שאלה.....

magic goldfish

New member
שאלה.....

לפי האתר שמצאתי פה, שיטת הלחימה היוונית פנקרטיון היא מאומנויות הלחימה הראשונות בעולם. לצערי, אינני בקי בהיסטוריה של אומנויות הלחימה המדוברות כאן בפורום (וזה באמת לצערי). אם תועילו בטובכם לקרוא את הסיכום הקצרצר פה על הפנקרטיון, ותאמרו לי האם יש בסיס לנאמר בטקסט הזה. תודה ויום טוב

magic goldfish

New member
ועוד דבר....

באילו שיטות לחימה השתמשו המונגולים במסעות הכיבוש שלהם? האם יש אמונות לחימה מונגולית?

instr

New member
אומנות לחימה מונגולית

מונגולים השתמשו בהצלחה בקשתים וחיל הפרשים, בנוסף למלחמה "טכנולוגית" שפיתחו (נשק ביולוגי - שיחררו עכברושים נושאי מחלות) ולקחו מעמים שכבשו (אבקת שריפה סינית). טקטיקה של מונגולים כללה ירי מאסיבי של חצים, מערבים, תרגילים "מלוכלכים", מלכודות והייתה מהפכנית לתקופה. היילים היו ממושמעים ואם אחד התחרפן כל היחידה שלו (עשיריה) הוצאה להורג. כל התנגדות מצד האויב חוסלה בעכזריות איומה ולפני בואו של צבא מונגולי התגלגלו שמועות איומות שגרמו לפחד וירידה ביכולת רוחנית של לוחמי האויב. כידועה כבשו מונגולים כ3/4 מהיבשת. בניגוד למה שחושבים המונגולים לחמו במספר קטן יחסית. בשתי מילים: עכזריות ותכליתיות. חייל מין השורה ידע להשתמש בנשק כמו קשת, חרב, גרזן, שוט, חנית, לדעת קרב בשורה (המוני). היתה גם יחידה מיוחדת - "אלף משוגעים" שהיו אחראים על שמירה אישית על צ'ינגיס-חאן ולחמו כאשר היה צורך להכריע קרב קשה מאוד. אומנות זו נשמרה כמסורת משפחתית סגורה. החל מ 1990 השיטה נלמדת בארץ ע"י מאסטר אקילוב שהוא שומר מסורת של השיטה. הוא התאים את השיטה לזמנינו (לא לומדים קרב עם זאבים, עם רוכב וברכיבה, מתחת למים, על העצים וכ"ד). השיטה נקראת ס.ז.א וכוללת קרב, רפואה עממית ופילוסופיה. הסגנון שונה מכל הידועים מבחינת התנועות, גישה - זו שיטה התקפית, תכליתי ביותר - כל המכות רק ע"מ לחסל, אין מושג הגנה וטכניקה של כל סוג נשק קצר זהה לטכניקה ביד ריקה. אותם תרגילים נגד נשק, עם נשק ובלי נשק שנלמדים עד שנעשים אוטומטיים. בתור קורא סמוי אני לא מעוניין בדיון. פרטים: WWW.S-Z-A.COM

על מרכיבי ה- "ס.ז.א" ...

כוללים "קרב, רפואה עממית ופילוסופיה" אנא הסבר לי: האם הנושאים הנ"ל נלמדים תוך קשר בניהם (קרי משפיעים ומושפעים, האחד ביחס לשני) ואם כן, כיצד? 1. מה הם עקרונות הקרב המאפיינים את השיטה ומה הקשר בנים לרפואה - העממית הייחודית? 2. באיזו רפואה עסקינן: מניפולציה בידיים, דיקור כל שהוא, צמחי מרפא, תרגילי נשימה? 2. באיזה זרם פילוסופי מדובר? האם עקרונות פילוסופיים ב"ס.ז.א" (מונגולים, אמרת?) - משפיעים על הלחימה ו/או הרפואה? אם כן - כיצד? ואולי דוגמא או שתיים אם אפשר... בסקרנות ובתודה מראש - יובל.

instr

New member
למרות שמראש

לא רציתי לדון בפורום, חייבים לענות על שאלה ידידותית . 1. 7 עיקרונות, 3 הראשונות - לא לפצוע את עצמך (מי שהביא פעם מכות חזקות עם נשק יבין אותי), מהירות, דיוק (רק לאזורי תורפה). מפה הקשר לרפואה - אנטומיה ופיזיולוגיה של אזורים ונקודות תורפה, ביצוע פגיעות ביד ריקה ובנשק, "כרונוביולוגיה" של אזורי/נקודות תורפה, "מדיטציה" ו"מדיטציה" בתנועה, תרגילים מיוחדים לסילוק פחד וגם חלק שעוסק בחיסול בעזרת מאכלים ורעלים, היפנוזה ועוד, הכל בהקשר ללחימה. 2. רפואה דומה קצת לרפואה טיבטית ויוונית-ערבית שנציגה המפורסם הוא http://www.google.com/search?meta=lr%3D%26hl%3Den&q=Avicenna. הריפוי נעשה לפי סדר מ"תרופה" חלשה לחזקה יותר: ריפוי ע"י מאכלים -דיאטה, סאונה ו"פיזיותרפיה", עסוי, משחות וארומתרפיה (ריח), לחיצות על הנקודות, "מוקסה", דיקור, תרופות פשוטות, תרופות חזקות (הרשימה לא מדוייקת). 3. רוב רובו של מונגולים לא מודעים על השיטה זו. לגבי הפילוסופיה אתקשה לסווגה לזרמים המוכרים. היא עוסקת גם בדברים מאוד פקרטיים: איך למצוא בן/ת זוג נכון, איך להוליד ילדים בריאים במין רצוי, איך לנהל עסקים, עם מי להיות חברים וכו'. תביא שאלה לדוגמה. השפעה על הלחימה? בתרגום לשפה שלנו- "בחיים יש לך רק שתי אפשרויות: להחטיף או לחטוף, תבחר".

אצלינו אפשר להגיד אבן-סינא

אבן סינא אכן היה נינג'ה בתקופתו, אולם יש מפורסמים אחרים, כמו אבן-רושד ועלי אבעס אל-מג'וסי. הם היו אנשי רנסנס מבריקים, שהיו גם פילוסופים מדהימים (בדומה מאוד לרמב"ם). כל זה לא משנה את העובדה שהידע שלהם ברפואה עובד על פי מודל שנהגה לפני 2500 שנה - וזה לאדבר טוב.

instr

New member
חפיפות במסכנות

עשויה לנבוע מעודף רוח בגוף. סימן נוסף: מרבה לדבר. אבן סינא נולד בשנת 980. למקרה הנידון ובחיים בכלל: לפני שאתה פולט משהו תבדוק את זה לעומק. ואם הרוח מפריע - ניתן להרגיע ע"י טיפול. אשמח לעזור.

לא מפחידים שיכור עם יין

אבן סינא אכן נולד ב980, אבל המסורת שעליה התבסס היא היפוקרטית-גלנית, קרי, מהמאה השלישית-רביעית לפנה"ס. זה שלאחר מכן נוצר קורפוס ערבי של רפואה, לא משנה את העובדה שתיאוריית ארבעת הליחות והיסודות עדיין שלטה בכיפה, וכל מה שנעשה זה משחקים עליה. את כל השאר לא ממש הבנתי, ובאמת ובכנות אשמח להבין. כפי שאתה רואה - אני לא עויין אותך או אף אחד אחר שמוכן לשחק בחוקים שלי. האפור

WaveGal

New member
"חפיפות במסכנות"? מה זה אומר?

אילו עוד עודפים\חוסרים יש אצלכם? (מלבד "רוח" (לא: עץ, אדמה מתכת ואש במקרה?). איך התכוונת לטפל ב"עודף רוח בגוף"?

5 האלמנטים ברפואה הסינית אינם זהים

ל-4 הליחות/יסודות ברפואה היוונית-ערבית, וגם לא זהים ל-4 היסודות ברפואה ההודית. אני לא ממש מכיר את הפרטים, יש דימיון אבל אין זהות. הדמיון יותר גדול בין הרפואה הטיבטית לסינית, שם (אם הבנתי נכון) ההבדלים הם של דקויות ולא של מהות.

WaveGal

New member
כן. זה חלף מעך ראשי (עד שקראתי...

... שוב את ההודעה של גוטמן (הידוע גם כגנדלף בחוגים מאוד מסויימים
). עדיין הייתי רוצה לדעת איך האיש התכוון לפתור את תחלואיו של האפור (אני מכיר עוד כמה אנשים שסובלים מה-סימן הנוסף). ברצינות, הדמיון (יסודות, עודף\חוסר ואיזונם הרצוי) בין הגישות מעניין ואני בטוח שאינו מקרי. לעומת זאת, אני שותף להסתייגות של גוטמן, עבר זמן מה ולמדנו דבר או שניים (ולא הייתי מטפל באפנדיציטיס על ידי סילוק הליחה).

instr

New member
הדיון לגבי

רפואה עממית יכול להיות מעניין אם כי קצת OFF. לדעתי, הצלחות של הרפואה המודרנית הנן בתחום רפואת חירום ומחלות זיהומיות ואילו מחלות כרוניות אינן מטופלות בהצלחה. אכן הידע העמיק ומה שקודם ידעו ברמת האיבר היום ידעים ברמה מולקולרית ובעתיד אטומית וקוונטית. אבל מה זה משנה לדעת שאכילת לבבות כבש עוזרת לתפקוד הלב או לדעת ש Q10 משתתף בתהליך הפקת אנרגיה בשריר הלב ומשפר את תיפקודו? הרי התוצאה שווה וזה מה שחשוב.

WaveGal

New member
../images/Emo32.gif המממ

אני קצת איטי היום כנראה... מה אתה חושב שעומדים לגלות ברמה המולקולרית והקוואנטית? האמנם ישנן שאלות פתוחות הקשורות לרפואה שיענו ברמות הללו. אם כן, אשמח לשמוע. בכל מקרה, אין לי ספק שרפואה לא-מערבית אבל, למשל, מיקומם של רגשות מסויימים באברים פנימיים כמו לב או כליות היה די נפוץ עד כמה שאני יודע. קיומם של תאים המהווים יחידות די חשובות בגוף החי לא היה כלל ידוע עד הוק במאה ה-17 (אני חושב). (ואף אחד, גם לא איבן סנה או הרמבם, לא הציע לאכול עובש כתרופה לזיהום חיידקי). לעומת את אפילו במחצית הראשונה של המאה העשרים לא ידעו אם מערכת העצבים היא רציפה או שתאי העצב נפרדים זה מזה (ואגב, גולג'י שטען את האחד וראמון אי קאחל שטען את השני חלקו פרס נובל. רק קאחל צדק). ברמה הפיזיולוגית אנחנו יודעים יותר. -הרבה- יותר. יתרה מכך, הצורה שבה אנחנו יודעים היא הרבה פחות נחרצת. ברור שגילויים חדשים יעדכנו את ההבנות שקיימות היום. האם אתה יודע מה היתה תוכלת החיים הממוצעת בראשית המאה העשרים? נוסטלגיה וגם מיסטיפיקציה זה אחלה, אבל כדאי להזהר מהן ולא לחשוב שהן אמיתות היסטוריות (אם יש דבר כזה). לעומת זאת, מי שיאכל יוגורט כל יום במשך 150 שנים יחיה חיים ארוכים (זה עובד גם עם סיגריה או כוס יין ביום)

WaveGal

New member
אופס (נשמט לו משפט)

...אין לי ספק שרפואה לא-מערבית (וגם רפואה מערבית כשניתן דגש על טיפול לא-סימפטומטי (אבל יש לפחות שתי רופאות שקוראות, ולשמחתי לפעמים גם כותבות בפורום, והן בודאי יוכלו לפרט יותר ממני)) יכולה לתת מענה למחלות כרוניות ולשמירה על גוף בריא. .....

בודוקאן

New member
רמון "אי" קחל ../images/Emo13.gif

ככה סתם... אתה ודאי יודע כי אלו שני אנשים. "אי" בספרדית = and בעברית פשוטה: רמון וקחל. נוסטלגיות לימי הנוירואנטומיה בשנה ב', עם המרצה שהיה ידוע ביכולתו לייצר סינפסות למועד ב'
.

WaveGal

New member
טעות נפוצה, זה איש אחד ../images/Emo13.gif

סנטייגו ראמון אי קאחל . אבל הוא מספיק חשוב להיות שניים... לפחות. (צדקת לגבי הספרדית. ואגב, הטרנד היום הוא שלמידה נובעת מדילול סינפטי דווקא (נייצ'ר מלפני כמה שבועות, שני מאמרים של ג'ף ליכטמן). וגם כאן, כמו עם ה-y זה שהעובדות נכונות לא אומר שההיפוטיזה נכונה). (ולגבי ההערה שלי מקודם על מחלות כרוניות, כנראה שבגלל זה הוא נשמט. המשפט
)

בודוקאן

New member
כנראה שאכן טעיתי, תודה ../images/Emo39.gif

מאוד מענין מה שסיפרת על למידה. אולי זה יכול להסביר מדוע כל כך קשה "לשכוח" דבר שנלמד. קח לדוגמא אומנויות לחימה (זה אומנם
אבל לא נורא...
): אם למדת תנועה מסוימת, אחר כך מאוד קשה לשנות אותה. והסופרוויזר שלי תמיד היה אומר שבשביל ללמוד, צריך קודם לשכוח, וזו הבעיה!

למעלה