שאלה....

יש כרטיס מועדון????

che55

New member
תואר ראשון בפסיכולוגיה ואומנות

אל תשאלי מה הקשר...זה שני דברים שאני אוהבת ומושכים אותי משום מה.... אבל אין כמו האיפור, התואר זה בשביל האמא הפולנייה, האיפור זה בשביל הנפש - האהבה הגדולה שלי.

אז מה ואני לומדת חשבונאות וערבית

מורחב.ומה הקשר בין שניהם? אין קשר אבל זה שני דברים שמעניינים אותי ולכן בחרתי אותם...אולי אני אלמד חשבונאות ערבית..חחחח

che55

New member
../images/Emo6.gif

באיזה כיתה את? חשבונאות ערבית - מעניין....אולי יהיה לזה שימוש במודיעין? מה את אומרת?

אממ לא נראה לי שצריכים את זה שם.

לא שימושי כ"כ. אני עולה לכיתה יא.בעזרת השם מסיימת עוד שנתיים הללויה!!! יש אלוהים..והייתי בגדנ"ע בנתניה שהראו איך עובד המודיעין והכל היה ממש כיף וסבבה.נורא נהניתי.נראה לי שאני אלך על זה בצבא!

רק שתדעי שיש המון סוגי אנגלית

יש אנגלית עיסקית.יש אנגלית ספרותית.יש אנגלית רגילה שזה השפת יום יום.יש מלא סוגים

che55

New member
נכון, אבל הכי שימושית

זו האנגלית היומיומית.... הרבה פעמים אני לוקחת סרטים בDVD ללא תרגום, רק כדי לנסות ולחדד את השפה, ויש המון ניואנסים, וסלנג ובדיחות פנימיות שקשה להבין. סרטים בריטים - עוד יותר נורא, מבטא אירי/סקוטי - חבל על הזמן! ניסית לראות פעם את הסרט "טריינספוטינג" ללא תרגום? אני ניסיתי וזה ממש מתיש

Would you like some tea???

זה המשפט הכי מצחיק ששמעתי במבטא בריטי...אני תמיד צוחקת על זה עם חברה שלי בשיעורי אנגלית.כי המורה שלי מדרום אפריקה ויש לה אנגלית בריטית כזאת וכולנו נקרעים מהמבטא שלה..זה כזה מעצבן.. אגב גם אני רואה סרטים בלי התירגום ומבינה נפלא.זו הדרך הכי טובה לבחון את עצמך אם אתה יודע אנגלית טוב.

che55

New member
את רואה את הסדרה מופע שנות ה70?

שם חובה לחנוק את המתרגמים!!!! יש שם בדיחות פנימיות וסלנג, שפשוט מתורגם לא נכון וזה הורס את כל הצחוקים של הסדרה!!!!

את יודעת כמה המתרגמים מעוותים את

התירגום? אין לך מושג כמה! ואח"כ אנשים לא מתרגמים נכון כשהם שומעים מאנגלית לעברית..פשוט נורא..וגם שמות של סרטים משנים אותם..כאילו מה הקטע לשנות שם של סרט????וכן אני רואה מופע שנות ה-70.כנראה בכוונה הם מתרגמים ככה שיהיה יותר מובן וברור לצופים כי לא כל דבר או סלנג באנגלית אפשר לעברת אותו..

che55

New member
שמות של סרטים....

העיוותים ממש לפעמים מוציאים אותי מדעתי... אבל אחד הסרטים שממש, אבל ממש זעזע אותי: שם הסרט באנגלית - "ROMEO IS BLEEDING" בתרגום פשוט ==> "רומאו מדמם" לסרט בארץ קראו: "רומאו בן-זונה" ולמה קראו לזה כך? כי כל הסרט היה שם גיבור שהיה מאצ'ו עם נשים ואחד החברים שלו אמר לו כל הזמן: "U R FUCKING ROMEO"....את מבינה למה הם תרגמו את זה ככה? ויש היום את הסרט - המהירים והעצבנים 2. באנגלית 2 זה גם במשמעות של TOO כלומר יותר....יותר מהר ויותר עצבני, וזה אומר גם חלק 2. אז באנגלית זה נשמע אחלה: 2 fast 2 furious יותר מהיר ויותר עצבני - וגם חלק 2. ומה בתרגום בעברית: 2מהיר 2עצבני מה זה זה?

מה אני אגיד לך..טימטום ממש

והיו לי עוד כמה סרטים כאלה בראש...נראה לי שאפילו את הסרט טיטאניק שינו לו את השם..זה ממש טימטום לשנות ככה שם של סרט זה משנה את כל המשמעות.אם משנים את השם שלפחות יתקשר לתוכן עצמו ולא דבר ווהיפוכו לסרט..ממש מעצבן.בגלל זה אי אפשר להוריד סרטים(לא שאני מורידה)אבל אף פעם אי אפשר לדעת מה השם באנגלית כי אף פעם התירגום אינו נכון...

che55

New member
יש לי חברה בארה"ב

שאני כל הזמן מספרת לה על סרטים, וקשה לי לתרגם לה אותם - כי התרגום שלנו בארץ באמת מעוות, אז עד שאנחנו מבינות על איזה סרט מדובר.....ומה שמו המקורי..... תבטיחי לי, שביום מן הימים, כשתהיי מתורגמנית עם דיפלומה - תנסי לעשות סדר בבלאגן הזה... מה את אומרת

מבטיחה לך

...מהיום אימרו נירית המתורגמנית ולא הסטלנית..חחחחחח סתם.אני באמת אשתדל לתרגם כמו שצריך. אבל אם לתרגם אז כמו שצריך.בגלל זה גם יש כאלה שקראו את הארי פוטר באנגלית ולא בעברית כי אמרו שהמתורגמנית של הספר שינתה את כל העלילה..חוסר אחריות..תחשבי איזה עצבים זה לקרוא ספר עם 700 עמודים ועוד באנגלית..סיוט.אם היו מתרגמים נורמלים שלא היו מעוותים את העלילה אפשר היה לקרוא.

che55

New member
קראת אותו באנגלית?מצדיעה לך../images/Emo45.gif

אני בקושי סיימתי את קופיקו....
700 עמודים - אח אח אח כמה שאני ההיפך מתולעת ספרים, כתבה בעיתון שהיא מעבר לעמוד אחד מוציאה אותי מדעתי, בשביל זה אני אוהבת טורים ומדורים קצרים. בייחוד אני שונאת את הכתבות עם הסוף בעמוד 73 ששם יש עוד סופים של כתבות נוספות - ולכי תזזכרי מה שם הכתבה, ועוד במיוחד שקוטעים באמצע המילה - שכחתי מה היה תחילת המשפט ומה הפואנטה - מה רוצים ממני? איזה שירשור לא קשור זה נהיה ...

נראה לך שקראתי אותו??? הצחקת

לי את השחלות...חברות שלי קרע(א)ו אותו.לי אין עצבים לזה.אני לא מסוגלת לקרוא ספרים .אלא אם כן אני חייבת וזה לבוק רפורט.גם אני שונאת את הקטע הזה בעיתונים שקוטעים כתבה מעניינת באמצע.ואז יש שלוש עמודות ולכי תזכרי את שם הכתבה...

che55

New member
בוק ריפורט../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

עכשיו קרעת אותי
איך שנאתי את זה....................
כמה שאני לא מתגעעגת לזה. והכי שנאתי את הסיפור "all my sons", שהראו לנו גם את הסרט המשעמם, וגם הבגרות הייתה מבוססת על הספר המחריד הזה. עדיין קוראים אותו? למה לא מחדשים, לדברים מעניינים ומעודכנים של היום. בוק ריפורט על הארי פוטר נניח.

לא קוראים את הסיפור הזה.

אבל דיי לדבר על לימודים עוד פחות מחודש אני חוזרת ויהיה לי מספיק לימודים על הראש...בואי נחזור לדבר על דברים שמחים כמו איפור..

che55

New member
../images/Emo45.gifמסכימה../images/Emo45.gif

לילה טוב...מחר יום עבודה ארוך...........

למעלה