שאלה

shlomitosh

New member
אין לי מושג.....

אולי כדאי להראות את הכוחות של מגנטו.. לא יודעת.. גם אני לא ממש הבנתי!! וגם אני אשמח לתשובה...

netaK

New member
אני חושבת...

שזה אולי בא כדי להסביר לנו את מקור השנאה של מגניטו נגד בני האדם, לא רק שהם נגד מוטציות, הוא גם ראה חיות אדם בלי קשר- הנאצים.

כן גם אני חשבתי שזה ככה

שזה בא להסביר למה מגנטו לא מאמין בשלום עם בני האדם אבל חשבתי שאולי יש תשובה ספציפית למה הבמאי בחר בזה אני מניח שלא...

אנדרו15

New member
יש לי שתי סיבות

לפי דעתי זה גם בה להראות לנו את השינאה של מגנטו לבני האדם(כמו שאמרתם) וגם בה להראות לנו למה מגנטו רוצה להשמיד את המין האנושי כי הוא מפחד ממנו הוא מפחד ממנו כי הוא ראה מה הוא עשה לשנו במיקצת אבל תערו לכם מה הוא היה עושה למוטנטים עם הם היו בתקופה הזאת?(לא שהם לא היו אלה לא כל כך הרבה ידוע הליאם כמו שבימים האלה של הסרט)

נטע צודקת

זה להראות את הסיבה שמגנטו כבר יודע מה דעת האדם על אנשים "שונים" ובשביל זה הוא לא רואה שיהיה שלום עם מוטציות

מסכים!

זה מוסיף הרבה נפח לסרט שסוף סוף יש אוייב שלא סתם רוצה להשתלט על העולם אלא פועל באמת מתוך אידיאולוגיה ורצון כלשהו שלא מסתכם ב"RULE THE WORLD"... אם מסתכלים על זה ככה... מגנטו לא באמת רע...

לא היה יותר קל לעשות את מגנטו הומו?

במקום כל הענין של השואה?!

shacta man

New member
כמה דברים

1. מגנטו הוא הומו. טוב בערך , איאן מקלכלן שמשחק אותו הוא כזה. 2. עפ"י הקומיקס מגנטו יהודי שראה את משפחתו נספת בשואה. אז למה לשנות את זה. 3. לא זה לא יותר פשוט לעשות אותו הומו, כי הסרט מופנה לילדים קטנים ואין הרבה הורים שישמחו לענות לילדים שלהם על השאלה "מה זה הומו" חוץ מזה איך אפשר להראות שבו אדם הומו בסרט לילדים. אסור להראות אותו מתנשק עם גבר שלא לומר שוכב איתו אז מה יעשו? יגידו לו להחזיק ידיים עם אקסבייר?

spidey 82

New member
באקס2 הבליטו את העניין...

ההומוסקסואלי: בראיונות איאן מקלן הבליט את עובדת היות הומו מוצהר, למרות שזה ידוע הרבה לפני ששיחק באקס1, וגם לפני הסרט הקודם הוא דיבר על זה. אבל הכי בולט: בסצינה שבה אייס-מן, בובי דרייק מספר להוריו על היותו מוטנט, זה מזכיר יציאה מהארון.

shacta man

New member
תראה

הקומיקס נוצר בשנות השישים והיה במקור בעל מסרים חברתים שאיפינו את התקופה. אחד מהם היה המאבק לשיווין של השחורים, מוטנטים = שחורים. בסרטים לקחו את הרעיון הבסיסי הזה ועדכנו אותו לתקופתנו. עכשיו ההומוסקסואליים הם המיעוט שנילחם לשיוויון. שים לב שזה מאד מרומז בסרט. בכל מקרה אין לזה קשר למגנטו. ועצם זה שאיאן מקלכלן הוא הומו לא מפריע לו לשחק דמות של סטרייט בסרט.

spidey 82

New member
אני יודע את זה

דיברתי רק על הסרט וההקבלה להומוסקסואלים. לא אמרתי שזו בעיה שאיאן מקלן משחק סטרייט (למרות שזה לא בטוח...). פשוט בראיונות הוא הישווה בין היותו "חריג" למשחקו בסרט על "חריגים".

netaK

New member
לדעתי דווקא ההתחלה בשואה נורא הורסת

זה נראה מאוד אנטישמי. זה נראה כאילו זה מתחיל בשואה ר-ק כדי להראות לנו שהוא יהודי. ומי היהודי? כמובן שהאחד שרוצה להשתלט על העולם ולהרוג את כולם..ואז יש את האקס מן...הטובים (שימו לב שלטובים הצטרף גרמני-אוסטר בסרט השני) והיהודי הוא הרשע ...

אבל מגנטו לא רשע בלבד הוא גם עוזר

חוץ מזה שבסוף הסדרה המצוירת הוא מחליף את צארלס

netaK

New member
כן אבל זה לא ידוע בסרט

ובסרט הראשון הוא היה הרשע וכולם היו נגדו...בשני הוא כבר נגיד בערך עם הטובים...

מגנטו לא רשע

הוא פועל כך משום שהוא מפחד מבני-האדם. אקס מן, ובכלל כל הקומיקסים של מרוול, הם דווקא נורא נגד גזענות ואנטישמיות. שימו-לב לגיבורים שלהם: איירון מן-הוא חולה לב, כלומר, הוא שונה. מגנטו-יהודי סופה-שחורה ציקלופ וג'ין-יתומים אקסווייר-נכה חיה-מראה חיצוני נייטקרולר-גרמני שדוקאט-באבולושן הראו שהיא מדליקה חנוכייה (יהודיה), אבל אני לא יודע אם זה ככה גם בקומיקס. המורלוקס-מראה חיצוני. הם ירדו לחיות מתחת לאדמה כי כולם שונאים אותם בגלל איך שהם נראים. אני עדיין זוכר שבסדרה הקלאסית שונאי המוטציות התקיפו מוטציות והיה אחד עם ניבים וצייפורניים שזרקו עגבניות על הבית שלו, והוא צעק: "עזבו אותי! אין לי כוחות מיוחדים! אני רק נראה שונה!" כלומר, הוא רק נראה שונה ובגלל זה הם שונאים אותו.

Lion_Heart

Well-known member
מה שנכון נכון אבל. . .

ציקלופ לא ממש יתום אבא שלו חי אקסיוור כבר לא נכה ! אל תשאלו איך ואני לא חושב שרודפים את נייטקרולר כי הוא גרמני (אולי הזנב המחודד זה הסיבה?) ו ב x men evolution הוא לא גרמני

spidey 82

New member
סקוט חי בידיעה...

שהוא יתום עד שפגש את אביו, קורסאייר. צ'אק באמת לא נכה בזכות קסורן. את קורט רודפים בגלל המראה שלו.

spidey 82

New member
ג'ין גריי לא יתומה...

היא עזבה את הבית בנערותה כדי להיות תלמידתו הראשונה של קסאווייר. שאדוקט, קיטי פרייד אכן יהודיה.

למעלה