שאלה

אורן51234

New member
ממה שאני יודע

ZPE היא האנרגייה הקוסמית אם תרצה. בחטיבה למדת שהאטום מורכב מורכב מאלקטרון שנע מסביב לגרעין שמורכב מפרוטונים וניוטרונים. עכשיו נשאלת השאלה למה האלקטרון ממשיך להיסתובב מסביב לגרעין ולא נופל לתוכו, הרי ישנה משיכה בין האלקטרונים(-) לפרוטונים(+). בחטיבה אם תשאל יגידו לך שהניוטרונים (נטרליים) מבטלים את המשיכה בין האלקטרונים לפרוטונים. אם תשאל בתיכון יגידו לך שהתנע הזוויתי של תנועת האלקטרון במסלול מונע ממנו ליפול לתוך הגרעין. ועכשיו לעניין. שמעתי את ההרצאה מפי תומס (מדען מטורף אך חביב מאוניברסיטת ת"א שמוכר ע"י מספר אנשים בפורום) לגביו התשובות האלו לא מספקות אותו. מה שמחזיק את האלקטרונים במסלולם הוא כוח הדדי שפועל בין כל האטומים ביקום. מעיין שדה כוח אינסופי שנמצא בכל מקום. שדה זה הוא ה-ZPE. אנרגיית נקודת האפס משמעותה שבכל נקודה ביקום ללא אנרגייה (אפס) יש כמות אנרגייה מסויימת שהיא השדה הכללי הזה. את האנרגייה הזו ניתן לקלוט בצורה כלשהי עם אנטנה ולנצל אותה כמקור כח. למה משתמשים בזה? לדברי תומס יש מדען אחד בחו"ל שבנה מכשיר שיקלוט את האנרגייה הזו (הסיבה לכך הייתה טובה מאוד כמובן, רק כדי להוכיח שהוא יכול). המדען בנה סקייטבורד מרחף כמו בסרט "חזרה לעתיד". אני לא בטוח אם מדובר כאן באמת או בשמועות אבל אם זה קיים אני חייב לראות את זה בפעולה
. יש גם שאלה מה יקרה אם יתחילו לנצל את האנרגיה הזו, האם היא לא תגמר בשלב כלשהו? מה אז יקרה, האם מבנה החומר בייקום יקרוס? בכל מקרה זו ההרצאה ששמעתי. אם מישהו יודע יותר על הנושא, הוספות,תיקונים וקטעי וידאו של מדען מחו"ל יתקבלו בברכה.

טל ר

New member
ואם תשאל באוניברסיטה

יאמרו לך לשאלקטרון ישנה פונקצית גל, והכוח הפועל עליו אינו כחלקיק נקודתי אלא על פי אינטגרל הכוח על המרחב לפי ההסתברות באותה נקודה, ולכן סה"כ הכוח הפועל עליו הוא 0, ולפיכך הוא אינו נופל לגרעין. לגבי אותו עניין הסקייטבורד, האם הוא "שואב" אנרגיה וכוח מאותו מקור בלתי-נלאה כביכול? איך זה מתיישב עם החוק השני של התרמודינמיקה? ומה לגבי שימור מומנט (כלומר על מי פועל הצד השני של אותו הכוח)? טל.

אורן51234

New member
לצערי

אין לי תשובות על כך. תומס לא הסביר איך בונים את המכשיר או איך הוא עובד (למרות ששאלנו אותו נמרצות
). מה שכן, הוא אמר שהאנרגייה פשוט שם, המכשיר רק צריך לקלוט אותה (משהו כמו גלי רדיו באוויר). אני מנחש שכמו כל כלי מרחף גם זה עולה כלפי מעלה ע"י דחיפת האויר למטה אז הצד השני מופעל על האויר\אדמה. במחשבה שנייה, גם כוח המשיכה (בין גופים אדם-כדה"א וכו') הוא כח שיסודו במשיכה בין אטומים. אולי המכשיר מנצל זאת בצורה כלשהי (מבטל אותו?). אז רק ניחושים יש לי כרגע... תסלח לי על השאלה, מהו החוק השני של תרמודינמיקה (לא למדתי את התחום...)

טל ר

New member
החוק השני של התרמודינמיקה

קשה למדי להסביר אותו על רגל אחת (אלא אם כן יש פה מישהו שהרבה יותר טוב ממני בהסברים, וזה מאוד סביר). הוא אומר שהאנטרופיה של מערכת סגורה יכולה לעלות או להשאר קבועה (נגזרת האנטרופיה לפי הזמן גדולה או שווה ל-0).

i C e C u B e

New member
מה זאת אומרת

אנטנה? לא יכול להיות שזה כל כך פשוט... לגבי הסקייטבורד, יש לזה איזושהי הוכחה? תמונות? משהו? או שכרגע זאת סתם שמועה ואפשר להגיד שגם בישראל יש מישהו שבנה
? ואם באמת יש כזה דבר, למה לא מנצלים את האנרגיה הזאת כמקור כוח הרי מתחילים להיגמר המשאבים (יש עוד זמן אבל בכל זאת)?

[TNT]

New member
נגיד שזה באמת אפשרי

הסיבה שלא ינצלו את זה לפחות לא בעשר שנים הקרובות לא קשורה לפיסיקה בכלל. נגיד והיה מקור אנרגיה זמין ולא נדלה לכל אחד נראה נראה לך שחברות האנרגיה היו מסכימות שדבר כזה יצא לשוק? לך תדע אולי יש איזה מחסן נידח שמרכזים בוא מאות המצאות שיכולות לספק אנרגיה לכול העולם לנצח!!!!!
ואולי לא

אורן51234

New member
שמועות צריכות מספר אנשים

אני שמעתי את זה בהרצאה ואני מפיץ את זה הלאה, אז אפשר לומר שזו עדיין לא שמועה. בכל מקרה אני מקווה שזה נכון.

אורן51234

New member
שמועות צריכות מספר אנשים

אני שמעתי את זה בהרצאה ואני מפיץ את זה הלאה, אז אפשר לומר שזו עדיין לא שמועה. בכל מקרה אני מקווה שזה נכון.

אורן51234

New member
../images/Emo62.gifמהו אפקט קזאמיר& rindelr flux

התחלתי לחפש מידע על הסקייטבורד העתידי באינטרנט, מילות חיפוש: zpe skateboard. מצאתי בנתיים מספר אתרים מוזרים (טכנולוגיות חייזרים וכו') ואתר מעניין על ZPE ונושאים דומים. בנתיים אני לא בטוח אם מדובר פה במד"ב או במשהו מוכח, אבל כך גם אמרו על האטום ביוון,צוללות,רדיו ומה לא... נתקלתי בשני מושגים שאני מקווה שמישהו יוכל להסביר לי מה פירושם: אפקט קזאמיר ו-RINDLER FLUX. תודה.

אורן51234

New member
-->הבהרה<--

אני שכחתי לציין שההרצאה ששמעתי הייתה על "מדע בדיוני וטכנולוגיות עתידיות", לכן אני לא רוצה להטעות כאן אף אחד. אני לא בטוח לגביי נכונות הדבר אבל לגביי ההובר-בורד, אכן נאמר בהרצאה שמישהו בנה מכשיר כזה. אני לא בטוח אם הדבר נכון לכן קחו את הנושא בערבון מוגבל.

bigbang

New member
והמרצה היה תומס גודמן

זה מה שצריך להבהיר stuff that matters

Ekrembo

New member
זה התומס שאני מכיר?...

כמו שאתם אומרים משוגע...כנראה שזה הוא.
עם מבטא אמריקאי?

ailag

New member
כמובן. זה ה-תומס.

למה אין לנו מרצים כמוהו? (כי את"א מספיק בגירעון בלי שהרכבת תתפוצץ או תשרף מניסוי שלו)

meshoamam

New member
שמישהו ימסור לו ד"ש ממני ../images/Emo98.gif

מאז שהייתי בן 100 בערך למדתי במשהו כמו 6-7 חוגי אסטרונומיה/פיזיקה ונושאים קרובים. הבנאדם אכן מופרע אבל יודע לרתק

ailag

New member
האמת

ראיתי אותו לפני כמה זמן באוני וממש בא לי להזמין אותו, אבל עם כמות האנשים שאז רצתה לבוא (4-5) , אני מתארת לעצמי שהוא היה גובה קצת כסף על הרצאה, ואם אנחנו מעט אנשים כ"א משלם יותר. בערך אז גם הכריזו שלא יהיה מפגש, מה שפתר את הקונפליקט.

למעלה