כל לחימה זה אומנות כי ../images/Emo129.gif
כל דבר חדש מתיישן והופך ליותר מתורגל עם יותר בסיס ופינה בעולם רק מה שבראש שלכם אומנות זה דבר נשגב ששמור רק למתעופפים למנייהם ואכן גלדיאטור ברומא אפשר להשוות אותו לאלוף העולם בטאקוונדו ולמה לא באמת? הוא הרי ניהיה אמן בלחימת קוליסאום ....לא ככה ? זה היה לחיים או למוות כמו בזמנים של הסמוראים וימי קיום הדו קרב ...לא זה בדיוק כמו הUFC רק עד הסוף ואין שם אוקטיגון כל האנשים הם
מאומננים מלשון אימון=ולמה שזה לא יכלל בתואר האומנות ...? אוליי עכשיו זה לא ביג דיל אבל לכו תדעו עוד 2000 שנה זה יכול להחשב אומנות לחימה ... גם על מה שאני עושה איגרוף תאילנדי יש המבליגים ואומרים שהיא לא אומנות אבל הנה לדוגמא: לנו יש מסורת יש את הוואי קרו יש לבוש מסורתי ויש ידע שעובר ממאמן לתלמידים וכן הלאה.....מה קובע אומנות לאומנות....?
הזמן וההשקפה לעניות דעתי... וד"א כניסת פוטבול זו הכניסה עם הכי הרבה סיכון לשני הצדדים אבל מי שתותח בה בהחלט נרשם אומן אצלי אם הוא מהחבר'ה המתאבקים או הגי'וגיטסואים כמובן שזה אמורה להיות כניסה טכנית מאוד רוייסי גרייסי לדוגמא השתמש בה המון... קיצר דרגון ....אין הרבה הבדל בין ונדרלייי סילבה לברוס לי לדוגמה ההבדל הקטן הוא שונדרליי ממשיך לקחת סטרואידים וברוס לי לא
שניהם לוחמים מהשורה הראשונה (אחד בכל אופן היה) וונדרלייי עושה וולא טודו ושיטות כאלה החליפו את השיטות שלדוגמה בתקופת הפרשים בקוריאה עבדו טאקוונדו .... היום זה וולא טודו ולדעתי זה גם אומנות לחימה פרקטית למצבים של היום זהו נתפסו לי היידיים מרב שסידרתי תחדר שק איגרוף פה מיטת משקולות שם .. ד"א סיפרתי לכולכם שיש לי יומולדת?