שאלה :)

be_roo

New member
התאמת הילוכים למהירות הנסיעה

מבחינה בטיחותית עדיף להכונן לעצירה בהילוך שני וזאת כדי שאם במקרה תצטרכו לבצע תמרון מהיר כדי להתחמק ממכשול, תהיו בהילוך הנמוך והמתאים יותר להאצה ולא תצטרכו לבזבז זמן בהורדה משלישי לשני. אם תהיו בהילך גבוה מידי, האוטו "יגמגם ויאיץ מאוד לאט, ואף עלול להכבות ברגע מכריע. גם אם אתה מתקרבים לצומת ממהירות גבוה, רצוי ללוות את הבלימה בהורדת הילוכים, אפילו אם הייתם בחמישי, לבלום ולהוריד הילוך, להמשיך לבלום ולהוריד שוב, כדי שבכל מצב תוכלו להאיץ במידת הצורך. אין צורך להוריד בכל פעם הילוך אחד, אפשר להוריד מחמישי לשלישי, ורק אז לשני, או מרביעי לשני. אני כבר נצלתי משתי תאונות בזכות זה, לא שווה?

Superdror

New member
../images/Emo45.gif ואני רוצה להוסיף משהו

בעת שאתם עומדים בצומת מרומזרת למשל ומחכים לאור הירוק, השאירו את ההילוך הראשון משולב והחזיקו את הקלאץ, נכון, לפעמים זה מרגיז להחזיק את הקלאץ אם כי הדבר יכול להציל חיים. לי כבר קרה פעם אחת בכביש שמבט במראה המרכזית וקצת עירנות הצילו אותי מתאונה. נהג משאית שהתקרב לעברי לא הספיק לבלום, העובדה שהילוך ראשון היה משולב חסכה לי זמן רב ואיפשרה לי לזנק קדימה במהירות ולברוח מתאונה. דרור.

MasterD_iL

New member
זה מותר, זה רק "סגנון" של מורי...

נהיגה שונים. אם נוח לך לעצור בהילוך שלישי, תגידי לו שככה את רוצה.

Drive Guy

New member
תהליך העצירה לא מגובה בחוק.....

רוב מורי הנהיגה בהסכמת הבוחנים מלמדים לעצור ואני מתכוון לעצירה מוחלטת - בהילוך שלישי(אם הנהג היה בשלישי או יותר) הדבר חוסך את הבלאי המיותר הן של הקלאץ והן של ההילוכים אז נכון תגידו יש בלאי לבלמים ונכון הם מיועדים לכך ולהחליף אותם זוך יותר אריה

Drive Guy

New member
דבר נוסף ההורדה לשלישי מומלצת

כי הדבר גורם להאטה מוקדמת יותר לפני העצירה הסופית ועל ידי כך אין עצירת חזקה אריה

fireman

New member
תגובתי בנושא.

באופן כללי האטת רכב עדיפה בהסתייעות בהורדת הילוכים נכונה ולא ע"י לחיצת דוושת המצמד והאטה באמצעות בלמי הרכב, ברגע שמדובר ברכב פרטי אין הדבר כל כך משמעותי אם כי כאשר מדובר ברכב משא חלה חובה גם על תלמידי הנהיגה לבצע האטה באמצעות הורדת הילוכים, שימוש בסייעני בלימה כמו ריטארד ובלמנוע ורק הבלימה הסופית תבוצע באמצעות מערכת הבלימה של הרכב. כשאני למדתי נהיגה אני לא זוכר שנדרשתי להאט את הרכב באמצעות הורדת הילוכים והאטה בעצרתם אלא רק למקם את ידית ההילוכים בהילוך המתאים למהירות הנסיעה, כלומר דוושת המצמד לחוצה תמיד והמשחק הוא בירידה עם ההילוכים עד להילוך ראשון בסמוך לעצירה. לגבי המתנה ברמזור כיום חובה על תלמיד נהיגה בטסט להעמיד את הרכב כשהילוך משולב בכדי למנוע התדרדרות של הרכב אחורה ולכן בזמן המתנה ברמזור דוושת המצמד צריכה להיות לחוצה וידית ההילוכים משולבת להילוך ראשון, ברכב משא אין את החובה הזאת מאחר ודוושת המצמד ברכב משא קשה מאוד והפעלתה דורשת כוח רב גם ברכבי משא חדשים. אחד החברים אמר משהו נכון, כאשר מרחק הבלימה קצר יחסית אפשר להוריד הילוך כפול בטווח המהירות הגבוהה כלומר לרדת מחמישי לשלישי ולעבוד בעדינות עם המצמד ולאחר מכן לרדת לשני עד לעצירה מוחלטת ובעת עצירה לשלב לראשון, זה מה שרוב הנהגים עושים, שאלי את מורה הנהיגה שלך איך זה יתפס מבחינת הטסטר בטסט למרות שאני לא רואה סיבה להכשיל על זה. הטאה באמצעות כוח הפוך המופעל על המנוע סייע מאוד בהקטנת הבלאי של הבלמים לטווח הארוך.

inteli

New member
סוף סוף...

פעם, לפני הרבה זמן כתבת סיפור בפורום על אז שנהגת ואיזה נהגת כמעט נכנסה בך. ואז אמרת שכדי לבלום במהירות זרקת להילוך שני. כבר הרבה זמן רציתי לשאול אותך (גם שאלתי אז אבל לא קיבלתי תשובה) אם נגיד היית ברביעי ואז שמת על שני המנוע לא נכבה במצב כזה? או מה קורה שם? מוזר לראות אותך לא בכחול...

fireman

New member
מסוכן מאוד וגורם נזק לרכב

מה שעשיתי אינו מיועד לעלות על הכתוב בפורום זה. כיום ברכבים חדשים מתקנת מערכת בקרת בלימה שנקראת ABS, המערכת הזאת מונעת את נעילת הגלגלים ומאפשרת לבצע בלימה בטוחה גם תוך כדי סיבוב של הרכב או נסיעה על משטחים שונים כמו למשל כביש ואספלט בהם האחיזה שונה, במקרה של בלימה המערכת הזו מווסתת את עוצמת הבלימה בכל גלגל באופן עצמאי בכדי למנוע החלקה\סחרור של הרכב. החסרון העיקרי של המערכת הזו היא הארכה משמעותית של מרחק הבלימה, בליצה חזקה שבה המערכת תכנס לפעולה תיתכן תחושה של מכות בדוושת הבלם ואף יורגש שהדוושה מתנגדת לך או נלחצת "על האויר", לא משנה כמה חזק תלחץ, הגלגלים לא יינעלו. את המערכת הזו ניתן לעקוף בדרכים שיכולות רק לסכן אתכם, כפי שאני עשיתי ויפורט בהמשך, בגדול, לא מומלץ ולא כדאי ויסכן אתכם עד מאוד, במקרה לעיל זה היה להתנגש בה או להתנגש בה ולא היה מה להפסיד....מערכת הABS פשוט לא אפשרה לי לעצור את הרכב בצורה החלטית. אנוכי נסע בכביש חד סטרי שבו 3 נתיבים, הימני והאמצעי היו פקוקים ובשמאלי בו אני נסעתי התנועה זרמה היטב, נסעתי בערך 70 קמ"ש, נהגת שנסעה או יותר נכון עמדה בנתיב האמצעי החליטה שסבלנותה פקעה והחליטה לפרוץ אל תוך הנתיב השמאלי, לחיצה חזקה על הבלם גרמה לתופעת הABS להתרחש, הורדתי להילוך שני וזרקתי קלאץ' לשניה והחזרתי בחזרה מאחר והרכב הינו רכב בעל הנעה אחורית הגלגלים האחוריים של הרכב ננעלו לכשניה והעובדה שמדובר ברכב עם הנעה אחורית אפשרה לי שליטה בהיגוי הרכב וכדי לברוח ממנה עליתי עם חצי רכב על האי תנועה. בגדול, אל תעשו, אל תנסו ואל תסכנו את עצמכם

inteli

New member
הבנתי...

ואל תדאג, הרכב המשפחתי שלנו אוטומט... תודה על ההסבר המעמיק.damn, you are good

be_roo

New member
ברכב פרטי מודרני אין סיבה לבלום

בעזרת ההילוכים. זה היה נהוג בעבר כאשר הבלמים במכוניות הישנות נטו להתחמם. זה גם קורה היום ברכבים כבדים כמו שהזכרת, אך מיותר לחלוטין ברכב פרטי רגיל. הבלמים היום אינם מתחמים ואינם כושלים כתוצאה מבלימה אפילו אינטנסיבית במהלך נהיגה שגרתית. הבלמים מיועדים לבלימה, והורדת ההילוך נעשית רק לאחר ההאטה על מנת להיות בהילוך המתאים למקרה שיהיה צורך בהאצה מהירה לתמרון במצב חירום. חבל על שחיקת הגיר המוגברת בבלימת המנוע.

fireman

New member
זה עניין של הרגלים ותרבות נהיגה

אני אישית נהג על רכב כבד ומתוך הרגל מאט רכב של 20 טון ורכב של 2 טון בעזרת ההילוכים, אין זה משנה שהמערכות בלמים היום הן מאווררות. קודם כל יש הקטנה של בלאי מצטבר משמע שחיקת בלמים ודיסקים, אגב, אני לא חושב שיהיה נבון לתת לרכב פרטי לגלוש את הירידות של ים המלח ולהאט אותו כל הזמן עם הבלמים, הדבר קודם כל מוריד את היכולת שלך לשלוט ברכב, יש להגביל באמצעות הישארות על הילוך נמוך את האפשרות של הרכב להאיץ למהירות שתהווה סיכון ללא כל צורך בשימוש בבלמים, אם אפשרי הדבר שהוא גם הכי נכון לעשותו אז למה שלא לעשות אותו?

be_roo

New member
אתה מערבב כאן שני מקרים שונים

בהתקרבות לרמזור: הבלאי לבלמים הוא חלק מתפקדים, בלימת מנוע תגרום במקום זה לבלאי בגיר (שהוא יקר יותר לתיקון). החלפת דיסקים זה חלק מהאחזקה השוטפת של הרכב, "לחסוך" בבלמים נשמע לי טיעון מגוחך. אין שום קשר "לתרבות" במקרה הזה, מדובר בצעד שהוא מיותר ואין לו שו םיתרון בטיחותי אם דואגים להוריד את ההילוך לאחר ההאטה. בירידה במדרון ארוך: כאן בכל יש סכנה של התחממות יתר של הבלמים, גם ברכב מודרני, ולכן יש לנסוע בהילוך נמוך.

MaGeFa

New member
לא יכשילו....

המורה שלי אמר לי שזה לא אסטתי (או איך שרושמים את זה) לעצור על הילוך שיותר גבוהה משלישי... אבל הוא אמר לי , שלא יהיה לך בלאגן , תעצור ב3 אל תתחיל להתחכם ולהוריד לשני וכל זה. ועברתי טסט ראשון :) (תאוריה ראשונה , טסט ראשון 28 שיעורים) *גאה*

אני עוצר.....

באיזה הילוך שנסעתי ואז מוריד לראשון ככה המורה אמר לי.........

zolotov

New member
שלישי?

ובכן, להלן פתרון החידה: א, המורה תמיד צודק! שנית, באם הגעת למזור והאטת את מהירות נסיעתך, כלומר עצרת עצירה מתוכננת, יש לעצור בהילוך שני, אבל, במידה והיגעת לצומת המרומזר במהירות גבוהה יחסית והאור ברמזור התחלף ולא היספקת להחליף הילוכים, לא נורא באם תעצרי בהילוך שלישי ועל זה לא מכשילים בטסט (בדרך-כלל) בהצלחה

מותר לעצור בכל הילוך שאת נמצאת

כל הדיבורים על הילוך שני או שלישי וכד' הם מיותרים וסתם קישקוש לדעתי. הגעת לרמזור אדום? האטי עם הבלמים. לכך הם נועדו,לבלום את הרכב.

be_roo

New member
מותר או רצוי?

ה"קשקוש" הזה שאתה מזלזל בו הציל אותי לפחות משתי תאונות, ועוד רבים אחרים. אז אתה יכול להמשיךלבלום איך שאתה רוצה ולסמוך שהנהג מאחוריך לא יכנס בך, או שאתה יכול לנסות להקשיב לעיצות ונסיון של אחרים ולהבין שמה שחוקי הוא לא תמיד הכי בטוח.

מה הקשר בין מרחק בלימה ועצירה

לבין שיכנסו בי מאחור? כל נהג שבולם בצומת מרומזרת או כל מקום אחר צריך כמובן לשמור על מרחק סביר מהרכב שלפניו. וצריך כמובן להאט ולעצור בצורה הדרגתית ולא פתאומית כדי שלא יכנסו בך מאחור. וזה עדיין לא מסביר מה הקשר לעצירה בכל הילוך שהוא. שבת שלום

Superdror

New member
אני אנסה להסביר לך את הקשר

בצורה שתהיה ברורה לך. אתה נוהג לך בכביש שהמהירות המותרת בו היא 70, אתה נוסע במהירות של 70 קמ"ש והילוך 4 משולב. לפניך צומת והרמזור אדום, אתה לוחץ את הקלאץ, עוזב את הגז ומעביר את הרגל אל דוושת הברקס. ממש לפני הצומת, אתה רואה במראה שהנהג אחריך לא שם לב שהרמזור אדום(או לא שמר מספיק מרחק) והוא מתקרב אל מכוניתך במהירות - עומד להתנגש בך מאחור. ברגע שזה קורה, הרבה מה לעשות לא נשאר לך, רק להאיץ ולנסות לברוח מתאונה, אך הפלא ופלא, אתה מעביר את הרגל אל הגז, משחרר את הקלאץ.... אופס, האוטו בהילוך הלא נכון ועל כן לא מאיץ ורק מגמגם... בינתיים, האוטו מאחריך נכנס בך ומצבך לא טוב. בנוסף גם, יכול להיות שלפניך יהיה מכשול כלשהו שתצטרך לעקוף/לברוח ממנו, בלי גז והילוך נכון משולב , מצבך לא יהיה מזהיר. מסקנה: אם היית בהילוך הנכון והמתאים למהירות הרכב, היית יכול להאיץ ולמנוע את התאונה/לברוח מהמכשול שלפניך. מקווה שהייתי ברור ואגב, בדיוק מאותה הסיבה ממליצים להשאר עם הילוך 1 משולב תמיד כשמחכים לרמזור. דרור.

למעלה