שאלה ?

להב אש

New member
ובענין נפתלי איילה שלוחה ...

בידי גלויה ישנה ויפה הנושאת את תמונת הכינרת לפני כ-50 שנה מאחוריה יש בול מסדרת סמלי שבטי-ישראל ו"במקרה" הבול הוא סמלו של נפתלי -אילה שלוחה ומדוע זה כה נחמד ? מפני ש-רש"י כותב בפירושו לספר בראשית על הפסוק שציינת "נפתלי איילה שלוחה" כך הוא כותב : "זו בקעת גינוסר שהיא קלה לבשל פירותיה כאילה זו שהיא קלה לרוץ" והלוא בקעת גינוסר כידוע היא טבריה ואכן ידועים תמרי טבריה באיכותם. סרקתי את הגלויה אך איני יודע כיצד לצרפה לפורום אשמח אם תוכלו להנחות אותי כיצד לצרף את הגלויה .

פטירתו של הרצל: כ' תמוז תרס"ד

(כך שבשנה הבאה, נציין 100 שנים לפטירתו
). בעניין הקבצים, שלח לי מסר לגבי סוג הקובץ שאתה רוצה לשלוח וגודלו - ואראה מה אפשר לעשות. ארנון

הדס ח

New member
יום פטירתו של הרצל

עם פרוץ מדינת ישראל התלבטו באיזה תאריך לחגוג את יום המדינה - זה שהיום קוראים לו יום העצמאות..... אחת ההצעות שאף התקבלה בשנה הראשונה היתה יום פטירתו של הרצל.... נראה לי שפשוט לא יכלו להתאפק מיום הכרזת המדינה שנה שלמה עד חגיגת האירוע ולכן כבר כעבור כמה חודשים חגגו את השמחה. בכלל, כל תהליך קביעת ימי החג הלאומיים ותוכנם היה מאד מענין... והיום אפילו מעורר חיוך מסוים. למשל, היתה התלבטות גדולה האם לעשות זיקוקים? ואם כן באיזה מקומות יישוב? כמה בכל מקום? כי לא היה כסף לקנות הרבה זיקוקים בדולרים יקרים ואפילו הטילו על התעשיה הצבאית לבדוק את האפשרות לייצר כאן זיקוקים.... הדס

א77

New member
לפי מה שלהב אש ארנון אומרים...

שתאריך פטירתו של הרצל חל בתמוז, הרי שמיום העצמאות האמיתי שהחליטו לחוג בה' באייר, הרי עד יום פטירתו של הרצל היה להמתין רק חודשים ומשהו. אפילו לא שלושה חדשים, ועאכו"כ לא שנה שלימה. לכן לא נראה לענ"ד, שהיתה בעיה עם כושר ההתאפקות...

כוכה

New member
ההחלטה הייתה מדינית ואסטרטגית

להכריז מיד כשהבריטים עוזבים, היא נקלחה בחפזון - תוך כמה ימים ובחשאיות. אי אפשר היה לחכות.

הדס ח

New member
כוכה ו- א77.... לא הבנתם.....

הכרזת המדינה נעשתה בה' באייר מיד עם עזיבת הבריטים. זו עובדה. על מנת להחליט על החג שיהיה יום המדינה (עדיין לא היה השם המקובל כיום = יום העצמאות), התכנסו בועדה מיוחדת בכנסת והציעו הצעות שונות. אחת ההצעות היתה - יום פטירתו של הרצל. על פי הצעה זו חגגו בשנה הראשונה לעצמאות המדינה (כעבור חודשיים וחצי בערך) את חג המדינה. הארוע היה חד פעמי. לאחר מכן התקבלה ההחלטה שחג המדינה יהיה ביום הכרזת העצמאות וכך הוא ידוע עד היום - יום העצמאות. מקווה שעכשיו הסברתי ברור יותר. הדס

שרה המל

New member
../images/Emo104.gifאיך חגגו את החג הזה?

אני זוכרת יפה, מילדותי, את הכרזת-המדינה, ואת נפילת גוש-עציון לפני-כן. אבל אינני זוכרת חג בתמוז... לעומת-זאת, אני זוכרת שבבית-הספר עשו לנו עסק ביום-פטירתו של הרצל, והקדישו לכך שעורים שלמים. זכרתי שזה הי ב-כ' בתמוז, אבל לא העזתי לכתוב כאן - כי לא סמכתי על הזכרון שלי... שרה

הדס ח

New member
שרה

אני לא יודעת איך בדיוק חגגו את הפעם האחת הזאת אלא רק שחגגו. המחקר מדבר יותר על העיצוב של יום העצמאות ביום הכרזת המדינה ה' באייר ועל ההחלטות שהתקבלו בענין עיצוב הסמלים הקשורים בו וביום הזכרון לחללי צה"ל. הדס

קבצי תמונות כבדים

מה שאני עושה, פותח את הקובץ בתכנה מתאימה, למשל PHOTOED ומבצע הקטנה ( RESIZE ) שומר אותה בשם חדש. הקובץ החדש מתאים בד"כ למשלוח (ולהעלאה לאתר האינטרנט)

א77

New member
PHOTOED מנין והיכן ניתנת להשגה

או להורדה כמובן. אגב, היתה לי פעם תוכנה לפתיחת תמונות/קבצים שנקראת כמדומני Photo Editor. האדמה בלעה לי את התוכנה! היא פשוט נעלמה כלא היתה. אמנם כמדומני שאני יודע איך, מתי ולמה. אבל הענין הוא כרגע, שגם תוכנה זו רציתי לדעת היכן אני יכול להשיגה או להורידה. יום טוב, ותודה מראש, זאבי.

eliyhu

New member
Photo Editor

photo Editor נמצאת בהתחל תכניות microsoft office tools אמי

א77

New member
אם היא היתה אכן שם

הייתי מגלה אותה, לפחות ב"חפש". אצלי היא איננה גם לא איפה שהיא אצלך. פעם היא היתה, כיום לא.

פוטואדיטור

זהו חלק מאופיס 97 ולא נמצא יותר באופיס 2000 ו XP .הוא פועל לא רע בווינדוס 98 . אינני יודע על XP . יש PHOTODRAW באופיס 2000 ומאוחרים יותר. הוא הרבה יותר משוכלל אבל לעומת זה הרבה יותר מסובך להפעלה. את ההדבקה של כותרת על אחת התמונות שלך עשיתי ב PHOTODRAW . יש גם פונקצית RESIZE .

למעלה