שאלה.....

WaveGal

New member
../images/Emo32.gifשוב המממ

אז ככה, כל המודלים של למידה חייבים לענות על עניין השיכחה (איך "לא זוכרים" משהו). עד כמה שאני יודע (ואני מבין בזה רק קצת פחות מאשר במרק פירות) מודלים של דילול סינפטי אינם נותנים מענה טוב יותר או פחות לעניין הזה. אם כל מה שאנחנו זוכרים מעוצב על ידי הורדה של סינפסות (וכאן מתאים משל מיכלאנג'לו שחצב את הפסל דויד מתוך גוש אבן על ידי הסרת האבן המיותרת), אז הוספה של סינפסות חדשות תמחק את המידע. כלומר, זה לא יותר פשוט או מסובך, זה רק הפוך (עשיתי כאן הפשטה רצינית של המודל שמשקפת בעיקר את הדרך שבה אני הבנתי אותו. התנצלותי הכנה אם אינני מדייק). אבל כן, קשה לשכוח או לשנות תנועה שחזרת עליה פעמים רבות (ובגלל זה מתאמנים ל--א--ט ומרביצים מהר (או בכלל לא)). (אני אנסה להוריד את ה PDF ואשלח למי שיבקש.)

בודוקאן

New member
מחלות כרוניות אינן מטופלות בהצלחה

אנא, אנא, בכל לשון של בקשה... עד כאן
ושירשם בפרוטוקול: אין לי כלום נגד רפואה "עממית/אלטרנטיבית/..." אני אפילו נעזרת בה, לפעמים.

WaveGal

New member
בגלל זה הן כרוניות. לא?

התכוונתי להקלה של הסימפטומים ולשיפור איכות החיים של החולה. (אבל את זה אפילו פלסיבו עושה לפעמים). (ותודה על ההערה
באמת הגזמתי קצת)

בודוקאן

New member
האם ייתכן שהובנתי הפוך?

הבעתי מחאה על האמירה ש"מחלות כרוניות אינן מטופלות בהצלחה". מבחינתי, שיפור איכות חיים, היא הצלחה. שלא לדבר על הארכה ניכרת של תוחלת החיים, תוך שמירה על איכות חיים. ודבר זה מושג בהרבה מאוד מחלות כרוניות! כך שלא הערתי דבר על מה שכתבת, וגם איני חושבת שהגזמת כלל וכלל. אבל יתכן ובשעה זו של היום (אחרי שביליתי אם היום בניקיון אחרי גורים
), אני מצליחה להתבטא מספיק גרוע כדי שיבינו אותי הפוך. ואולי אני הבנתי אותך הפוך? ואולי...אני צריכה ללכת לישון ולהפסיק לקשקש.

WaveGal

New member
../images/Emo163.gifבכלל לא הגבת לדברי

אבל עדיין, התיקון תקף.

בודוקאן

New member
סליחה, אבל לא הבנתי...

למה לא הגבתי? אולי בגלל השעה, הסינפסות לא מתפקדות...

WaveGal

New member
זה לא את, זה אני (כמה נדוש)...

... חשבתי שהגבת אלי אבל בעצם הגבת ל-instr . לילה טוב

instr

New member
בבוואדי

שאני מתנצל כי הפחתתי בידע שלך לפני שאבדוק אותו לעומקבעצמי (מתוך תגובותיך האחרות). אני מדגיש כי השיטה היא לא מונגולית אלא משפחתית עם שורשים במונגוליה. לפי המסורת אסף צ'ינגיס חאן את מיטב הלוחמים, רופאים וחכמים, כל אחד גדול בתחומו, ופקד עליהם ללמד אחד את השני ברזי אומנותו. מכאן שורשים של ס.ז.א. איזכור לכך ראיתי בספר של היסטוריה של הרפואה (יש בספריה מרכזית באונ' ת"א) בו כתוב כי בימי צ'ינגיס חאן אכן התקיים קמפוס לימודי רפואה עם רופאים מכל פינות האימפריה. לגבי רוח

אל תבין אותי לא נכון

את גישתי לגבי SZA ראית. אני לא פוסל, ולא בוער לי להוכיח לכאן או לכאן. עם הילד תצטרך (או לא) להתמודד אתה. התנצלותך, כמובן, מתקבלת. במקרה יצא לי ללמוד על ההיסטוריה של הרפואה עם אחד מהמובילים בעולם בתחום הזה (פורפ' רון ברקאי, מאונ' תל אביב), ואני ממליץ בחום (אם כי ההתמחות שלו היא מערבית יותר). מה שדנתי בו הוא עד כמה חכם לבסס את הרפואה שלך על מודל שאתה יודע שבמידה מסויימת אינו נכון (ולאלה שהצטרפו רק עכשיו לדיון, הסבר קצר על רפואה היפוקרטית-גלנית, שהיתה נפוצה בכל אירופה עד המאה ה18 בערך: היוונים האמינו שבגוף האדם שולטות ארבע ליחות - שחורה, אדומה, לבנה וצהובה. כל אחת מהן היתה אחראית על סט מסויים של אברים בגוף, ועל סימפטומים שונים, וחשוב מכך, לכל אחת מהן היתה תכונה בתחום היובש או הלחות, והחום או הקור. לכן, המרה השחורה נחשבה כקרה ויבשה, הלבנה קרה ורטובה, הצהובה חמה ויבשה, והאדומה חמה ורטובה. האיזון ביניהן קבע במידה מסויימת את אופיו של האדם, והפרת האיזון גרמה למחלות. לכן אם למישהו, נגיד, היה גרון כואב, ניתן היה לאבחן את זה לתחום הרטוב והקר, והיו מנסי ם"לאזן" אותו על ידי מציאת תרופה מהעולם היבש והחם.) מה זאת אומרת יודע שהוא לא נכון - ובכן, אין ליחות כאלה. הן לא משפיעות על גוף האדם. אבל אני מזמן כבר נואשתי מלנסות להיות מסיונר למיינסטרים. ולסיום - אשמח מאוד לארגן שיעור שלך או של גראנדמאסטר אקילוב באחד מאימוני הפורום הבאים, אם תרצה. בברכה וכבוד האפור (שמחכה עדיין לעניין הרוח)

instr

New member
4 הליחות

כמובן, לא נמצאו את ה4 הליחות בגוף כי לא קיימים. אבל כן קיימים תהליכים פיזיולוגיים ברמה מערכתית ו/או על מערכתית שניתן לקשרם ל 4 הליחות. כתבתי, כי לא משנה אם מרפאים את לחץ דם בחליטת תי ירוק (קר) או בעזרת תרופה מרחיבה את דופן כלי הדם - התוצאה חשובה. דלקת גרון (בד"כ חום ולחות) אכן מטופלת באנטיביוטיקה (קור קיצוני) אבל יש ברפואה סינית צמחים קרים מאוד שניתן להשתמש בהם גם. במקרה זה קור - השפעה מדכאת (בשפתינו אנטיבקטריאלית) של פעילות החיידקים בגרון. שיעור לדוגמה - אנסה לברר אם כי יש קשיים מתודיים - כריות גומי לכל זוג, סכנה ממשית לפציעות למתחילים (ובמיוחד למתקדמים משיטות אחרות). אני יכול להעביר שיעור לדוגמה לקבוצה מצומצמת. לגבי רוח - לא הבנתי מה השאלה, אשמח לעזור, עדיף במסרים.

instr

New member
מתוך

היכולת - המכות גם מסוכנות אצל המתחילים, תוסיף לזה מהירות וכוח והתלהבות תחרותית...

האם מתוך ההגדרה של "מתקדמים"

לא נובע גם - פחות התלהבות תחרותית ויותר שליטה? נכון, גם יותר כוח ומהירות אבל שליטה חשובה יותר, לא?

instr

New member
כן ולא

זו טכניקה מסוכנת. רגע של התלהבות ואין ספור בעיות, חס וחלילה.

שי רגב

New member
תמיד קל יותר למלא כוס ריקה...

ואין זה משנה במה אתה ממלא אותה (בגינס שחורה, לבנה, מאלט, וויסקי טאיוואני, ס-ז-א או טאי-צ'י קמבודי...

אבל לא על זה דובר

בפירוש לא דובר על הקושי בלימוד הטכניקה, אלא על הסיכון. ודווקא לימוד מתקדמים אמור להיות בטוח יותר, שכן מתקדמים נוטים להתלהב פחות מטכניקות, ולהיות רגישים יותר לעצמם ולבן זוגם. או כך תמיד הבנתי.

nitzano

New member
רפואה מונגולית

למיטב ידיעתי את הסטוריית הרפואה הסינית וסביבותיה (טיבט , מונגוליה והודו) אין כל אזכור ליכולת רפואית איכותית מונגולית . למעשה רק בתחום רפואי אחד נודעו - וטרינאריה ! עד עצם היום הזה כאשר רוצים לכנות רופא בכינוי גנאי על יכולתו הדלילה מכנים אותו "רופא מונגולי" ! כלומר "שוחט" או רופא שאינו מתאים לטפל בבני אדם . "......איזה 'רופא מונגולי' ,חיבר לי 4 אצבעות עם מחט דיקור אחת ......."

למעלה