שאלה

yb10

New member
שאלה

האם יש קשר בין חלום צלול למימד הרביעי ? (למי שמבין) תודה.

yb10

New member
המימד הרביעי

זהו המימד שבו כל מה שאנו חושבים מתגשם מייד (אם לטוב ואם לרע) יש שטוענים שאנו עוברים למימד זה כשאנו מתים, אבל ניתן להגיע אליו גם מהמימד הזה שבו אנו נמצאים.

D.G OD

New member
איך מגיעים למימד הרביעי:

בעיקרון יש תשעה מימדים, ככל שעולים לבא אזי הכל נהיה רוחני ונפשי יותר.. כדי לעבור למימד הרביעי מהמימד שלנו (המימד השלישי) צריכים ללמוד שנים רבות סוגים רבים של מדיטציות, ואז כשאתה חושב שאתה מוכן אתה צריך לעשות מדיטציה ולדמיין את המרכבה, שזאת צורה תלת-מימדית שמאוד קשה לדמיין אותה.. עד היום לא בטוחים שזה עובד מפני שאנשים מעטים מאוד הצליחו (וגם זה לא בטוח) לעבור למימד הרביעי, מה שכן ידוע מקרה שנפש, מתשעת הנפשות שבמימד התשיעי נכנסה וביקרה במישהי והסבירה את כל הנושא (גם זה אני לא בטוח שזה נכון, לא הייתי נוכח באירוע), בקיצור, חלומות צלולים לא קשורים במעבר מימד, חלומות צלולים קשורים יותר בך מאשר ביקום כמו המרכבה.

Cheetah

New member
לי זה נשמע לא סביר

והשימוש הסתמי במילה "מימד" הופך את הרעיון ליותר תמוהה (לא שולל
)

דנה^^

New member
שאלה

מהם 5 (או 4 אם מחשיבים את הרביעי האמרת בתור הרביעי) המימדים האחרים? מה השמות שלהם ואם אפשר אז גם הסבר קצר על כל אחד.. תודה.

Mr. Nice Guy

New member
כמה שאני מסכים איתך...

דבר ראשון, אני לא יודע מאיפה שמעתם את הדברים האלה, אבל אל תאמינו לכל דבר שאתם שומעים אם אין לו בסיס (אני לא אומר שצריך לשלול כל דבר שאין לו בסיס, אבל תתנו בו ספק). דבר שני, מימד בהגדרתו זה מידה של גודל מרחבי, או לפי הגדרתו הפיזיקאלית - תכונה פיזיקאלית. לפי המדע המדוייק, ולפי מה שמוכר לנו עד היום, יש 4 מימדים והם : 1- אורך 2- רוחב 3- גובה 4- זמן על איזה מימד רביעי אתם מדברים? וכמו ששאלו פה קודם, מהם בדיוק המימדים האחרים..? (גם אני לא שולל
)

Variety

New member
הסבר קטן על הידע שלי במימדים...

טוב, זה משקראתי או שמעתי: יש בילבול במובן מימד. יש אנשים שמתכוונים למימד מקביל כאפשרות אחרת על ציר הזמן. זאת אומרת, אותו יקום, רק שהאירועים בו התרחשו שונה או כמו שהסדרה "Sliders" מתארת את זה. עכשיו יש מימד שהוא באותו יקום שלנו - רק ברמה אחרת. קצת קשה להסביר את זה, אבל בפיזיקה קוונטית יש לזה הסבר. נניח לוקחים תפוח מהעץ שבגינה שלכם, הוא במימד נניח נקרא לו E ואז, יכול להיות תפוח שקיים באותו מקום בדיוק - אבל הוא נמצא בדרגה שונה אם אפשר להגיד, למשל 5E וזה שהוא לא ב"מהירות" של E אז זה אומר שהוא ב"מימד" אחר. בטח סיבכתי אותכם, אבל לי זה מאוד הגיוני. כאילו לחומר יש מהירות, וכל מה שבאותה מהירות נמצא באותו מימד, ומה שמהיר או איטי יותר - נמצא בצורת קיום שונה. יש המון תיאורים בתורות עתיקות על המימדים האלה (גם ביהדות אם אני לא טועה). במדע שלנו אני חושב שמקבלים את זה שיש 11 מימדים או שזה 14. אני לא זוכר. זה שזה כתוב בתורות עתיקות - ושבמדע מקבלים את זה - זה לדעתי מאוד יפה. זה לא הוכחה, אבל זה מעין אישור כזה. אני מציע לכם לקחת כל מה שאומרים בערבון מוגבל (כולל את מה שאני עכשיו אמרתי כי אני לא מקור ידע טוב בנושא הזה). טוב.... חלומות פז, Variety-

Mr. Nice Guy

New member
יש הרבה תיאוריות על מימדים,

אני פשוט הבאתי התפיסה של מימדים, באופן הברור והפשוט מבחינה מדעית (שהוא לא בגדר תיאוריה), אני מכיר כל מני תיאוריות על מימדים, רק דבר אחד לא הבנתי, אם באמת יש מימדים באופן שבו תיארתי, שזה מימדים מקבילים, אז למה יש 11, או 14, למה לא אינסוף?

D.G OD

New member
הסבר:

כשדיברתי על המימדים דיברתי על מימדים "רוחניים", כמו שיש אנשים טהורים יותר וכו´, אז ישנם מימדים שונים לפי מקצועות כגון הקבלה, אסטרולוגיה וכו´, בעיקר מדיטציות שונות.. אם מישהו יודע טיפה על הקבלה אז איפה שהוא שם מדובר על המרכבה (אם זכור לי נכון).. אני מסכים עם השאר שצריך לקחת הכל בערבון מוגבל, כל מה שאני מביא זה דברים ששמעתי ממקורות שונים, אני לאו דווקא מסכים איתם, אני פשוט מביא אותם לידעתכם.. המימדים שמדובר עליהם (שצריך את המרכבה כדי להגיע אליהם) הם מימדים רוחניים, יש אומרים שאחרי שמתים אז הנשמה מגיעה לגן עדן, בעצם, לפי מה שהבנתי אם הנשמה מילאה את משימתה אז היא יכולה לעבור למימד הרביעי, ששם הדברים יותר רוחניים.. כאן, במימדים שאני מדבר אליהם אין 11 או 14 מימדים, יש 9 מימדים, כאשר ככל שעולים המימדים אז אחוז החומריות יורד והרוחניות עולה, אנחנו במימד השלישי... זה מסובך מאוד, לא הבנתי את זה לגמרי, וזה לא קשור כל כך לחלומות צלולים, אז אני בטוח שיהיה חומר על זה במקומות יותר מקצועיים ומנוסים ממני.. מקווה שדבריי הובהרו (אני לאו דווקא מסכים עם הגישה הזאת, אני אישית בספק)

Cheetah

New member
השימוש עצמו במילה "מימד" לא נראה

לא נראה מתאים. תיאורטית אין לי בעיה לחשוב על "מישורי קיום" רוחניים, אבל למה אתה משתמש במילה מימד??

D.G OD

New member
יש לך מילה יותר מתאימה

אני רוצה להזכיר לך שמימד זה לא מימד מקביל (בגלל זה יש את המילה מימד מקביל), לדוגמא, ארבע מימדים בפיסיקה, תלת-מימד.. יש מילה הזאת הרבה משמעויות, זה שכבה או משהו כזה (תירגום אינטואטיבי), אז כן מדובר בתשע "שכבות" (מימדים) של דרגת הנשמה או רמת החומריות/רוחניות... זה מאוד מסובך, ואני האחרון שיכול לדבר על זה, אין לי נסיון עם זה בכלל..

Cheetah

New member
באיזה שפה מימד זה קרוב לשכבה?

הכוונה... למידה, גודל. רק לא בתיאוריה הזאת.. כאן אין משמעות למילה מימד, ואתה חייב להודות שזה קצת תמוהה

yb10

New member
מצטער שבלבלתי אתכם קצת

עם המילה מימד ופתחתי פה נושא אחר לדיון. המילה היותר מתאימה היא מישור. בעיקרון התכוונתי למציאות שאין בה מרחב, זמן או תנועה כמו במישור הפיזי שבו אנו מצויים. ב"מקום" הזה שאני מדבר עליו כל דבר שנחשוב עליו מתקיים מיד וזה לפי מספר תאוריות שלא יצא לי לבדוק עדיין... מהתנסות אישית שלי, לאחר שעברתי מוות קליני בילדותי, מדי פעם אני מרגיש שאני נמצא במקום כלשהו ללא תחושת זמן ומרחב. הדברים שקורים שם אינם קורים לפי מחשבותיי אבל בהחלט יש תחושה שמחוברים לאיזשהו מאגר אינפורמציה שמלא בכל האפשרויות וכמוהן המראות המדהימים והנפלאים שאני רואה ב"מקום" הזה. שאלתי בנושא חלומות צלולים היתה בין הקשר למישור הרביעי, למרות שחלומות צלולים הם התעסקות עם המוח נראה לי שיש קשר בין כל הדברים והחיבור למקור התודעה שדיברתי עליו בלי קשר לחשים הפיזים. אשמח לשמוע ולדעת יותר או לספר על חוויות נוספות למי שמעוניין. שלכם.

סנייד

New member
ממדים

כשמדברים על ממדים, והמספר הוא 10 או 11, לא מדברים על ממדים מקבילים כי אם על מספר הממדים שמהווים את עולמנו, כפי שנגזר מחישובים מתמטים. כלומר, על מנת שהיקום יתנהג כפי שהוא מתנהג, מחוייב קיום של עוד ממדים מעבר לארבעת הממדים הבסיסיים. (ניתן לקרוא על כך למשל בספר "היקום האלגנטי" - תיאורית המיתרים או העל מיתר) חוץ מזה, ספרים כמו המרכבה של בוב פריסל נוטים להשתמש במלות מפתח הלקוחות מעולם המדע בשביל ליצור אשליית אמינות. לא הייתי בונה על זה :)

Cheetah

New member
מסכים

השימוש במושג הזה בצורה כזאת גורם לכל הרעיון להיראות לא אמין.. שכתבתי מקודם שיש תיאוריה חצי אלטרנטיבית שמדברת על 10 ממדים התכוונתי לתיאורית המיתר...

Cheetah

New member
תיאוריות ממדים

למרות שאף אחד מאיתנו לא מבין יותר מדיי בנושא הזה, זה לא מונע מאיתנו לדון קצת.(או שכן..) מידע שלי פיזיקה קלאסית 3 מימדי מרחב 1 מימד זמן פיזיקה מודרנית 4 מימדי זמן-מרחב (רצף זמן-חלל) פיזיקה מודרנית חצי אלטרנטיבית הרבה תיאוריות מתוכם התיאוריה הכי מקובלת לדעתי היא של 10 מימדים של זמן-מרחב הוסיפו עוד מימדים משיקולים של חישוב עוד תיאוריה אלטרנטיבית היא של 4 מימדי מרחב ומימד זמן התיאוריה הזאת למעשה מקבלת את האפשרות התיאורתית בינתיים של קיומם של יישויות מחוץ למרחב הנתפס על ידינו, יישויות מהמימד הרביעי... אני רק חוזר על דברים ששמעתי אל תצפו ממני להסביר את הדברים האלה לעומק...

Mr. Nice Guy

New member
אם אתה יודע מה הכוונה ב-

4 מימדי זמן-מרחב, אז פרט נמק והסבר.. לא צריך לעומק..

Cheetah

New member
טיפה

המממם כמו בפיזיקה הקלאסית גם כאן מדובר על כך שכל מאורע ביקום ניתן להגדרה על בי 4 מימדים.( 3 מימדים של המרחב ואחד של הזמן.) אבל בגלל אינשטיין הזה ו ה E=MC^2 שלו(תורת הייחסות) הוא הראה שהזמן קשור במרחב... והפרדה שהייתה בפיזיקה הקלאסית נעלמת... אי אפשר לדבר על הזמן כמימד נפרד. (לכאורה היה צריך ליהיות מדובר אז בשלוש מימדים של זמן-מרחב... אבל לא, אני לא יודע מספיק בשביל להיכנס לזה)

למעלה