שאלה :

המצעד הוא גדול...

ומייצג את כל פלגיה וקצותיה של הקבהילה הגאה. אני מוצאת את עצמי בין המוני צועדות (ומעט צועדים) מהמשפחות ההומולסביות. לא תראי שום פרובוקציות באיזור הזה, אלא אם כן אלו שהילדים עושים זה לזו... ("מה? אמא שלך לא קנתה לך דגל? נה נה נה נה נה ...") אני באמת מקווה שממצעד למצעד חלקנו בקהילה יילך ויגדל - ובעוד 10 שנים נהיה הרוב
. א-ב-ל , בקרנבל בברזיל, תראי הרבה יותר מיניות פרובוקטיבית. אז מה? אם תהיי בריו, לא תלכי לקרנבל???

יכול להיות שלא

אני זוכרת בפורים שהייתי קטנה את הפורים שפיל של חיפה ושם היו כאלה שהלכו עם ציצים מפלסטיק ומכל התהלוכה זה מב שאני זוכרת והייתי מאוד קטנה כי זה זיעזע אותי - וזה היה מחזה אחד במצעד יש המון פרובוקטביות מינית שאני לא בטוחה שאני רוצה להראות לילדים שלי וכן משהו עם בגד ים צמוד שעושה תנועות מיניות זה לא לענין מבחינתי. ואני חושבת שהמארגנים צריכים לקחת את זה בחשבון. אתם יכולים לחשוב שאני מתחסדת אבל בחברה כל כך אלימה ויש בה הרבה אלימות מינית של בני נוער עדיף לשים סייגים עד כמה שאפשר. עוד דבר לגבי הקרנבל עם אנשי הקרנבל אין לי הזדהות עם הצועדים כן ואני בתור בוגרת יכולה לעשות את ההבדל מאוד מהר אבל ילד בן 3 4 5 לא וגם אם מסבירים לו ההליכה למצעד כאקט של זו הקהילה שלי מסבירה לו יותר שהקהילה שהוא שייך אליה היא פרובוקטבית ומינית.

אורי 0

New member
מה הקשר?

בין מישהו עם בגד ים צמוד שעושה תנועות כאלה או אחרות לאלימות מינית? בכל סרט מצוייר לילדים יש טונה אלימות (וגם טונה מין). ברבי היא הרי העתק של דמות מחוברת פורנו... אם כבר הייתי רוצה לא לחשוף את הילדים שלי לברבי (אם זה היה אפשרי).

FireDragon

New member
יש הבדל....מהותי....

כמה ילדים את מכירה שכשהודיעו להורים שלהם שהם דתיים- אמרו להם "אבל אל תדאגו, זה לא כמו בחגיגות שמחת תורה..."? כמה ילדים אמרו להורים שלהם "זה לא כמו במצעד הגאווה"? מעולם לא הייתי בבית כנסת, ואני לא מתכן להיות- אבל אני כמעט לגמרי בטוח שכש"משתטים" שם- עושים את זה עם בגדים, בלי רמיזות (שקשה מאוד לקרוא להן רמיזות- כי הן אומרות משהו בצורה מאוד ברורה)- לסקס ופורנו זול. וחוצמזה- כל מה שנעשה בבית כנסת נעשה מטעמי מצוות דתיות. דת וגאווה לא קשורות זו לזו. אני לא הולך לבית כנסת כי אני גאה בדת שלי, אני הולך כי אני מאמין (אני- אישית- לא הולך בכלל, אבל זה מצב היפוטתי). אני גם לא הולך למצעד הגאוה כדי להתפלל ולעבוד יישות או כוח כזה או אחר. אני הולך כדי להיות גאה בעצמי (או לשטוף את העיניים בבלונדינים ערומים). אני לא מבין איך הגעת למסקנה שמצעד הגאווה הוא שווה ערך לטכס דתי, שכן המטרות שונות, האמצעים שונים, הרעיון שונה...הכל פשוט לא קשור זה לזה. מצעד הגאווה במקור אמור להיות אירוע של גאווה, של להראות למדינה שאנחנו כאן- ושהם לא יכולים להתעלם מאתנו. היום- למרות שאני אישית מאוד אוהב את המצעד, כי הוא אחד האירועים המאוד נוצצים ויפים של השנה- הוא מסמל סקס, סקס- ועוד סקס. זה מה שהמצעד משדר לאנשים מחוץ לקהילה- ולהרבה אנשים בתוכה. ולא כי הם לא מבינים נכון, אלא כי זה מה שקיים במצעד. אנשים רוקדים על מכונות נעות עם תחתונים- וגם זה במקרה הטוב, חצי מהקהל לא לובש חולצות (ולא מדובר רק בגברים), אדם עם חולצה ארוכה נחשב לאאוט-סיידר, וכל שני מטר אנשים בולעים אחד את השני (ע"ע- נשיקות פרובוקטיביות). זה בכלל לא משנה אם מדובר בשני גברים, שתי נשים, או גבר ואישה- זה פשוט משדר סקס, עוד סקס, הרבה סקס, והזכרתי כבר- סקס? יש הבדל בדרך בה משתטים. הבדל מאוד מהותי. השיעים (המסורת המוסלמית)- אחת המסורות שלהם היא אותו טכס הקאה שהראו בטלוויזיה. מה ההבדל בינו לבין יום כיפורים? הרי שניהם מצוות דתיות שמטרתן כיפורים על חטאים כאלה ואחרים! אבל יש הבדל בין לצום ליום וחצי לבין לגרום כאב לתינוקות פעוטים- נכון? ויש הבדל בין לחגוג שמחת תורה- לבין לרקוד חצי (או לגמרי) ערומים ברחובות, נכון? נ.ב. תוספת קטנה- אני יודע היטב שהמצעד הוא לא רק סקס, אבל רוב גדול ממנו בהחלט משדר את המסר הזה. אני יודע מהי מטרת המצעד, ואני חושב שהוא יכול לשרת אותה בדרכים יותר טובות. ואני בכלל לא נגד קיום המצעד, אני פשוט חושב שאסור להתכחש למסר שמוקרן ממנו- ואני לא מבין איך אפשר להשוות מצעד גאווה לטכס דתי. שני דברים שונים בתכלית השינוי. פיירדרגון. ואגב- נתתי את השיעים בתור דוגמא, אישית- אני חושב שהמסורת שלהם עוותה לחלוטין באותו תשדיר, ואני יודע בוודאות שיש יותר באותו טכס ממה שהראה התשדיר. לא התכוונתי לפגוע במסורת בשום צורה או דרך.

אז זהו...

שמספיק שיהיה במצעד מישו אחד "אטרקטיבי" - והוא (או היא) הופכים להיות "תמונת-השער" של המצעד. האמת היא שונה מאד. המצעד שלי הוא תהלוכה ססגונית ועליזה, של המון אמהות וילדים, וזוגות של חברות וחברים שלי, סופו בהפנינג, נהדר, בו אנחנו יושבים על הדשא, המון זוגות של אמהות וילדים, על הבמה אסתי זקהיים ועוד מישו (היו השנה), דוכנים של אוכל, שתיה, מזכרות, ספרים... היה ממש כייף. הילדים נהנו מכל רגע, ומה שבטוח: לא נחמיץ את המצעד הבא !!! (כדאי לך לבוא גם... בטוח תהנה, ואולי גם תשנה דעה...)

למעלה