שאלה?

דוג דה גדול. וחופר מהר.

מסוכן להביא אותו לפארק הירקון (או לכל מקום עם אדמה חשופה!), הוא עלול להגיע לסין...

Sensei

New member
Battlefield

Tessen, as you know Kaze Arashi Ryu is a Battle field Ryu.The Priests of our Ryu were Warrior Priests taking a big part in the Politics of Japan.In a battle the weapons are the major tools of war.The empty hand tech. were developed as an after thought,but developed over hundreds of years allowing for a very beautiful art to develop. The Priests were very well known for their expertise in the use of all the weapons.Their expertise was also in the use of the Nagimaki and Naginata . Our Atemi(karate)tech. were developed from the Tanto (knives) and Shojo(small stick) arts.Certain Throws and chokes were also developed from the Jojutsu arts( Daijo Chujo Shojo). Since the priests had to be prepaired to go to war they were trained with basic tech. allowing them to take part in battle .Upon surviving the battle they continued their training to much higher level tech.All the different Arts have in common the Taisabakis and fighting Principles.Allowing for the arts to adjust to the particular weapon being used. Our Ryu started being taught to the public since the early 1980s by my Sensei Henry Villaire.Knowledge is transfered the same way it has always been done. A practitioner of Kaze Arashi Ryu is expected to learn all the Arts from the begining.In our Ryu the Practitioner is the major focus and not the weapon. One should be able to pick up any weapon of any size and be able to use it.​

Sensei

New member
Different Arts

Each Art develops within us special traits. KEN JUTSU(Sword)-Develops strengh in body movement. JO JUTSU(Staff)--Develops dexterity in hand movements. TONTO JUTSU(knive)--Develops fluidity in hand movements. TESSEN JUTSU(Fan)--Develops lightness and Form in movements. Combined, the Practitioner develops traits that creat the Warrior.​

orii

New member
אצלנו עושים ניסוי

באופן מסורתי אצלנו לומדים קודם יד ריקה ורק אחרי הרבה שנים שבהם נבנתה יכולת תנועה ותגובה נכונה מרחיבים את העסק ע"י שימוש בנשק. חיים עושה ניסוי והחל ללמד אותנו החל ממתחילים של כמה שיעורים את התבנית במקל סבא. המטרה היא ככלי עזר ללמוד התנועה הנכונה ועדין לא ככלי נשק (למרות שכמובן יש קשר). והערה כללית לגבי מסורת, לפני יותר ממאתיים שנה במזרח כמעט ולא היה דבר כזה יד ריקה אנשים למדו להלחם בכלי נשק. היד הריקה היתה מין אנקדוטה. למעשה ד"ר מאיר שחר שחוקר את העניין בסין בצורה אקדמאית שם את הגבול שם - מרגע שבו החלו להתמקד ביד ריקה היא הפכה להיות אומנות הלחימה "שלנו" - המודרנית. שונה מזו שלמדו אנשים כדי שלא יהרגו אותם בדרכים או בקרבות. כך שבעייני המסורת באופן קצת יותר גדול הוא שתמיד למדו בעיקר שימוש בנשק.

ידיים ריקות ונשק

בד"כ, השימוש בכלי נשק זה פיתוח ועבודה מעמיקה יותר של ידיים ריקות (ואני מדבר על קראטה ודומיהם, ולא על אומנויות שהעבודה בידיים ריקות מתבססת על כלי נשק). לימוד כלי נשק בשלב מוקדם יחסית, סביר להניח שיסיט את התלמיד מהלימוד והתמקדות בעקרונות הבסיס. בד"כ, הדבר עלול להביא את התלמיד להתמקד בנשק ולא בשימוש נכון בגוף שלו - מה שעלול לגרום ל"באגים" שיקח שנים לתקן. אצלנו נהוג שלימוד כלי נשק מתחיל בחגורה שחורה או בסמוך מאוד אליה (למעט מקרים חריגים).

Sensei

New member
Salvo

Have you heard of Moshe Armoni? He is a friend of Tsabar Aram.Moshe lived TEN years in Okinawa and studied Karate there during those ten years.HE speaks fluent Japanese .I saw him work out-incredible. He today is a student of Kabbalah and has even written books .I wonder if anyone studying your style which is his too has heard of him.By the way he is a big ,strong and tall fellow.​

וחוץ מכל אלה, הוא אחד האנשים

המצחיקים ביותר שאי-פעם יצא לי לפגוש. יש לו כישרון נדיר לספר סיפורים, ולמרות שהוא לא מנסה להצחיק - כלומר, הוא לא מספר בדיחות בכוונה - הצורה בה הוא מספר פשוט קורעת מצחוק. השיעור שהעביר בארחות לוחמים (בקאראטה) היה מאוד מענין בשבילי.

לא זוכר את שמו

אבל ייתכן שראיתי אותו בעבר (בין כל האורחים שהגיעו למגיעם לדוג'ו מעת לעת). אני מתאר לעצמי שקאנצ'ו רוני מכיר אותו.

אצלנו מקובל שקודם-כל ידיים ריקות,

רק אחרי כמה שנים מוסיפים מקל קצר, אחרי עוד כמה שנים מוסיפים את שאר כלי-הנשק (בינתיים: חרב ישרה, מקל ארוך, כידון). הכלים מלמדים למקד תכונות שונות של עבודת-גוף. אני מסכים עם הטענה של שלמה דוד, שמי שמתחיל עם נשק נוטה להתרכז בנשק ולא בגוף; בכלל נראה לי שרוב האנשים מתרכזים בקצה התנועה ולא במרכזה, וזו טעות לא רק של מתחילים; אני עדין מנסה להתגבר עליה. מצד שני, ברור שהדרך הזו מתאימה לשיטה מסויימת ולמורה מסויים, ואולי לא לאחרים. ברור שמי שעסק בלחימה היה צריך ללמוד קודם נשק, וידים ריקות רק כתוספת. מענין אם אי-פעם באמת יפתחו Gun Kata?

amir_aikido

New member
לדעתי כבר פיתחו Gun Kata

ולא רק במזרח, גם במערב היו Gun Kata, בד"כ לקבוצות, ואם אני לא טועה פותחו בעיקר בתקופה היותר עתיקה, בה טענו את הרובים מהקנה. הצעידות ותרגילי הסדר שאתה רואה בצבא הם השרידים האחרונים של הקאטות הללו. אמיר

Tonjin

New member
אבל עם אתה בכל-זאת מתעקש על

האוריינט, תריץ חיפוש על Teppo-Jutsu.... Teppo היא המילה היפנית לMusket gun (את המילה העברית, אם היא קיימת אני לא מצליח לזכור כרגע....)

קוזושי

New member
אמנם לא Gun Kata אבל

בג'ודו אחת מ 7 הקאטות הרשמיות היא "קודוקאן גושין ג'וטסו" שפותחה על ידי "טומיקי" שהיה תלמיד של ג'יגורו קאנו בג'ודו (דאן 8) ושל אואשיבה באייקידו (דאן 8), בג'ודו שלו הוא הכניס הרבה אייקידו ובאייקידו שלו מורגש מאד הג'ודו. בקאטה הזאת שנועדה להכניס לג'ודו טכניקות של הגנה עצמית יש גם עבודה עם סכין, מקל, ו אקדח .

למעלה