שאלה

lepidus

New member
כמעט ולא

אם לא מתחשבים בפגיעות פיזיות או מחלות, רמת האיקיו של בוגרים נשארת פחות או יותר זהה במהלך חייהם. אצל ילדים זה קצת יותר דינמי, לדעתי בגלל שכל ילד מתפתח בקצב משלו, הן פיזית והן מנטלית.

MelodicTruth

New member
לא מדויק

האינטליגנציה מתפתחת עד שמגיעה לשיא באמצע שנות העשרים-תחילת שנות השלושים. לאחר מכן מתחיל תהליך של רגרסיה. התהליך שונה מאדם לאדם ומושפע בעיקר מהגירויים המסופקים למח. מי שיאתגר את עצמו כמעט ולא יושפע לרעה. אך עם זאת, יש היבטים מסויימים בחשיבה שמשתפרים עם הגיל, כמו הזכרון והיכולת ליישם ידע נרכש(שמתם לב לגיל המאוחר של זוכי פרס נובל), אך עם זאת מהירות החשיבה יורדת בצורה משמעותית.

qet1

New member
זיכרון משתפר עם הגיל?../images/Emo12.gif

אתה בטוח??? אני תמיד חשבתי שהגיל המאוחר של זוכי פרס נובל נובע מזה שלקח להם הרבה שנים לצבור מספיק ידע, ללמוד את התחום שלהם מספיק לעומק ולחקור את התופעה שהם גילו... כמו שאתה לא מצפה לראות פרופסורים בני 23...פשוט כי זה לוקח זמן...

MelodicTruth

New member
צודק ולא צודק

כשאני מדבר על שיפור, אני מדבר על גיל 40-50. אני מסכים איתך על העובדה שכדי לקבל פרס נובל צריך להעביר תקופת מחקר ארוכה, אבל לא לזה התכוונתי. יש הרבה איזכורים לחכמה של הזקנים. בין אם מדובר בסיפורי עם מכל פינה בעולם, באמרות חז"ל או סתם בשיחה עם זקן חביב בעיר העתיקה. לא מדובר בחכמה אבסטרקטית שמבחני IQ מודדים, אלא בחכמה מעשית שנובעת מיישום של הידע שרכשו בחיים, או בקיצור, מה שאנחנו מכנים "חכמת חיים". מה שמוביל לשאלה(היותר פילוסופית ממדעית) מהי "חכמה"?

lepidus

New member
קצת אטימולוגיה

המילה אינטליגנציה מורכבת מהשורש LEGERE=לקרוא, והתחילית INTER=בין. כלומר; אינטליגנציה = היכולת לקרוא בין השורות (באנלוגיה). בין זה לבין חכמה (שהינה פונקציה של ידע, ולכן באה עם הפז"מ...) אין הרבה קשר. ובקשר לפרס נובל, שם בכלל הרוב זה פוליטיקה, שהעולם המדעי ממש לא נקי ממנה.

Dorfl

New member
אם אני לא טועה,

עוברות כמה שנים טובות בין העשייה של זוכי הנובל לבין ההכרה בה והענקת הפרס.

דרך אגב

לא חסרים אנשים עם ידע עצום בנושאים ועם חכמת חיים ושיכולים לתרום הרבה לדיונים מעניינים ועמוקים ושאין להם אייקיו מספק בשביל הארגון שלכם. אתם לא חושבים שזה קצת לא "פייר" כלפי אנשים כאלה שמופלים רק בגלל מספר ? (יכול להיות שאני אומר את מה שאני אומר מתוך בורות כי אני לא יודע בדיוק מה אופי הדיונים במנסה - אם כן, תקנו אותי )

neko

New member
אני מזמין אותך לראות כיצד אדם

יכול להיות בטוח שהוא יודע הכל. הנה אחד, מנהל פורום שהקים (בהייד פארק, מקום שלא דורש זיהוי ע"מ להיות מנהל) הנקרא "האמת האבסולוטית" (כבר שם המעיד על חוכמתו הרבה של מקימו). הוא יודע, בין השאר, שרוב הישראלים לא יתנו את ביתם לנישואים לאדם שאינו יהודי כשר ונימול. הנה אחר, שסתם חושב שהוא המשיח. בקיצור, אנשים יכולים לדעת לא מעט ולחשוב שהם חכמים גדולים. זה לא אומר שהם אינטלגנטים כהוא זה (במקרה לגמרי שתי דוגמאות של פאנאטים דתיים פשוט כי נתקלתי בהם לאחרונה, לא בהכרח מייצג). למיטב ידיעתי, אנשים אשר הוכיחו עצמם ראויים במעשים יתקבלו למנסה כחברי כבוד (אני בטוח למשל שאף אחד לא הלך לעשות מבחן IQ לפרופ' אסא כשר, נשיא הכבוד של הארגון בארץ).

MelodicTruth

New member
אני לא רואה סיבה

לויכוחים בנושא של דת. אני דתי. אני לומד בישיבה תיכונית. כשאני נתקל באנשים כמו "לנצח" אני פשוט מתעלם, יש אנשים שלא ניתן לדבר איתם, זה יותר גרוע מלדפוק את הראש בקיר. עדיין לא הבנתי מה אנשים מנסים להוכיח בויכוחים האלה. הדבר היחיד שהם מוכיחים הוא שניטשה צדק כשהזהיר מהנזק שיכולה לגרום מלחמת דת, גם היא רק אונליין.

neko

New member
יש בזה משהו, אבל העניין העיקרי

הוא בהגנה מפני כפיה דתית זו או אחרת, ומצד שני - נסיון להבין את הצד השני יותר טוב. אני עדיין מאד מתקשה להבין את המאמין האינטלגנטי שמצליח ליישב את המציאות עם הדת (אולי תקפוץ לפורום אתאיזם ודת ותשטח את משנתך?
) BOTTOM LINE - בידור משעשע עם ערך מוסף (לומדים קצת ביולוגיה, פיזיקה, גמרא ועוד כמה דברים בדרך...)

MelodicTruth

New member
העפתי מבט בפורום

לא נראה לי שאני מעוניין לקפוץ. הפורום די עוין, משני הצדדים. וסביבה עוינת לא מאפשרת לי חשיבה חופשית. זאת אולי הסיבה שאני מקפיד להתרחק מסביבות טעונות דתית\פוליטית. לא חסרות דוגמאות לאנשים אינטליגנטים שהצליחו(כהגדרתם) ליישב את המציאות עם הדת. גם אני מנסה למצוא את האמת, תהיה אשר תהיה. המציאות, בשילוב עם הכלים העלובים לתפיסת העולם שנולדנו איתם מציבה שאלות קשות. התעלמות מאותן שאלות, דבר הרווח בציבור הדתי, היא לדעתי הטעות הגדולה ביותר שניתן לעשות. אני כבר הצלחתי ליישב בעצמי לא מעט שאלות, שאלות שהתשובות שקיבלתי להן מאנשי דת רק איכזבו אותי. מסתבר שדוקא אותם אנשים שמתעלמים המדע מגיעים למסקנות הפוכות מאלה שרצו להגיע אליהן.

lepidus

New member
אסא כשר עשה את המבחן כמו כולם

אחרת הוא לא היה מתקבל. לא מעגלים פינות, אפילו לא עבור סלבריטאים

חייב להוסיף משהו

ידוע שהמח הוא מאוד דינמי ותרגול החשיבה בכל מיני דרכים משפר יכולת פתרון בעיות, את התפיסה והופך אותן ליותר מהירות... אז השאלה שלי, אם בנאדם נולד עם אייקיו גבוה בסביבה גרועה ולא אימן את המח שלו בשנות הילדות האם תוצאת מבחן האייקיו שלו בגיל מבוגר תהיה נמוכה מזאת של אדם שנולד עם אותה מנת משכל ופיתח את החשיבה שלו מגיל צעיר ?

lepidus

New member
ובגלל זה חשוב לטפח את הילדים האלה

מגיל צעיר וזאת אחת המטרות האופרטיביות שלנו

למעלה