שאלה

duvdevanim

New member
שאלה

שמעתי כבר כמה פעמים "שאי אפשר להגיע לשמש", וזה כמובן בגלל המעלות הגבוהות מאד מאד בשמש, בכל אופן, מדוע אי אפשר ליצור חומר חדש (בכימיה) שהוא יהיה עמיד בפני הטמפרטורה שיש בשמש,הדבר אפשרי

Deathatred

New member
האנרגיות שיש בשמש

חזקות מכל קשר כימי אפשרי, אם אני לא טועה, הן כל כך חזקות שהן אף מיינות את האטומים שבסביבת השמש.

duvdevanim

New member
ואי אפשר "להתגבר" על זה ../images/Emo35.gif

בעבר גם לטוס זה היה בלתי אפשרי "איך גוף יכול לטוס..." אז.. אפשר אולי לחשוב על משהו...

ailag

New member
גם אם כן

אתה תצטרך חומר ממש ממש ממש טוב לבנות ממנו חללית - אחרי שתצליח לבנות חללית שלא תימס, תצטרך שהיא לא תתחמם יותר מדי (כי אז המכשירים או האנשים בה יפסיקו לתפקד).

duvdevanim

New member
מי מדבר על חללית מאוישת?

אני מדבר על חללית ממש ממש רטנה שלא תיהיה מאוישת כלל....

voguemaster

New member
לא ידוע כרגע על חומר

שמסוגל לעמוד בטמפ' של 5700 מעלות קלווין (רק הצד החיצוני של השמש חבר'ה, היא חמה בשלוש סדרי גודל בפנוכו
) ואל תשכח גם שחללית כזו לא יכולה להיות מורכבת רק מהחומר המיוחד ההוא גם אם תצליח להנדס אחד כזה. ובקיצור, אל תתעסקו עם השמש, היא הרבה יותר מסתם מנורה
.

Motti19

New member
מה זה "מיננות"? - באותו הקשר...

מה זה אנרגיה בלתי מייננת? היא מגיעה רק מקרינות אלקטרומגנטיים או גם מקרינת שמש?

Deathatred

New member
מייננות

הופכות אטום נייטרלי-חשמלית ליון טעון ע"ע עקירת כל האלקטרונים ממנו.

qet1

New member
כדאי להפוך משהו "בלתי אפשרי"

ל "אפשרי" אתה קודם כל צריך להוכיח את הכדאיות הכלכלית שלו :) וברצינות: אני חושב שלמדענים יש הרבה דברים יותר מועילים לעשות מאשר ליצור חללית שתוכל לשרוד מסע אל השמש... חוץ מזה גם אם תהיה כזו חללית היא לא תוכל לחזור לעולם, בגלל כוח המשיכה העצום של השמש

1ca1

New member
אף טיסה לחלל היא "כלכלית"

כי כדי להעלות קילוגרם של ציוד לחללל זה עולה בערך משהו כמו 100000$ משהו כזה שמעתי, לכן למשל לאילן רמון ולכולם היה מותר לבחור רק 3 פריטים לקחת איתם. ד"א ישנה תופעה הנקראת slingshot ("קלע" איך לתרגם את זה לעברית?) שבה ברגע שאתה מגיע לדבר בעל מאסה ענקית ביחס לשלך, ותיכנס אליו במסלול המתאים, תתחיל להסתובב סביבו מהר ותצבור כוח ותאוצה עד שלמעשה תתנתק מהמסלול הרחק מהשמש (קצת כמו מה שקורה בקלע), ככה שאם יעשו משהו כזה (אבל כמובן בגלל שמדובר במסלול, לא תוכל לנחות על פני השמש), בטח יתזמנו את רגע היציאה מהמסלול ככה שזה יחזור בדיוק לכיוון הארץ, השתמשו במשהו דומה אם אני לא טועה בפיוניר 1 ובנפטון או אוראנוס, ככה גרמו לחללית להמשיך במהירות גבוה יותר אל תוך החלל.

duvdevanim

New member
אבל...

למה זה לא כדאי?? אפשר אולי למצוא פתרונות לבעיות רבות.. כמו לדוגמא: לנסות למצוא פיתרון לקרינה שנפלטת מהשמש

למעלה