שאלה

KIAVI

New member
שאלה

אני לא בטוחה שזה המקום הנכון לשאול את השאלות האלו,אבל אני אנסה, בתקווה שיהיה מי שיוכל לענות לי. אובחנתי בסוף החטיבה- תחילת התיכון[ אני לא ממש זוכרת] כלקויית למידה. הבנתי שיש הקלות מסויימות בבחינה הפסיכומטרית ורציתי לדעת מהן והאם הן משמעותיות. הבנתי שהאוניברסיטאות יידעו שקיבלתי הקלות, ורציתי לדעת האם זה יכול להוביל למצב שבו אופלה לרעה לעומת מעומדים אחרים, או שזה יהיה מתועד במקום שבו מעסיקיי הפונטנציאלים לעתיד יוכלו לדעת על ליקויי. אם כן, האם באמת שווה להשתמש בהקלות? חוץ מזה, הבנתי שמספר שנים לאחר האיבחון הוא כבר לא תקף. רציתי לדעת לאחר כמה שנים יש לחדשו, והאם זה אומר שעלי לעבור את כל תהליך האבחון מחדש? האם ייתכן שה"תוצאה" תהיה שונה? והאם עלי לעבור את התהליך במקום שבו קיימתי אותו בעבר? סליחה על מבול השאלות, אני מקווה שתוכלו לעזור לי, למרות שהשאלות לא הכי מתאימות לפורום הזה.

בוביץ

New member
לפי מה ששמעתי

בפסיכוטמטרי עצמו קשה לקבל "הקלות" של לקוי למידה שמעתי שהם מקבלים רק 30% ממי שמבקש את זה והלקוי הלמידה צריך לךהיות ממש רציני. אם יש לך לקוי למידה עלייך לשלח להם למכון הפסיכומטרי כמה שיותר מהר. אם האבחון.. לגבי האוניברסיטאות שם נראה לי יותר קל לקבל הקלות.

נימ2

New member
תשובת המכון הארצי. בהצלחה.

בדיון במתן תנאים מותאמים הדגש הוא על התאמת תנאים למוגבלויותיו של נבחן. מטרת התאמת התנאים היא לעקוף במידת האפשר את הלקות כאשר הלקות איננה פוגעת ישירות בתחום הנמדד בבחינה. חשוב להבחין כי אין מדובר בפיצוי או העדפה מתקנת. תנאים מותאמים ניתנים לנבחנים הסובלים מליקוי המשבש מאוד את תפקודם. תנאים מותאמים ניתנים תוך שמירה על הוגנות המתבקשת כלפי כלל הנבחנים. תנאים מותאמים אינם ניתנים בשל מגבלה שמקורה רגשי כגון חרדת בחינות ובשל בעיה שמקורה סביבתי כגון חסך בלימודים. התאמות אפשריות בין התנאים הניתנים: מפע"ם – בחינה ממוחשבת הכוללת תוספת זמן; הארכת זמן בחלק מפרקי הבחינה או בכולם; הפסקות בין פרקי הבחינה; שימוש במחשבון לארבע פעולות החשבון; השמעת הבחינה באנגלית על גבי קלטת; הגדלת טופס הבחינה או גיליון התשובות; התאמת תנאים פיזיים שונים לפי הצורך במקרה של מגבלה רפואית כגון נכות, חירשות. תנאים שאינם ניתנים: מילונית; פטור מחלקים מסוימים בבחינה; הסבר כוונת השאלות; אפשרות לסימון התשובה הנכונה בתוך חוברת הבחינה.

למעלה