שאלה

meshoamam

New member
מי אמר להרצות?

לדעתי יהיה נחמד אם הוא יבוא סתם כדי לקשקש...אני לא חושב לשלם אגורה שחוקה בשביל הרצאה. אם הוא מעוניין להצטרף וסתם לקשקש- מבחינתי ברוך הבא. אני אשמח מאד לפגוש אותו. אבל אם הוא רוצה כסף...מבחינתי שיפתח עוד חוג בבונקר שם ליד בי"ס הנדסאים

ailag

New member
לא שאלתי אותו

נראה, אם הוא יחליט לעשות עוד הדגמה ליד המקדונלדס..

arifell

New member
היה לי קטע מצחיק בנוגע לתומס

התחלתי ללמד תלמיד חדש לקראת בר המצווה שלו. ובסוף אחד השיעורים, הוא אמר שאני משני המורים היחידים שהוא מתעניין אצלו, כשהשני הוא איזה מרצה שהוא היה אצלו ב"נוער שוחר מדע". שאלתי אותו אם במקרה למרצה קראו תומס גודמן, והוא אומר לי: "איך ידעת?!" נו באמת...

arifell

New member
ד"א אני לא מכיר אותו מ"נוער שוחר

מדע" יצא לי לפגוש אותו בסיורים של הכיתה למכון וייצמן בי"א ובי"ב. ניהלתי איתו גם שיחה ארוכה לגבי קיבוץ קטורה, אבל זה סיפור להדמנות אחרת...

pelegs

New member
היי - זה מכנס של סטארבייס972

מלפני שנתיים לערך... לא היית שם במקרה?

pelegs

New member
וזה hey

כמובן, ולא hi. (סתם פתאום היה לי דחף מוזר להדגיש את זה
)

Swordfish

New member
אני זוכר אותו!! ../images/Emo9.gif

זה היה כשהייתי בכיתה י', עכשיו אני ב-יב', הגענו למכון וויצמן בתור סיור של כל מי שלומד פיסיקה ברמה גבוהה. הבנאדם פשוט משוגע!!! ישבנו בתוך איזה חדר, הוא התחיל לעשות לנו דברים כאלו מופרעים :) הוא שפך חנקן נוזלי על הרצפה, וכל החדר פתאום נהיה לבן, הוא לימד אותנו להכין קפה-קרח הוא היה שופך חנקן נוזלי לתוך הקפה שלו. הוא שפך 98 אחוז אלכוהול על הרצה שם, והדליק, הוא רצה להוכיח לנו שמה שנדלק זה רק האדים :) הוא הכניס קרח יבש לתוך מבחנת פלסטיק, סגר, וזרק את זה, בשלב מסויים זה עשה כזה פיצוץ!! :) מה גם שהוא צועק בצורה לא נורמלית :)

bigbang

New member
הסבר

אפקט קזימיר: הכוח שנוצר בין שני לוחות מוליכים מקבילים שנמצאים במרחק קטן אחד מהשני. הכוח נוצר כתוצאה מכך שגלים אלקטרומגנטיים בין הלוחות יכולים להיות רק באורכי הגל שמחלקים את המרחק בין הלוחות (אחרת תנאי שפה לא יתקיימו), כאשר הקרינה האלקטרומגנטית בחוץ יכלוה להיות בכל אורך גל. ההפרש יוצר לחץ ש"רוצה" לקרב את הלוחות. אינטואיטיבית זה די ברור, אבל האמת שאין לי מושג מה בדיוק גורם ללחץ הזה. למה יש שדות אלקטרומגנטיים בכל מקום כדי לדחוף את הלוחות? עד כמה שהבנתי מדובר בפוטנים וירטאליים - לפי QED, ייתכן שבכל נקודה מרחב פתאום ייוצרו חלקיק, אנטי-חלקיק ופוטון, ואחרי זמן מה פשוט ייפגו שוב ויעלמו. מדובר בשדה של הפוטונים האלה. RINDLER FLUX הוא השטף של הפוטונים הוירטואליים האלה במערכת ייחוס מאוצת. לא יודע למה זה חשוב, לא היה לי זמן לקרוא בינתיים. הייתי מאוד מופתע למצוא כתבה בנושא ממקור שנראה רציני ואף נותן קישורים ל-PRL. מאוד מענין: http://www.calphysics.org/zpe.html http://www.calphysics.org/rindler.html

אורן51234

New member
אם אותם גלים קיימים בכל מקום

האם אפשר לקרוא לעניין zero point energy? נתקלתי פעם בהסבר על חומר ואנטי חומר שנפגשים כל הזמן, מה יקרה אם יופעל כוח חיצוני שימנע מהם להיפגש שוב? (בתיאוריה כמובן)? איך אפשר לנצל את האנרגיה הזו,אם בכלל?

ZPE

תומס המדען המטורף אם אתם מתכוונים למי שאני חושב שזה אומר שמZPE אפשר לבנות פצצה שיכולה לפוצץ את כל כדור הארץ הוא אמר שזה חומר מסויים שמספיק גרם ממנו בשביל לבנות את הפצצה חוץ מזה הוא עשה סדנת מדע שבה הוא אכל קרח יבש ונגע בכבל חשמלי שהיה בו זרם של 10000 וולט הוא מטורף!

טל ר

New member
ומדוע זו בעיה?

נסה לגעת בקוטב הסוללה ברכב בזמן שהסטרטר עובד - גם שם עובר זרם חשמלי חזק מאוד.

טנקר

New member
ממה שידוע לי

:אנרגיית נק' האפס (-או משהו בסגנון) זו אנרגיה המצויה בכל מקום ,זו אנרגיה בעלת עוצמה גבוהה ביותר והבעיה בניצולה היא קודם כל מציאת דרך הפקתה. ניסוי שראיתי הדגים זאת בקנה מידה קטן,פיצוץ בועות מים ומדידת האנרגיה הנפלטת/טמונה בבועות (פה לא מובן לי בדיוק מה הקשר לאנרג' נק' האפס,כי זה מדגים סהכ' שחרור אנרג' כתוצאה מפירוק קשרים מולק' ,וזה כבר ידוע ונוסה לרוב) בכל אופן זה נשמע מעניין ואשמח להבהרות בנושא

אורן51234

New member
נשמע מוכר

שמעתי על הניסוי... עש ניסוי כלשהו במיים ותוצאות הניסוי יצאו עם סטייה כל הזמן. הסטייה הזו נגרמת מה-ZPE. לא זוכר יותר, מצטער.

למעלה