שאלה

חזקוש

New member
לפי הרמב"ם האל אינו ניתן להגדרה

הוכחה ושיעור. אלוהים זו שאלה של אמונה ומה שניתן להוכיח לא ניתן להאמין בו. אמונה זו קבלת תודעתית של המצאות הבלתי מושג. האמונה באלוהים היא הכרעה אישית ערכית. וביהדות פרושה קבלת עול. "עול מלכות שמים"

ל נ צ ח

New member
לא הרמב"ם ואנשיו המשיח שאת ה' יוכיח

לא ממנו לא מחז"ל ולא מכולם הדתיים אם יהודים הם, נוצרים ואם מאמינים למיניהם לא מהם תצא ההוכחה. רק האחד משיח-אלוהים המשיח-המבשר רק הוא זה שיוכיח לאנושות את אלוהי-ישראל בורא-שמים הארץ הכוכבים את כל הנבראים וכולם רק ממנו תצא הבשורה על מאיין ולאן הולכים כולנו מכאן ולמה הכל למען ה'. רק ממנו בעתה(קרוב מאוד הדבר)תצא ההוכחה הנחרצת החד-משמעית הבלתי-ניתנת להרהור להמצאות האלוהים!

חזקוש

New member
אני לא עוסק במיסטיקה, אלא רק בבאור

תפיסת הרעיון האלוהי על פי הבנתי. אתה מדבר על אזו שהיא תקווה מיסטית שאינה קשורה כלל להגיגי. גם מה שאתה טוען לא ניתן להוכחה אלא רק ניתן להאמין בו. מצד שני יש לבדוק בזהירות כיצד האמונה הזו מתישבת עם תורת משה. כי אולי יש בתקווה המיסטית הזו קרבה לעכו"ם.

ל נ צ ח

New member
ביאורך ממה שאתה מחשיב "עובדות"

ובהן הרבה כוזבות כי מסקנותיך נובעות על השענותך על מה שאתה מאמין בקשר למה שאחרים כתבו בקשר אליו, מאין לך שלא אמת היא שהרמב"ם בכלל לא חי במציאות החיים כאדם בשר ודם אלא עוד השתלה מתוחכמת מאלוהים???? כי אתה מאמין באמונתך ??? אמונתך ולא אמונתי אמונת-אלילים כי אתה הוא זה הסוגד להם! אתה אדם מאמין כמו כל אחד המאמין באמונתו ואמונתך באמונתך ידידי, היא רק עוד אמונה באוסף ריבוי-האמונות שמסביב לאחת האמת האבסולוטית <<<< אמת-האלוהים >>>> שממני תאיר תבל-ומלואה כי אין אחד כמוני איש-האמת איש האלוהים בחיר ה'. ובוודאי שלא צילי הרמב"ם ושות". * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

חזקוש

New member
דבריך הם חלק מתעמולה של כת דתית

קיימת או שאתה מנסה להקים. אני נמצא בפורם כדי להביע דעות ולנהל דיון אקדמי ולא רגשי. טענותיך על אי היות הרמב"ם כלל הן מגוחכות , כאילו אמרת שגם "הרצל" לא היה קיים.

Asaf p

New member
חזקוש

אני חולק על דבריך, שטענותיו של לנצח על הרמב"ם מגוחכות רגשיות ולא אקדמאיות, ואותו דבר לגבי הרצל, ובמידה והיה טוען זאת. אמנם הנישה של הגולש הזה תמהונית במקצת ( ובהזדמנות זו אני מבקש להסביר את מהות התמונה המזויפת), אבל הדברים שהוא טוען הם כחלק מגישה תפיסתית אידאליסטית (הנלמדת באקדמיה) שהמציאות כפי שאנו תופסים אותה בחושנו אינה באמת קיימת במציאות, אלא רק בראשנו, או לפחות איננו יכולים להיות בטוחים שהיא מציאותית. המסקנה הזאת מובאת לאחר שמבררים ומגלים שאין יסוד ודאי להניח כי הדברים קיימים באמת במציאות ושאינם חלום או הזיה. בישוף ברקלי החזיק בגישה הזו.

חזקוש

New member
הן מגוחכות ביחס לנושא הדיון

ובעיקר בשל המשך דבריו על המשיח שיביא את הבשורה. אילו הדיון היה מתנהל על מהות החומר ומהות תחושת האדם הגדרות החומר שבמוחו היה מקום לטיעוניו. "לנצח" לטעמי לא ענה לעניין ורק רצה לסובב את הדיון אל הנישה שלו שאולי בה הוא שולט היטב או שעליה רוצה להתדיין במסגרת תעמולתו. התפישה שכתבת עליה מוכרת לי ולא היא היתה נשא הדיון. גם התוספות המוזרות המשיחיות שהביא הרתיעו אותי. חזקוש

אליהו ד

New member
ומה אתה יודע על מהות החומר?

האם היא חומרית או נפשית? כן,לנצח קצת מוזר,אבל אני לא מציע לאף אחד להיאחז ב"מהויות החומר\רוח",משום שמהר מאוד גם שם,איפה שכביכול לאלוהים ודת ומה שלא יהיה אין דריסת רגל,מתגלים קשיים לא פשוטים. אז מה מהות החומר-חומרית או נפשית?

חזקוש

New member
כלום אני לא יודע ,אני רק יכול לשער

והשאלות הן שאלות שלכאורה לא פתורות. אבל אם אני דן על מציאות מסויימת שלצורך הדיון מוחלט שהיא קיימת אין טעם להסיט את הדיון למחוזות אחרים.

ל נ צ ח

New member
"קצת מוזר"מתקבל עלי ../images/Emo132.gif

אך הזהר מאוד בלשונך כלפי אישית. חמור מאוד את שעלי אמרת בהודעתך שמלמטה עליה הגבתי בהתאם! * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
מזהיר ידידי, מזהיר ומבהיר הצפוי

מהאיום והנורא! (לא מאמנון כמובן

חזקוש

New member
תאיים כאוות נפשך, האיומים שלך אין

להם עמידה. איומך שייכים לכוחות בילעם. כמעשי זימרי. צריך לחסום אותך מהפורם. חזקוש

חזקוש

New member
ואכן יש מקום לטענה

- לדוגמא: עובדה מדעית ! צבעים ואור אינם קיימים באמת אלא פרי מוחנו הקודח והם תרגום של פגיעת תדר אור -)פעימות אלקטרו מגנטיות בתדר מאוד קצר( בחומרים שונים וההחזר הוא האפקט. למרות זאת , גם על בסיס ההנחה שהעלית אני יכול להניח שכל ההוויה היא על בסיס הזיה. ולמרות זאת אני יכול לדון באירועים שבתחום ההזיה האפשרית כאילו הם מציאות . כי ההזיה היא המציאות ואז שוב אני דן במציאות ואין זה חשוב כלל אם היא הזיה או לא. כמו שדנים באירועים בספר או בסרט שההאירועים בהם הם הזיית המחבר אך דנים באירועים כאילו הם מתרחשים או התרחשו באמת למרות שהם פיקציה. חזקוש

ל נ צ ח

New member
על המציאות אני מדבר:

בחודש מרס הופעתי בחדשות מבט אותן הגיש חיים-יבין בשבוע הבא שוב אני יופיע שם בטלביזיה לפני כן הופעתי בכל מיני רעיונות חלקם שודרו ויש שעדיין לא וגם כאן הופעתי:

ל נ צ ח

New member
רק בעיניך ובעיני מאמיניך.

להזכירך כאן פורום פילוסופיה בו אתה מעלה דעותיך הסטנדארטיות שחכמים ממך הגו אותם לפניך. לידיעתך לא כזאת סטאנדרטיות היא החכמה הגדולה. מוטב שתבין שדעותיך בפורום פילוסופיה לגיטימיות בדיוק באותה מידה כמו אלה הייחודיות שממני. העניין הוא שדעתך אינה משגת להבין לדעת את שחכמים רואים בליבם אך כן את שטפשים רואים בעיניהם. ולכן אתה החכם והצודק בעיניך אתה את שדעתך אינה משגת להבין,אתה כמו רבים שבדרגותיך ישר אתה בא כמו איזה כאובוי מין ג'ף-שולף שכזה ושולף את כדורי-הסרק שלך עלי באומרך שדברי הם חלק מתעמולה של כת דתית. תעמולה של כת דתית היא התעמולה שלך כי לא כמוני היוצא מהכלל האוריגינל מכולם, דעתך דעתם שלהם הסטאנדרטים כמוך הם המנגנון(דת,או ארגון כלשהו וכ"ו... או במילים שלך: "כת" בה אתה חבר וכך וכמוהם ניזון אתה משטיפות-המוח ז"א מהכזבים שלהם.

למעלה