שאלה

shacta man

New member
לא מסכים

בסרט הראשון ובעיקר בסרט השני מגנטו לא מוצג כדמות הרע ובטח לא כמי שמנסה להשתלט על העולם. המטרה של מגנטו היא להציל את בני עמו המוטנטים לא בגלל תורת גזע או רצון שלו למלא את המטרות האגואיסטיות שלו. הוא רוצה להציל אותם בגלל שהוא יודע מה בני האדם מסוגלים לעשות, בגלל הניסיון האישי שלו בשואה. המניע שלו הוא פחד. ובשני הסרטים הקונפליקט בין הגישה שלו לבין הגישה של אקסייביר לא בא לידי החלטה של מי צודק. יכול ליהות שמגנטו צודק במילטנטיות שלו ויכול ליהות שאקסייביר צודק בפצפיזם שלו. לכן האזכור לשואה לא בא רק עלמנת להראות שהוא יהודי אלא עלמנת להסביר את המניע שלו וליצור הזדהות. דבר נוסף, בקטע המדובר לא זכור לי שיש סממנים כלשהם של זמן ומקום. אנלא זוכר שום טלאי צהוב ואנלא זוכר שום סממן נאצי. לא ברור שזה הגרמנים ומלחמת העולם השניה וגם לא ברור עם מגנטו יהודי או צועני או שאולי הוריו היו קומוניסטים או משהו דומה. מה שמראים זה דיכוי ואת מגנטו כילד קטן וזהו. ניראה לי שזה נעשה בכוונה על מנת שלא לעורר וויכוח כמו זה. כל הידע שלנו על יהדותו של מגנטו בא מהקומיקס וגם בו היה צריך לעשות חתיכת דוקטורט על מנת להוכיח שהוא יהודי ולא צועני.

אנדרו15

New member
עם אני לא טועה היה רשום שנה(אני לא

לא בטוח ראיתי את הסרט בפעם האחרונה לפני חצי שנה ואני לא זוכר עם היה כתוב שנה) אני לא בטוח אבל עם אני לא טועה זה היה בין 1939-1945 משו כזה (אני לא בטוח) וככה יודעים שזאת כן מילחמת העולם השניה

netaK

New member
כן כתוב פולין 43-45 שזה בכלל...

ההשמדה ולא הגיטאות אבל לא משנה...

shacta man

New member
יכול ליהיות

שרשום שנה ושזה בפולין אבל עדיין אי אפשר לדעת מי מה ולמה? אפילו לא ברור שזה גרמנים. בפולין לא הרגו רק יהודים. אבל כמובן שלכל מי שרואה את הסרט עושה את הקישור לשואה וליהודים, ניראה לי שזו גם היתה הכוונה. לעשות את הקישור מבלי לעשות זאת ברור ומודגש.

spidey 82

New member
אקס-מן 1-הפתיחה

הבמאי רצה להראות את הגורם המרכזי לאישיותו של מגנטו. בנוסף, זה גם אמור להראות עד כמה העולם לא השתנה ב-60 השנים האחרונות. האנושות נמצאת בניסיון תמידי להשמיד מינים וגזעים נחותים ממנה.

למעלה