהספר "אלברט אינשטיין - סיפורו של גאון" הוצאת כתר. (הציון הגבוה ביותר שהיה אפשר לקבל בבית הספר הוא 6) זהו ציוני של אלברט אינשטיין כאשר סיים את התיכון. גרמנית - 5 איטלקית - 5 היסטוריה - 6 פיסיקה - 6 כימיה - 5 אמנות - 4 שרטוט - 4 זואולוגיה - 5 גיאוגרפיה - 4 כפי שאתם רואים, אלברט לא היה תלמיד גרוע כלל וכלל, הוא היה תלמיד טוב מאוד.

MelodicTruth

New member
תודה על המידע! ../images/Emo13.gif

באמת מעניין לדעת מה היה הציון שלו במתמטיקה...

למה???

New member
אני חושבת שהתבלבלת בין ההגדרות

לאדם "גאון" לבין אדם "אובססיבי". יש אנשים שלא מסוגלים לצחצח שיניים לבד אבל אם תיתן להם כל תאריך של ה400 שנים האחרונות הם פשוט יגידו לך איזה יום זה יוצא, אההה והם גם חישוו מלאנתלאפים מס' ראשוניים (כבר עבר הרבה זמן, אני לא זוכרת כ"כ...). פה מדובר על אנשים אובססיבים. השכל שלהם לא מאפשר להם לעשות כמעט כלום באופן הכי מינימלי אך נתקע על מציאת מס' ראשוניים ועל זכירת תאריכים וזה פשוט מה שהוא מאפשר להם לעשות, אומנם בצורה מעולה אבל... כן, אפשר להגיד שזו גאונות, אפילו משהו על-אנושי. אבל ראבאק, הב"א לא יודע לאכול כמו שצריך! לא יודע לדאוג לצרכים שלו... אין כזה דבר "גאון" גאון זה דבר יחסי והוא נמדד ע"פ קריטריונים מסוימים. נגיד, אם תיקח כמות מסוימת של אנשים ותבקש מהם להמציא משהו חדש, לאחר כמה זמן תחזור אל אותם אנשים, תמצא את האדם שהמציא את הדבר הכי מתוחכם ותתחיל להגיד שהוא הכי חכם, או שהוא הגאון שמבין אותם אנשים. אם תקח את כל האנשים בעולם ותמצא את האנשים שהמציאו את הדברים הכי מתוחכמים ותקרא להם גאונים זה לא יהיה שונה... אתה מדדת אותם ע"פ קריטריונים מסוימים, כמובן. אבל מי אמר שזה מעניין אותם להמציא משהו חדש? הינה אפילו אתה אומר שה"גאון" אצלכם לא יידע להבדיל בין משו למשו, למה זה הופך אותו לפחות גאון? הרי הוא הצליח בתחום שלו (לימודים בביצפר, אפשר לקחת את זה כתחום 1 הרי זה לא כ"כ מורכב...) הרבה יותר מכל האחרים? איך לדעת את ההבדל בין אסטרונומיה לאסרולוגיה יעזור לו להצליח בלהוציא ת.בגרות?

MelodicTruth

New member
תשובה

"אין כזה דבר "גאון" גאון זה דבר יחסי והוא נמדד ע"פ קריטריונים מסוימים." באותה מידה זה יהיה בלתי אפשרי להגדיר "גבוה" או "שמן". "איך לדעת את ההבדל בין אסטרונומיה לאסרולוגיה יעזור לו להצליח בלהוציא ת.בגרות?" איך תעודת בגרות תעזור לו בהתפתחות המנטלית שלו? אני מעדיף להעשיר את הידע הכללי שלי על חשבון ציון במקצוע שעוד חצי שנה אני לא אגע בו יותר. לפחות אני משרת את הצרכים האינטלקטואלים שלי, ולא את פיסת הניר המגוחכת הזאת שנקראת תעודת בגרות.

למה???

New member
באותה מידה...

איך ההתפתחות המנטלית שלך תעזור לך? הרי אתה ייצור שעומד למות (נראה לי...
) מבחינתי אין פה על מה לדבר בכלל, אין על מה לדון ואין על מה להתווכח, אנשים עושים את הבחירות שלהם מהשיקולים שלהם. אתה למשל תמות מתישהו אך בכל חושב שריגוש ו/או סיפוק מנטלי הוא בעל משמעות, אני יכולה להחליט שאני לא מבינה את זה (אני כן, אבל יש הרבה אנשים שלא יבינו את זה), כל אחד מבין משהו אחר כל אחד שופט אחרת... אין גאונות. בנוגע לגבוה/שמן, יש ממוצע, זה משהו נמדד... אתה מיד יכול לראות על אדם אם הוא שמן או נמוך אבל אתה לא מיד יכול לראות על אדם אם הוא חכם/טיפש, כי אין אפילו דרך לתאר מה זה חכם טיפש, אין ממוצע לדברים כאלה. אז המציאו את המבחני איקיו והוסיפו להם מבחני אנטילגנציה ריגשית ושמעתי שיש גם רוחנית... בקיצור זה הולך ומסתבך... זה לא אבסולוטי כמו התשובה לשאלה "האם הגובה הממוצא של השחקנים בשיקגו בולס מעיד על כך שהם גבוהים?"

למה???

New member
ממוצא=ממוצע

"בכלל, אין על מה לדון ואין על מה להתווכח, אנשים עושים את הבחירות שלהם מהשיקולים שלהם" מתייחסת פה להחלטה שלך שתעודת בגרות לא שווה יותר מריגוש מנטלי.

MelodicTruth

New member
יש לך טעות אחת בסיסית

אינטליגנציה היא לא תכונה רוחנית, אין בזה שום דבר מטאפיזי. אינטליגנציה תלויה אך ורק במח שלך, היא לא נוחתת מהשמים, ולא קשורה בשום אופן לנשמה שלך. למרות זאת, אינטליגנציה היא לא דבר בולט כמו גובה או שומן, ולכן אנשים טועים וחושבים שיש בה משהו "מעבר" לתכונות הפיזית. מאחר ואינטליגנציה היא תכונה פיזית, אין בעיה למדוד אותה.

למה???

New member
כן, כן... גם לך יש טעות בסיסית.

"גאונות" ו"אנטילגנציה" זה לא אותו הדבר. ואם כן לדעתך, אז שנינו יוצאים מנקודות הנחה שונות לגמרי ואם כך המצב- אני מעדיפה להשאיר את זה ככה
. אממ... מעניין מה שאתה כותב, אז מה היא אנטלגנציה?

למה???

New member
התחלנו מלדון בגאונות לא באנטילגנציה

אולי בגלל מה שאמרתי על אנטילגנציה החלפת נושא? אז אבהיר את דברי, אמרתי שחוכמה אי אפשר להעריך ושמבחני אינטילגנציה לא מוכיחים את עצמם מה שבולט במיוחד זה שבגלל שהם לא מוכיחים את עצמם (כמדד לגאונות) הוספיו מבחני "אנטילגנציה רגישית" ויכול להיות שגם קיימים "אנטילגנציה רוחנית"

למעלה