שאלה.....

Dragon Roar

New member
יש משהו בזה.. אבל..

סלח לי. לדעתי "אומן לחימה" שהוא על סטרואידים לא נחשב כזה. דבר כזה בא מפחד, וחוסר בטחון. איש כזה עצלן ופוחד שיש יותר טובים ממנו. מה אתה אומר? וברוס לי לקח סטרואידים?

lironmarko

New member
לקח חופשי ....../images/Emo13.gif

אני ינסה לארגן הוכחה מוצקה בקשר לזה אבל הוא היה ממש פנומן התאמן כ-8 שעות ביום ....דפק מכות בברזלים (ככה שמעתי) בשביל להתאמן כלכך הרבה ביום חייב לקחת חיזוקים.... ד"א איגרוף בהחלט אומנות לחימה ... יש לה יותר מסורת מלכל האומנויות יחד .. אבל היא נהייתה מסחרית מאוד והפכו את השם שלה מאומנות למדע האיגרוף
לדעתי לפחות ....ותודה לכולם על המזל טוף

lironmarko

New member
ברוס וכמובן גם השני הרי לשני זה גם

מקצוע להילחם בזירות הפרייד למשל.....20 אלף דולאר לקרב!!!! מה שקרוי ביג מאני
אבל לא כמו באיגרוף....

Dragon Roar

New member
אני לא יודע..

אני לא חושב שברוס לי לקח כאלו דברים. בכל אופן. אני לא הייתי מתלהב ממישהו שלוקח כאלו דברים.

Victor Belfort

New member
זה לא 20 אלף אחי זה.............

מיליון דולר לקרבבבבבבבבב ואם אתה מפסיד אז חצי מיליון

lironmarko

New member
על מה אתה מדבר אני יודע ממקור

ראשון של חבר של ווצ'ינצ'ין שחיי בארץ שהוא הולך ל3 ימים 20 אלף דולאר ככה ווצ'ינצ'ין סיפר לו .......אני מדבר על הפרייד

Lost Oath

New member
hmmm...

כל לחימה היא אומנות לחימה? כל שיטת לחימה הופכת לאומנות רק בגלל שיש לה היסטוריה? (כן, כן... איגרוף תאילנדי זאות אומנות לחימה - לא אומר שלא). בזבזנו כבר מספיק מלל בפורום על ההבדלים בין שיטת לחימה, סיגנון לחימה, אומנות לחימה ומה לא, אין טעם לחזור לזה. אבל איגרף והאבקות הם לא אומנויות לחימה (גם לא כדורגל
), מצטער אבל הם פשוט לא... אולי בעוד 2000 שנה. :) (לפי דעתי,לפי דעתי,לפי דעתי...) נ.ב מזל טוב!

לא זה לא מבטל

בספורט לחימתי יש פשוט חוקים או יותר חוקים מאשר באומנות לחימה שאיננה מבוססת על תחרויות.

WhiteSnake 85

New member
שלום

הרשה לי להגיב לך בבקשה... אך לדעתי המאמר איננו עוסק כלל וכלל באומנות לחימה וכבר בשורה הראשונה מוזכר כי שיטה זאת היא שיטה ספורטיבית. באותה תקופה לספורט הייתה משמעות ייתרה, מאחר ולא הייתה טלוויזיה ומחשב-וזאת הייתה הדרך של היוונים להעסיק את עצמם,וכבר אז קלטו כי אדם העוסק בספורט בעל תכונות פיזיות טובות יותר וגם הוא בריא יותר. לסיכום-הפנקרטיון היא איננה אומנות לחימה אלא ספורט שנועד לבדר המוני אנשים ולכן היו לו כללים קבועים-ע"מ לקבוע תחרות, ותוך כדי כך מנצח ומפסיד-אהוד ומושפל. דבר הנעלם מן האומנויות הלחימה... תודה...

magic goldfish

New member
אז רגע.....

אם נוסיף לו קצת זן, קצת צ'י, קצת מיסטיקה, זה יהיה אומנות לחימה? קראתי את השירשורים לגבי ההתלבטות לגבי מה היא אומנות לחימה, אבל לפעמים נראה לי שההגדרה גובלת באבסורדיות....אם אני אפתח אגרוף, אקרא לו באיזה שם סיני, ואסביר כיצד הוא משפיע על התנהלות היקום, זה יהפוך לאומנות לחימה? מדומני שלא. אל תבינו אותי לא נכון. נראה כאילו אני שולח את אומנויות הלחימה למצע כסל, אך זה לא כך. אני מאוד אוהב אומנויות לחימה, ולמרות שאני לא עוסק באחת, אני אוהד מאוד גדול שלהם. מה שאני מנסה לומר זה שכמו שיין, כאשר הוא מתיישן, הוא נהיה יותר טוב, כך גם שיטות לחימה. הם מקבלות יותר עומק (בהנחה שעוד עוסקים בהן, ובפקרטיון עוד עוסקים), הם נתונות יותר לניתוח, לעיצוב, להבנה, ואם ספורט או לאו, גם פנקרטיון עבר את אותו התהליך (לדעתי). אז נכון, במקור הוא נועד לבד המוני אנשים, אבל גם הקונג פו שאולין נועד להגן על העם. אז מעיין הגיעה הפילוספיה העמוקה שלה? אני מאוד מקווה שירדתם לסוף דעתי, כיוון שאם לא ועשיתם פנייה לא נכונה בהבנת הנאמר אני אחטוף פה מכות. אז אם דבר מה לא ברור, רק תגידו.

WhiteSnake 85

New member
שלום גם לך....

בוא נסכים יחדיו (או שלא...) שכל אומנות לחימה שהיא, הקמה למטרת בידוק קהל צופים "צמא לדם" ובעצם נועדה לקבוע עדיפות של מתחרה אחד על פני השני-היא בעצם לא אומנות לחימה... נשמע כאילו אתה מאשים אותי בסטריאוטיפציה של אומנויות לחימה בלבד למדינות מזרח-אז כן. עובדה שאני לא מכיר אף לא אומנות לחימה אחת אשר מוצאה הוא במערב. התוכל להאיר את עיניי ולציין אומנות לחימה שהיא לא מהמזרח? אתה לא יכול לקרוא למשהו אומנות לחימה רק בגלל שהוא מלפני כמה אלפי שנים והוא עוסק במגע גופני המנטרל את היריב... ואם זאת לא הייתה כוונתך-אני מתנצל מעומק ליבי...

magic goldfish

New member
התנצלותך התקבלה....

לא קבעתי נחרצות כי הפנקרטיון הוא אומנות לחימה, הצעתי את זה כאופציה. אתה פשוט שללת את האפשרות, שאם תסכים איתי ואם לאו, קיימת. לומר את האמת, אני לא מאלה שנוטים לעשות את זה, אבל שכנעת אותי. אז פנקטריון לא היה אומנות לחימה. ייתכן כי הכוונה של הכותב של המאמר הייתה שזו הפורמציה הראשונה של סיסטמתיקה של תנועות (אני חייב להפסיק עם המילים המליציות האלה!). משמע, השיטה הראשונה שניתן לה בסיס שיטתי של עבודה. אבל אני עדיין מאמין כי שיטת לחימה יכולה גם להפוך לאומנות לחימה עם הזמן. מקווה שהבהרתי את עצמי. לילה טוב

broadaxe

New member
פנקרטיון

הפנקרטיון היא צורת ההאבקות החופשית העתיקה ממנה שרד היום הענף האולימפי היאבקות בסגנון יווני-רומי. פנקרטיון מקורי היה אכזרי ביותר ולא אסר על מגע באיברי המין, התחרות היתה בעירום מלא. איסור יחיד (עד כמה שאני זוכר) היה על הוצאת עיניים. אומנות לחימה קלאסית נוספת היתה סוג של איגרוף עם "כפפות" אבן (!!!) על הידיים... הרהור פרטי: למי שעסק באמנויות אלו לא היתה ברירה אלא לשאוף להיות הטוב ביותר...

bizhar

New member
יוחזר הפנקטריון המקורי!!!

יוחזר!!!!!!!!!!!!!!!! זהו. הוצאתי את זה. עכשיו אני רגוע
.

למעלה