שאלה

פטרובר

New member
שאלה

שמעתי פעם על תאוריה של אינשטיין שאומרת שאם אדם יעבור את מהירות האור (באופן תאורטי..) הוא יחזור אחורה בזמן.. מישהו יכול להסביר?

2_be

New member
ברוך הבא../images/Emo140.gif

אני ממליצה לקרוא את השרשורים הקודמים שלנו בנושא מהירות האור וזמן שניתן למצוא במאמר הזה (בהזדמנות זו אני אתנצל לפני כולם ואבטיח שהשרשורים האחרונים יכנסו למאמר בקרוב
)

בקיצור...

לפי התיאוריה של אינשטיין ככל שאדם נוסע במהירות גבוהה יותר, הוא נע לאט יותר בזמן (הזמן, כמובן, לא נע) השינוי יחסי למהירות האור, כך שכשהאדם מגיע למהירות זו, הזמן ייעצר עבורו. אם הוא יעבור אותה- הוא ינוע אחורה בזמן. אך כיוון שבמקביל, המסה גדלה לאינסוף- יצטרכו אנרגיה אינסופית כדי להניע את החללית, מה שבלתי אפשרי.

ailag

New member
יש בעיה עם זה

לפחות עם המשוואות הקיימות. אם הן תקפות גם מעבר למהירות האור, כמעט כולן יתנו מספרים מרוכבים (אורך, מסה, זמן יהיו מרוכבים. כל מה שנוגע בגאמה) בקשר למסה, העליתי את זה בשרשור הקודם ולא ממש טיפלנו בזה: אני יודעת שזה מה שתמיד אומרים, אבל עדיין יחסית לעצמה, לחללית שמאיצה יש את מסת המנוחה. כשהיא מאיצה, היא בעצם "קופצת" ממערכת במהירות אחת למערכת במהירות אחרת, קרובה אליה. זה לא משנה אם המערכת הקודמת היתה כדור הארץ או מערכת שנעה קרוב למהירות האור יחסית לכדוה"א, עדיין השינוי במסה מנקודת מבטה של החללית הוא אותו שינוי. למה שתצטרך יותר אנרגיה? כמות האנרגיה שהיא צריכה תלויה רק בשתי המערכות שהזכרתי שהיא "קופצת" ביניהן.

למעלה