שאלה ?

sharonpines

New member
תיאודור = יהונתן

למיטב ידיעתי תיאודור = אלהים נתן (תיאו - אל, דורה - נתן), ולכן הוא המקבילה של יהונתן בעברית. שרון

להב אש

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif ועוד שאלה באותו ענין

מה פירוש המילה הרצל ?

א77

New member
אורנה../images/Emo52.gif../images/Emo9.gif

הערש זה תרגום מילולי של צבי. ואגב, צמד השמות הנפוץ "נפתלי צבי" לקוח מברכת יעקב לבניו לפני מיתתו, לנפתלי אמר נפתלי אילה שלוחה הנותן אמרי שפר [בראשית מט] הרצל זה תרגום חלקי או יותר מחלקי של לב או לבבי. ובהשאלה "הערצליך" רגשי, אהוב או משהו דומה. ואף מסופקני אם השם הרצל במקורו ושורשו היה שם פרטי, חושבני שפעם זה שימש כשם משפחה, והדבר טעון בדיקה. ומענין לענין באותו ענין: בנימין זאב הרצל. צירוף השמות הנפוץ "בנימין זאב" הינו גם מברכת יעקב לבניו לפני מיתתו, בנימין זאב יטרף בבוקר יאכל עד ולערב יחלק שלל [בראשית שם]. ולענין, אין קשר בין הערשל [שללא צירופי החיבה זה הערש/הירש HERSH] ובין הרצל. כך לענ"ד. יום טוב, זאבי.

sharonpines

New member
זאבי - בהמשך למה שכתבת

בנימין זאב תיאודור הרצל - גם כאן הרצל משמש כשם משפחה ולא שם פרטי (ברוך השם, יש לו 3 כאלה, וזה נראה לי בהחלט מספיק...), למרות שמשום מה כולם חושבים שהרצל זהו שמו הפרטי. אני טועה
שרון

100משטרה

New member
בנימין זאב תיאודור שטיינר

אבא של חמי ז"ל, היה כנראה מעריץ נלהב של בנימין זאב תיאודור הרצל והוא קרא לבן שנולד לו על שמו: בנימין זאב תיאודור שטיינר. אם זה מענין את מישהו. גדעון

א77

New member
אכן נראה ששלוש מספיק

למרות שליתרו חותן משה היו שבעה שמות. רעואל, יתר, יתרו, חובב, קיני, פטואל ועוד אחד שברח לי מהראש. ו... אני יודע על אחת שיש לה אפילו יותר... שמונה שמות!!! שלמה קרליבך ז"ל קרא לבתו תבדלט"א נשמה, קדושה, ירדה, לעולם, בערב, שבת, בין, השמשות... אז שמעתן על הנשמה ההיא? אגב, כל יהודי חונן במתנת א-ל בנשמה יתירה לכבוד שבת קודש. יום טוב, זאבי.

להב אש

New member
לרב קרליבך יש שתי בנות

בסיפורי הרב קרליבך בקלטות (שהן מאד מומלצות) הוא פונה אליהן בשם נשמה'לה ונדרה'לה מכאן ששמותן הם נשמה ו-נדרה או נהדרה

א77

New member
בעבר הרחוק שמעתיה בתכנית רדיו

היא רואיינה שם, ולמיטב זכרוני, הם קראו לה נשמה או נשמל'ה. אגב גם אני נשמה
, ובשבת יש לי גם יתירה.

כוכה

New member
הייתי בהופעה שלו כשהציג אותה

כילדה קטנה - היא הוצגה ע"י קרליבך כנשומל'ה (ו בשורוק). ואח"כ לימים הופיעה בטלויזיה כזמרת

א77

New member
NESHOOME

שלמה קרליבך היה תלמיד ישיבה אשכנזית ידועה וחשובה. נשמה. בהגייה האשכנזית זה NESHOOME. אלוקי' נשמה שנתת בי = ELOKAI' NESHOOMU SHENUSATOO BI...

להב אש

New member
נזכרתי בפרט נוסף

הרב קרליבך מציין בסיפוריו שהוא מצאצאי הב"ח ר' יואל סירקין

להב אש

New member
ועוד בענין בנימין

תודה רבה
על משקל בנימין זאב כברכת יעקב אפשר למצוא ברמז גם קשר בין תיאודור לבנימין , הכיצד ? תיאודור=יהונתן והלוא יהונתן הוא בנו של שאול המלך שהיה המלך הראשון והיה משבט בנימין ואגב הציונות-- בנימין היחידי מהבנים שנולד בארץ וגם שלא נשתחווה לעשו ישנו הספד שנשא הרב קוק אחרי מותו של הרצל ז"ל בו הרצל משוייך לבחינת משיח בן יוסף (מבני רחל) במאמר אחר מתבטא הרב קוק עליו כך :"האיש שהרים את דגל התחיה הלאומית בפנים בישראל ובעיני העולם כולו" ועוד בענין הרצל מענין לדעת שאביו היה בילדותו בקהילתו של אחד ממבשרי הציונות ביגוסלביה בעיר זמלין בירת סרייבו הלו הוא הרב יהודה חי אלקלאי הרצל עצמו עלה לתורה לבר מצוה שלו בבודפשט עיר אימו התפוח לא נופל רחוק מהעץ
ואגב עצו של הרצל מסורת בידינו כי הרצל הינו מצאצאי ה"מהר"י טיטאצאק" המוזכר ביחס של כבוד רב בחיבורו של רבי יוסף קארו (בהלכות מקוואות ובהלכות עגונות) מקור לייחוס זה הוא מר' אהרון מרכוס מהמבורג שהיה מקורב להרצל וכך הרצל אמר לו אישית. עכשיו אני גם נזכר שפטירתו היא בחודש זה -חודש תמוז איני זוכר מתי , היש פה מי שיודע ?

הדס ח

New member
שוב - שמות משפחה שונים לאב ובנו...

האב - יהודה חי אלקלעי הבן - בנימין זאב הרצל למה?? הדס

א77

New member
וכהרגלי - הפוך על הפוך...

והיכן בתנ"ך, אב ובן זהים? אין פרסים לפותרים, ואומר בעצמי : וירא דוד את המקום אשר שכב שם שאול ואבנר בן נר שר צבאו (שמואל א' פרק כ"ו, ועוד מקומות בשמואל) אב-נר בן=נר

להב אש

New member
קצת התבלבלת. אולי לא כתבתי ברור

לא כתבתי שהרב יהודה חי אלקלעי היה אביו אלא שמשפחת אביו של הרצל יכלו ליהיות מושפעים באופן מסויים לאור העובדה שהם היו שייכים לקהילת זמלין בה כיהן הרב יהודה חי אלקלעי כרבה הראשי. ולא בכדי נקרא הרב יהודה חי אלקלעי מ-מבשרי הציונות" הנה צטוט מהמקור ממנו לקחתי את הדברים : .... "הרצל בילדותו היה גר בבודפשט (מקום בו, מצד אמו, הרמן דיאמנט , תקמה-תרלא.) שם הוא עלה לבר מצווה שלו ואח"כ עבר לוילנא. משפחתו מצד אביו [סבו מצד אביו,שמעון (סימון) ליב הרצל תקמה-תרלט] היתה קודם ביגוסלביה ,בעיר זמלין. היתה שם קהילה ספרדית גדולה ,ובראשה רב חשוב מאד. רבי יהודה שלמה חי אלקלעי (תקנח-תרלט) הוא כתב חבילה גדולה של ספרים בהתלהבות גדולה של אתחלתא דגאולה ועל גאולה בדרך הטבע. הוא היה נלהב וקרוב לציונות. האוירה בעיר היתה מלאה מהשפעתו של הרב אלקלעי.מלאה התלהבות קדושה של הכנה לגאולה,והגרעין הנסתר הזה צמח והביא ל"ותישאני רוח" של הרצל על ידי הקב"ה מסבב הסיבות. ...." (עטורי כהנים גליון התשנ"ה -שיוחת הרצי"ה ) זהו חלק קטן מהמאמר על הרצל ובלפור חשבתי לשתף אותכם

למעלה