שאלה

guyTHEred

New member
שאלה

אתם יכולים להמליץ על ספרים שקשורים לנאצים לגרמניה בזמן המלחמה, לפני המלחמה, אחרי המלחמה, מדע בדיוני וכו...למשל כמו "ארץ אבות" של רוברט האריס? תודה

Ungareska

New member
לא קראתי.

פשוט לא הבנתי איך מדע בדיוני יכול להיות קשור לגרמניה הנאצית, אבל כנראה שבספרות כל הזיווגים אפשריים. אז אם תוכל לספר במספר מילים על הספר.. אודה לך.

מירטל

New member
הסבר על הסוג הזה של מד"ב.

אין לי מושג איך אנשים שמבינים קצת יותר במד"ב קוראים לסוג הזה של מד"ב, אני אקרא לו מד"ב "מה אם"- כמו סופרים קצת יותר גדולים (ע"ע 1984), ארץ אבות מספר על עולם אלטרנטיבי שבו לא הרוסים ניצחו, אלא גרמניה הנאצית, וגיבור הספר הוא איש משטרה ( לא אס. אס.) שמגלה את הפרטים על מכונת ההשמדה הנאצית. בכמה מילים? קראתי ספרים יותר טובים מזה.

Ungareska

New member
בדיוק ראיתי היום בספריה

ספר בשם "מה אם היטלר היה מנצח במלחמה" או משהו בסגנון. אני לא מבין איזו משמעות יש לספר כזה. מבחינה היסטוריונית, שאלות "מה אם" הם לא רלוונטיות. זה גם לא כל כך מד"ב. כך שהייתי משייך את זה לקטגוריה של "ספרי אימה ופחד".

Boojie

New member
היסטוריה אלטרנטיבית.

(זה שמו הרשמי של תת-הז'אנר הזה).

יש כאלו

ספרים ספקולטיביים של היסטוריה חלופית בסגנון "מה היה קורה אילו הנאצים היו מנצחים במלה"ע II?". יש בהם המון פוטנציאל לעיסוק בשאלות תיאורטיות בנוגע לאידאולוגיה הנאצית ויישומה. לא מכירה ספרים מסויימים כאלה, אבל שמעתי עליהם ואפילו ראיתי סרט כזה פעם וכבר שכחתי את שמו...

מירטל

New member
ק. צטניק.

מתחיל עם סלמנדרה, ממשיך עם בית הבובות ואני נשברתי בפיפל- אלה ספרים מזעזעים.

Athaclena

New member
לא מכירה ספר, אבל סיפור קצר אחד כן

הסיפור הקצר "Thor meets Captain America" הוא א. לא מתורגם ב. לא כמו שזה נשמע (לא קשור לדמויות הקומיקס) ג. סיפור what if. נמצא בספר the river of time, ספר מומלץ מאוד. זאת אסופה של סיפורים קצרים של David Brin, זה הסיפור היחיד עם הקשר הWW2 אבל כולם טובים.

דוסטו

New member
"השעור בגרמנית"

ששם מחברו זרח מפרחוני. ספר חזק וקשה. אבל מאוד דרשני ועם תרגום כבד וארכאי. "נער קריאה" מצוין.

kkarinn

New member
המלצה מוזרה...

לא קראתי את הספרים האחרים שסיפרת עליהם, כך שאני לא יודעת כ"כ באיזה סגנון מדובר, אבל קראתי ספר מדע בדיוני (שמוגדר כמדע בדיוני ולא הסטוריה) אך יש בו דברים הסטוריים, והוא עוסק גם בנושא של מה היה אם משהו היה קורה אחרת, זה קשור בנאצים... אני פשוט לא רוצה לפרט יותר מידי כדי לא להרוס לך את ההפתעה אם תקרא אותו... בכל מקרה, קוראים לו "ברק", של מייקל קריצ'טון. בכלל ספר טוב...

bambi31

New member
"שואה שלנו" אמיר גוטפרוינד

"עושים הסטוריה" סטיבן פריי

דדאלוס

New member
ספר קלאסי שעונה על הפרמטרים שלך

"האיש במצודה הרמה" מאת פיליפ ק. דיק.

למעלה