שאלה...

dor302

New member
שאלה...

רציתי לדעת מאיפה אתה כל כך מוכשרים באנגלית כי אני רוצה לעבוד על האוצר מילים והדקדוק שלי לאן אתם ממליצים לי לפנות...

אוקיי יש לזה כמה חלקים

ראשית והחשוב מכל - תרגול... אני אומר ששפה היא כמו שריר - אם לא עושים בה שימוש יומיומי היא מתנוונת... אם משתמשים בה הרבה... היא מתחזקת והשליטה בה משתפרת.... בישראל קשה למדי למצוא דוברי אנגלית אבל, אם אתה מכיר מישהו בסביבה הקרובה שלך שהוא דובר אנגלית, תעשה איתו\איתה עיסקה לפיהם אתה מדבר כמה שיותר אנגלית... בהתחלה זה יהיה מסובך ואתה תתקשה למצוא את המילים הנכונות ותתקשה לנסח אבל עם הזמן זה ייעשה קל יותר... בנוסף, תשתדל לנסח דברים שאתה רוצה להגיד בעברית דווקא באנגלית... כלומר, אם אתה הולך למכולת ורוצה לשאול כמה עולה הלחם - בלב תשאל באנגלית ורק אז תשאל בעברית... הרעיון הוא שזה מאוד דומה לדיבור... רק שזה לא נעשה בקול... אני ידוע בכך שאני נאלץ לתרגם את המחשבות שלי לעברית הרבה פעמים לפני שאני יכול לומר אותן בקול... סרטים ומוזיקה - אנגלית לשמיעה! תקשיב לסרטים, נסה להשיג סרטים שאתה מכיר טוב מאוד בלי תרגום (או שיש את שיטת נינה - על שם מורה לאנגלית שהייתה לי פעם - תדביק מסקינטייפ על החלק התחתון של הטלוויזיה כדי להסתיר את התרגום) ואז שב ותקשיב ותנסה כמיטב יכולתך לפרש ולהבין... קח שירים באנגלית ונסה להבין את המשמעות שלהם, תרגם לעצמך את המילים... ספרים... מי לא אהב את כל סיפורי הילדים על שלגייה והיפייפיה הנרדמת ודמבו הפיל המעופף? חפש אותם באנגלית... כן כן... ספרי ילדים... אלה סיפורים מטופשים אבל זו התחלה של קריאה - האנגלית פשוטה ודי קלה להבנה... רק אחרי זה תעבור לספרים יותר מסובכים - חשוב ללמוד ללכת לפני שמתחילים לרוץ... ספרים נהדרים בפיתוח אוצר מילים ודקדוק בגלל שיש להם הנטייה להיות כתובים בשפה תקינה הרבה יותר מאשר שירים או סרטים... בתור מי שכותב סיפורים, אני יכול להגיד לך שלא הייתי מאז להשתמש בשפה ובדקדוק של ההודעה הזו בסיפור שלי - זו רמה יומיומית שלא מתאימה לספרים - בדיוק בגלל זה אני ממליץ לקרוא ספרים...
עוד פעם - זה לא יבוא ביום אחד... זה יהיה ארוך ולפעמים מייאש אבל זו הדרך הכי טובה שאני מכיר... אל תצפה לתוצאות בין לילה - חכה חצי שנה לפני שתחפש את השינויים... תזכור ששפה היא מנגנון מסובך תמיד - אנחנו לומדים לקרוא ולכתוב את שפת האם שלנו רק אחרי ששמענו אותה מסביבנו במשך שבע שנים... אז אל תצפה לתוצאות בין לילה... אבל... אחרי חצי שנה אני מבטיח לך שההשתפרות תהיה כזו שאיש לא יוכל להתעלם ממנה... את זה אומר מי שנשאל לעיתים קרובות האם הוא עולה מאמריקה או משהו כזה למרות שמעולם לא ביקר בארץ דוברת אנגלית... Rogue ושיטת 'תרגול-תרגול-ועוד-תרגול'

dor302

New member
אוקיי...

קראתי בשקיקה את כל מה שאמרת ובעיה אצלי שאני מחפש את התוצאות בין לילה חחח ואז אני מתייאש ולכן אני צריך המון סבלנות... המון המון תודות! ואני שמח כל פעם מחדש לבקר פה בפורום :) דור

התשובה שאני תמיד נותנת זה שכשהייתי

בת 14 עברה לגור מולנו משפחה אמריקאית עם שני בנים חתיכים וזה עשה פלאים למוטיבציה שלי, אבל זו רק חצי תשובה. תמיד התענינתי באנגלית. הייתי ממציאה סיפורים באנגלית כשהלכתי ממקום למקום בשביל לא להשתעמם. כשהייתי בת 12 התחלתי לשמוע שירים באנגלית ולנסות לכתוב את המילים מקלטות (זה היה לפני עידן הדיסקים והאינטרנט, אז הייתי חייבת לעשות זאת בעצמי). גם אהבתי מאד סדרה אחת באנגלית ורציתי להיות בדיוק כמו הגיבורים שם, כולל האנגלית המושלמת. השתדלתי להבין כל מילה שהם אמרו ולא להסתמך רק על תרגום. התעניינתי אז גם בבלשים, אז המורה לאנגלית היתה שומרת לי בצד את הספרים של שרלוק הולמס בשביל ה-book reports. גם הייתי מוצאת כל מיני תיירים אומללים ומתבייתת עליהם. כשהגעתי לתיכון מצאתי חברות שגם התעניינו באנגלית (אחת היתה מבית דובר אנגלית) והרבה פעמים דיברנו/התכתבנו באנגלית בינינו. כשהגיעו השכנים האמריקאיים כבר ידעתי מספיק אנגלית בשביל שאוכל לתקשר איתם ומכיוון שהם לא ידעו עברית אז לא היתה לי ברירה אלא ללמוד. הייתי המון בבית שלהם ופשוט שמעתי אנגלית כל הזמן. כשכבר הייתי הרבה יותר מבוגרת התחלתי להתכתב באינטרנט עם אנשים מחו"ל. בגלל העניין שלי באנגלית, הרבה מהעיסוקים שלי - המקצועיים והתחביבים - איכשהו מגיעים לאנגלית בסוף. קיבלתי את עצתה של אחת מהמרצות שלי באוניברסיטה ולא נתתי לפחד למנוע מבעדי לכתוב באנגלית, גם אם אני יודעת שמה שאני כותבת לא מושלם (תמיד אפשר לפנות לדובר אנגלית מאוחר יותר בשביל שיערוך ויתקן), וגיליתי שהסגנון שלי באנגלית שונה מהסגנון שלי בעברית. התגברתי על הפחד שלי מפני קריאה באנגלית ועכשיו רב הקריאה שלי מתבצעת באנגלית (אני גם תלמידת ספרות אנגלית, אז כבר אין לי ברירה). לפני שנה הצטרפתי לקבוצת תאטרון חובב שמתנהלת כולה באנגלית, אז כל החזרות באנגלית והתקשורת עם שאר חברי הקבוצה מתבצע ברובו באנגלית וכו'. בקיצור, פשוט השקעתי את עצמי לחלוטין בעולם דובר אנגלית עד כדי כך שאנשים לפעמים טוענים שיש לי מבטא אמריקאי גם בעברית. והכל בא מאהבה, כי אחרת זה לא היה עובד.

למעלה