שאלה.....

i hate

New member
שאלה.....

תלבושת אחידה- בעד או נגד? האם בבית ספרכם יש תלבושת אחידה? ואם כן מהי?

בעד../images/Emo70.gif../images/Emo58.gif

בעד חולצות טריקו עם הסמל בצד שמאל... אבל זה מעצבן שבדפנה מותר רק בצבע כחול כהה ושחור... ולשיעורי ספורט חובה לבן... אני נגד החולצות מופתרות למיניהן..זה דוחה!!!

../images/Emo45.gif בעד. למה לא?

עכשיו במיוחד. אני עוברת לתיכון. שם, עושים לנו מן "תצוגת אופנה" של פוקס ועוד איזו חברה ואנחנו בוחרים חולצה ומכנס. נשמע סבבה... חפיף. למי אכפת בכלל?

zvozda4ka

New member
../images/Emo45.gifבעד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

בביה"ס שלי יש חולצת טריקו בהמון צבעים עם שם בית הספר מצד שמאל למעלה... נראה שכמעט כל בתי הספר עושים ככה,לא
יום מצוין לכולם

LuLiLoPiLaTo1

New member
../images/Emo45.gifבעד

זה נשמע מזה כיף היה לי פעם רק בשיעורי ספורט ביסודי כיתות א ב אבל עכשיו אני עוברת לתיכון ושם תהיה לנו חולצה כזאת עם סמל כנראה... אני מזה מזההה הייתי רוצה כזה כמו בארגנטינה למשל(כן כן אני בהחלט מושפעת מהטלנובלות) חצאית קצרה כזאת משובצת וחולצה כזאת..חחח חלום חיי
אולי אני אעבור לארגנטינה באמת? חחח

../images/Emo99.gif../images/Emo58.gif

בקנדה גם יש חצאיות משובצות קצרות וחולצת טריקו כזאת של גברים על 3 כפתורים למעלה בצאורון... זה כזה מגניב!!!
אבל הכי מפגר זה שאפילו ב-2 מעלות הם חייבים לבוא ככה... אני אנסה לשגר אליכם תמונה מקנדה של תלמידה בתלבושת...

rAmikube

New member
בעד אבל..

אני לא מעדיף את החולצות הפשוטות האלו בכל מיני צבעים עם איזה סמל אלא תלבושת קצת יותר מכובדת, כמו באנגליה. זה ניראה לי שיא התיכון. לפי דעתי, זה יותר נוח מסתם בגדים אם מעצבים את זה באופן קצת שונה וצעיר (לא כמו המורדים! בעעע)

mE and Me

New member
למה לא../images/Emo35.gif

לי אישית לא ממש איכפת, אבל רק שתי נקודות: 1. אם יש מי שרוצה תלבושת אחידה - אז אני מסכים. 2. אני חושב שכל האנשים שאומרים שזה מפריע להם לבטא את עצמם - זה פשוט דבר מטופש (שלא להגיד משהו יותר... אהמ... חריף).

פירוט של הדעה שלי> ../images/Emo16.gif

כל עוד קובעים לתלמידים (המורים או ההורים) תלבושת קבועה זה לא טוב. כל עוד התלמידים קובעים לעצמם-
.
ניר

mE and Me

New member
../images/Emo45.gif מסכים, אבל -

למה שהתלמידים יקבעו לעצמם תלבושת אחידה??? מה יוצא להם מזה??? אבל אני חושב שאם המורים (וההורים, אפילו שאף פעם לא פגשתי הורה שבאמת היה איכפת לו
) קובעים לתלמידים תלבושת אחידה (מהסיבות שלהם - לא משנה כרגע מה הן) אז אין טעם להתלונן ולהגיד "זה לא ליברליסטי! הם לא נותנים לי לבטא את עצמי!.." - יופי, אז יש לכם תלבושת אחידה - אז מה?..

לדעתי שההורים קובעים זה יותר../images/Emo16.gif

סמלי- של "אנחנו מחליטים מה אתם תלבשו". אני חושב שאם התלמידים יקבעו לעצמם את התלבושת האחידה (אולי במסגרת תקציב מסויימת לכל ילד), גם תהיה להם את הבחירה- ככה שלא "משתיקים" אותם, וגם העקרונות שבשבילם עושים תלבושת אחידה נשמרים.
ניר

ושכחתי להוסיף- ../images/Emo16.gif

לא צריך להתייחס לעניין הזה כל-כך ברצינות מבחינת חוקים. זה לא כיתה ב/4 כששגיא ואורית א. אחראים עליה. זה בסך הכל בגדים. לדעתי לא צריך להעיף מבי"ס תלמידים שלא ילבשו את התלבושת. מקסימום הערה קטנה בתעודה.
ניר

mE and Me

New member
המממ... ../images/Emo4.gif

אני מסכים שזה די סמלי אם ההורים/הבי"ס קובעים לילדים את התלבושת האחידה, אבל ברור שהתלמידים לא ירצו ללבוש תלבושת אחידה גם אם ייתנו להם את ההחלטה - כלומר לתת לתלמידים את חופש הבחירה בנושא הזה, משמעו לבחור בעצמך באפשרות ב' - שלא תהיה תלבושת אחידה. גם לדעתי לא צריך להעיף מביה"ס תלמידים שלא באים בתלבושת, אך בהחלט יש מקום להעיר להם על כך וכמו שאמרת - להוסיף הערה לתעודה (אבל מי קורא את האותיות הקטנות?..
). למען האמת, העקרונות למענם הוכנסה לתפקיד התלבושת האחידה די בעייתיים. התלבושת האחידה צריכה לדאוג שהתלמידים לא יבואו לביה"ס בבגדים לא הולמים, ואני מסכים שמן הצד הזה באמת צריך להגביל. אך מצד שני, התלבושת גם אמורה לייצג את ביה"ס ולהביע כבוד והערכה כלפיו. ופה נשאלת השאלה הקשה: ?WTF בקיצור - לדעתי או שצריך להישמע להוראות, או לפעול לביטולן - ולא אחרת!

לא הולם? ../images/Emo16.gif

מה לא הולם?
למה שילדים באים בתלבושת מסויימת זה לא הולם, אבל למורים מותר? אם עושים תלבושת אחידה צריך שהיא תהיה גם לתלמידים וגם למורים. אגב, תסבירו לי אחת ולתמיד- מה לא הולם בכפכפים?
.
ניר

mE and Me

New member
אניאמרתי שלמורים מותר../images/Emo35.gif

אני מסכים שגם למורים אסור לבוא בכפכפים, ובחולצות בטן, ועם שיער צבוע בירוק (גם אם בדיוק אתמול מכבי לקחה אליפות), או בג'ינס קרוע. ולמען האמת - אני לא ראיתי מורה עם שיער ירוק אף-פעם. הדבר הכי לא הולם שראיתי זה כשמורה באה עם חולצת בטן (בעעע!), או כשהיא מעשנת/שותה קפה באמצע השיעור. חוצמזה, אני לא מסכים שצריך לחייב גם את המורים לתלבושת אחידה... אבל יש מקום לחשוב על זה, ואם יחליטו שכן - מה טוב. ומה לא הולם בכפכפים? לדעתה של מערכת החינוך (עד כמה שאני מבין אותה), זה זה שהם נופלים מהרגל בכל צעד שעושים, ושהם מקושרים יותר מדי לים. אבל עוד פעם: מפריע לכם? תפעלו לבטל את האיסור. או שתשמעו לתקנון או שתשנו אותו.

אני חושב שהדאגה../images/Emo16.gif

לנפילה של נעליים כלשהם מהרגל היא של מי שנועל אותם ולא של מערכת החינוך. ואז מה אם זה מזכיר את הים..?
ניר

mE and Me

New member
אני מסכים איתך, אבל -

אני לא אמרתי שזוהי דעתי, אמרתי רק שזוהי דעתה של מערכת החינוך כפי שאני מבין אותה. וחוצמזה, בדיוק באותה יעילות אני יכול לטעון: "למה לא באים לבי"ס בבגדי 'הלבשה תחתונה'? אז מה אם זה מזכיר את ה... ה..." טוב, נו הבנתם את הקטע...

kipodina

New member
נראה לי בעד

פעם הייתי נגד בגלל "שזה לא נותן לנו להביע את עצמנו" אבל זה סתם בולשיט... אני בעד בגלל שבאמת לוקח לי הרבה זמן לבחור בגדים בבוקר,ועדיף ככה כי יש ילדים שלא תמיד יכולים להרשות לעצמם בגדים יפים וככה כולם שווים *מזילה דמעה* שנה שעברה היה לנו רק תלבושת אחידה לספורט אבל עכשיו יש גם לכל ימי השבוע, זה די מבאס אבל אני אסתדר יש כמה דגמים חולצה עם צווארון,טריקו וכל מיני שטויות כאלו בצבעים:שחור,לבן,כתום זרחני(איכס..)כחול ואדום

mE and Me

New member
אף-פעם לא הבנתי את זה... ../images/Emo4.gif

מה ההגיון בקביעת צבע חולצה לכל יום בשבוע (אולי למעט חולצה לבנה ביום שישי...), או בקביעת צבעי חולצות מותרים בכלל (חוץ מספורט). אני מתאר לעצמי את המנהלת אומרת לעצמה 'הממ... היום אני מרגישה ורוד', ואחרי יומיים יוצאת תקנה שביום X מותר ללבוש רק ורוד (בעעע...).

למעלה