שאלה...

talkk

New member
שאלה...

הרבה זמן לא כתבתי בפורום כי הייתי במחנה קיץ... טוב בקיצור יש לי כמה שאלות לגבי הקוקטייל שלי: 1. מה המידות לכלוב קוקטייל? 2. כרגע הוא אוכל:VITAKRAFT ואני לא נותנת לו פירות וירקות כל יום, אלא כל 4 ימים, כי לא תמיד יוצא לי... זה אוכל טוב? 3. יש לו זנב ממש ממש ממש ארוך. אני מגדירה את עצמי כאחת שמבינה פחות או יותר בתוכים (בעיקר בזכות הפורום
) ובחיים שלי לא ראיתי זנב כל כך ארוך בקוקטיילים האחרים. לתוכית הראשונה שלי, נשרף הזנב כי היא הלכה צמוד למחבת, וזה לא נורא כמו אתם חושבים... נשרף הקצה ונשאר שחור וזהו!!! השאלה היא: אני מפחדת שזה יקרה גם לו, כי אני לא מפקחת עליו כל היום, אפשר לעשות משהו? 4. התוכי שלי עף אחרי בכל הבית, יש לנו 2 קומות ומן קומה 3. הכנפיים שלו קצוצות ולפעמים הוא עף מהקומה ה-3 לקומה השנייה ומתרסק על הרצפה, אבל על הרגליים. אז עכשיו הוא פיתח לעצמו שיטה חדשה: הוא יודע שאנחנו לא רוצים שהוא יעוף ככה, אז כל פעם שעוזבים אותו הוא מתחיל לצפצף, אפילו שאנחנו מטר ממנו, הוא לא יכול (רוצה) ללכת, ואז אני באה לקחת אותו. זה קורה רק שאני עוזבת אותו. איך להפסיק את זה? זה מראה שהוא אוהב אותי? 5. שאלה לגבי הסנגל שלי (איזה כיף להגיד הסנגל שלי): הוא כרגע נמצא אצל אנשים ששומרים עליו כי אנחנו טסים לחו"ל ואני לא רוצה שייראה אותי ויומיים אחרי אני אעזוב אותו..., והשאלה היא: מה המידות לכלוב לסנגל, כי נראה לי שנתנו לו כלוב קטן... אתם יודעים איפה אפשר למצוא פורום למכרסמים? יש לי 20,000 שאלות על הצי'נצ'ילה שלי... תודה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה למי שיקרא את המגילה שכתבתי, ויענה להכל, ואני מצטערת... ואני לא רוצה שתחשבו שאני מתעללת בחיות או משהו (לגבי זה שהזנב נשרף) כי זה ממש לא נכון! זה היה ממש ממש בטעות, ואני חולה על חיות יש לי 3 (תראו בחתימה) טל

bilbolim

New member
בקשר לצינצילה....

אממ היה לי ניסיון של שנתיים בערך עם שתי צינצילות אז אני די מבינה, אמ יש לך שאלות לשאול....

talkk

New member
הלו!!!! תתעוררו!! תענו לי...

תענו בבקשה! זה חשוב... אפילו אם על שאלה אחת, בבקשה... גם ככה אין כל כך פעילות בפורום, אז תענו!!!!!!!! טל

רואי

New member
אני אנסה

תשובות לפי הסדר: 1.בסיס- 40*40 גובה-50 ס"מ 2.אני לא יודע מה זה VITAKRAFT אבל בכל מקרה צריך לתת לו כל יום קצת פירות או ירקות. או לפחות להשתדל לתת לו כל יום. 3.אין מה לעשות, זה הגוף שלו, ואני לא מאמין שיכול לקרות עוד פעם מה שקרה לראשון עם המחבת..אז אל דאגה. 4.תוכי מאולף רוצה כל הזמן שיהיהו לידו אנשים, את צריכה להיות מרוצה מזה שהוא מחפש אותך. אבל מתי שאת לא רוצה להיות איתו או שאין לך מצפון לעזוב אותו אז הכי טוב שתיתני לא איזה מאכל שהוא אוהב ותסגרי אותו בכלוב. 5.אני מאמין שכלוב כמו של קוקטייל יספיק, אפשר קצת יותר גדול אבל זה בסדר. בכל מקרה את יכולה לקרוא כתבה שהכנתי על הסנגל(לדעתי התוכי הכי חכם שקיים). המאמר נמצא הקישור של המאמרים בראש הפורום. הנה קישור ישיר אליו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=781&art_id=1 או תלחצי על הקישור למטה:

רואי

New member
הנה הקישור הנכון

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=781&art_id=11

talkk

New member
תודה!!!!!!!!!מיועד לרואי..

המון תודה על התשובות! מזל שיש אותך, מנהל הפורום, שיענה כששאר חברי הפורום כל כך יבשים *רמז* התשובות באמת עזרו!!! אני כל כך שמחה שיש לי סנגל!!!!!! אני רוצה לצרף מאמר באנגלית על סנגל, למקרה שאתה מתעניין: http://www.wingscc.com/aps/s-desc.htm או בסוף העמוד... וד"א - יש לך סנגל? טל

רואי

New member
../images/Emo13.gif

ולא, אין לי סנגל.. ודרך אגב, קראת את המאמר? כתוב שם הכל..

talkk

New member
ברור שקראתי!!!!!!!!!!!!!!!!

יש לי את המאמר מודפס, ואני קראתי אותו כבר 3 פעמים, כי אני תמיד שוכחת, מה כתוב :) כל הכבוד על היוזמה שלקחת כדי להקדיש מאמר לתוכים המדהימים והיפים האלה. אני אוסיף אותו לחתימה שלי מחר... שאלה: איך מבדילים בין זכר לנקבה? פרטים עליו: אמרו לי שהוא זכר. קוראים לו אקו. הוא בערך בן 8 חודשים. הביאו לי אותו בהפתעה, אין לי מושג מאיפה, אני אפילו לא בחרתי אותו. אני לא רוצה לשאול כמה הוא עלה, כי זה לא יפה, אבל אני יודעת שבסביבות ה-1000-1500. הוא נראה כמו כולם: אפור ירוק צהוב וכתום.. טל

רואי

New member
טל

קשה לדעת אם סנגל הוא זכר או נקבה ובמיוחד אם הוא צעיר- רק בן 8 חודשים...

Xboy123

New member
לרואי!!

כל הכבוד לך על ההשקעה והמאמצים לכתוב מאמר כל כך מרתק ומעניין גם למי שאין לו סנגל! אני נהניתי לקרוא. עשית לי חשק לקנות סנגל!

ofer1973

New member
סנגל (לרואי)

רואי, לפי מה שכתבתה אתה טוען שסנגל הוא תוכי מאוד חכם. אני לא יודע אם אתה זוכר אבל אני מתעניין בסוגי תוכים כי אני מעוניין לקנות אחד ,ורציתי לשאול אותך האם אתה ממליץ על סנגל או שעדיף אקלקטוס ? אני מעוניין בתוכי שיהיה חברותי עם יותר מאדם אחד , שידבר והכי חשוב שלא יצרח כשהו לבד. בתודה מראש : עופר.

רואי

New member
עופר

לפי מה שאתה דורש- חברותי ולא צועק.. בוודאי שהייתי ממליץ על סנגל!! רק כשיש לך את זה אתה יודע מה זה...

ofer1973

New member
לרואי

לפי מה שאתה אומר שסנגל לא צורח וחברותי זאת אומרת שאקלקטוס פחות חברותי וצורח או שאני טועה ? כשביררתי בחנות המוכר אמר לי שעדיף לורי או אקלקטוס על פני סנגל. ושלא תבין לא נכון , אני לא מכיר שום תוכי מהסוגים הנ"ל אז כך שאין לי עדיין דעה משלי, לכן אני צריך את עזרת המומחים. ואני מאוד שמח לקבל עצות ועזרה מבעלי ידע וניסיון (ממך למשל).

רואי

New member
האקלקטוס

האקלקטוס הוא גם תוכי גדול יותר וגם יקר יותר, אז אלה גם שיקולים. בקשר לדיבור אולי האקלקטוס יכול לדבר קצת יותר טוב, אבל בקשר לחברותיות- האקלקטוס קריר משהו, שלא כמו הסנגל. בקשר ללורי, אני לא מכיר אותו ממש מקרוב אז אני מעדיף לתת את הבמה למי שמכיר יותר טוב את הלורי...

אני חייב להגיב בקשר לשאלה 3 ../images/Emo123.gif

אסור.. ואני חוזר אסור שהתוכי יסתובב במטבח ועוד על השיש והתנור
יש לך הפעם מזל שנישרף לו הזנב ולא הכנף או המקור
וחוץ מזה בבישול וטיגון נפלטים גזים רעילים העלולים להרוג את התוכי

talkk

New member
לאוהד

אתה צודק ב-100000000000 אחוזים, וזה היה ממש בטעות, זה היה בתקופה שהכנפיים שלה לא היה גזוזות, ואצל התוכי העכשווי הכנפיים גזוזות ולא גודלות יותר עקב העובדה שהוא נפצע שם פצע קטן. טל

Xboy123

New member
פחח.. אם כבר מדברים על תוכי מהלך/

במטבח אז גם אני חייב להזהיר אותכם. התוכי של אחותי כל יום משוטט לו במטבח והתוצאות: הוא נכווה פעמיים או יותר ברגליו. פעם הוא עלה על הגז בעודו דלוק, ושערותיו החלו לבעור אש!!! למזלנו הרב אחותי שמה לב בזמן ומייד כיבתה אש האש, והשיער נשרף ונשר מסכן!! פעם הוא גם עלה על קנקן חלב רותח והפיל את הקנקן והכל נשפך. ועוד אחותי לא משתכנעת שזה מסוכן ועדיין נותנת לתוכי לשוטט במטבח.(לא נורמלית יום אחד אני אהרוג אותה מזעם) אז הנה לכם עצה ממני

../images/Emo46.gif אתם ממש מעצבנים ../images/Emo46.gif

אולי תכניסו אותו לתנור וזה
יש מקומות שלא מכניסים תוכים וזה כולל מטבח, מחסן עם כלי עבודה עלית גג ועוד מקומות.... אם אתם לא יכולים למצוא מקום טוב לתוכי פשוט על תקנו תוכי:-
[

למעלה