שאלה...

האמרית

New member
שאלה...

שלום! מכירים את הפירסומת של פיראוס עם ההוא שנחנק מהזית??? מקווה שכן....בקיצור השאלה שלי היא אם למישהו יש מושג איך קוראים לשיר שמתנגן ברקע? אם כן אנא ענו... תודה מראש לעונים!!!

2שנטי

New member
תודה...

מצאתי את השיר וזה אכן השיר שחיפשתי תודה רבה....

F a d i

New member
אגב התרגום העברי יוצא בהדפסה מחודשת

ספריית עם עובד בתרגומו של "אמיר צוקרמן" (התרגום הטוב ביותר..כיוון שהוא מתרגם הישר מיוונית ולא ב"תיווך" שפה אחרת...) הפעם הם קראו לזה "זורבה היווני" בניגוד להוצאה שקדמה לה אז קראו לספר "חייו ומעלליו של אלקסיס זורבה" בעיני הספר היפה ביותר..!

F a d i

New member
נכון כי קשה למצוא באתר שלהם

(או אם מגיעים אליו דרך אתר אחר אז הוא לא מעודכן...התוצאות מראות רק את המהדורה הקודמת...גם שאר האתרים מראים את זה) אבל בסוף הצלחתי למצוא את המהדורה החדישה (לדברי המוכרת אין הבדל בין שתי הגירסאות..) אז הנה החדשה "זורבה היווני" והישנה "חייו ומעלליו של אלכסיס זורבס" מקווה שעזרתי לילה טוב..!

F a d i

New member
הגירסה הקדמת אכן 362 עמודים

הגירסה החדשה לא זוכר כמה(לא קניתי אותה כי בחנות אמרו לי שזו אותה הוצאה רק עטיפה מחודשת וכו') ואם אינני טועה אז גודל העמוד במהדורה החדשה גדול יותר מהקודמת...יכול להיות שבגלל זה יש הפרש במס' דפים.. יום טוב

shapira meir

New member
מסכים איתך

הסיבה למיעוט עמודים היא כנראה מכיוון שההוצאה החדשה היא בפורמט גדול יותר, ונאמר לי שבאמת אין הבדל וכי מדובר במגמה של הוצאות חדשות בפורמטים גדולים כיוון שאנשים משום מה ממעטים לקנות ספרים בפורמטים של ספר כיס. אבל מכיוון שאני צריך לחקור ולברר, קניתי כדי לבדוק באופן יסודי.

F a d i

New member
אם בכל זאת תמצא שישנם שינויים אשמח

אם תעדכן אותי תודה מראש!

orna44

New member
מעניין מאוד: את 2 הורסיות שפאדי

הביא לנו קישורים אליהן תרגם, כנראה אמיר צוקרמן. הספר שנקרא "חייו ומעלליו של אלכסיס זורבה" נמצא ברשותי. התרגום של אמיר צוקרמן(362 עמ'). דוקא התרגום הראשון, של חנוך קלעי, נקרא "זורבה היווני" (305 עמ') הוא הודפס לראשונה בהוצאת עם עובד ב- 1959 ואני אנסה להעלות תמונה של הכריכה. לפי מה שאני יודעת הספר אכן לא תורגם ישירות מיוונית. גם הספר הזה נמצא ברשותי. הוורסיה השלישית לא בידי, אבל גם היא של אמיר צוקרמן והיא כנראה רק יצאה בעטיפה שונה ומעניין שגם עם חזרה לשם הראשון "זורבה היווני". כנראה שהגיעו למסקנה שהשם הזה מושרש היטב ועל כן חזרו אליו. ובאמת הספר הזה נהדר.

shapira meir

New member
רגע, סדר שיהיה פה !!! שרשור זורבה

אורנה, איזו הוצאה זו בעטיפה הכחולה? זה חדש לי.

orna44

New member
עם עובד. גם ההוצאה השניה

עם עובד. (חייו ומעלליו...)

למעלה