שאלה :)

זה לא נכון

אם אני עם קלאץ' לחוץ והילוך רביעי משולב ואני כבר ב 30 קמ"ש ואני צריך לברוח אני פשוט משלב להילוך המתאים למהירות 30 קמ"ש ( הילוך 2) וטס משם.

ובאותה מידה יכולת לשים לב כמה

שניות מאוחר מידי... הכביש זה לא מקום בטוח במיוחד וגם אם אתה הנהג הכי מיומן שיש זה לא תלוי רק ביכולות הנהיגה שלך אלא גם באחרים,לא תמיד אתה תוכל להוציא את עצמך מצרות שנהגים אחרים הכניסו אותך אליהן לכן אין מה להתווכח איזה שיטה טובה יותר ואיזה שיטה תוכל להיות לעזר במצב חרום .אם אני משתמש בצורה מסוימת בהילוכים אז אני אשתמש בה כי זו השיטה שאני מכיר ויודע והיא זו שתעזור לי במצבי חרום.

Superdror

New member
זה ויכוח מיותר

אם כי אני עדיין חושב שבמידה ומשהו יכול להציל את חייך ולמנוע תאונה - צריכים להתרגל אליו. גם אני בהתחלה הייתי בולם ורק בעצירה משלב את ההילוך הראשון, היום אני בולם ותוך כדי מוריד הילוכים. עד הילוך שני, לפעמים באם המהירות כבר מספיק איטית ואפשר לשלב הילוך ראשון, אני עושה זאת. אתה יכול להמשיך להשתמש בשיטה שלך, לדעתי בעת מצב חירום יהיה לך קשה לשלב את ההילוך הנכון, מה גם שהדבר יבזבז לך זמן קריטי... דרור.

be_roo

New member
אתה מפספס את הנקודה

אנחנו לא מדברים על מתי קלטת שיש בעיה, אלא על הזמן שנותר לך לפעול מרגע שזיהית מצב חירום, ואת זמן התגובה שלך מוטב לצמצם כמה שיותר ע"י המצאות בהילוך המתאים. נכון, יש מצבים שלא באשמתנו שאי אפשר להתחמק מהם, אבל אתה תתפלא לדעת על כמה אנחנו שולטים במצבים גם אם לא אנחנו יצרנו אותם. זה שנהג אחר עשה טעות על הכביש והכניס אותנו לבעיה, לא אומר שלא נוכל להגיב בהתאם ולצאת מזה בשלום. החוכמה היא תמיד להיות ער למתרחש מסביב, ותמיד להיות במצמב בו זמן התגובה הוא מינימלי. השיטה שלך לא טובה יותר כי היא אינה שיטה לשום דבר. מבחינת החוק ומבחינה טכנית זה ממש לא משנה באיזה הילוך את בולם. ההשפעה היחידה שיש לעניין זה לתמרון חירום, השיטה שלי מאפשרת לתמרן מהר יותר משלך, אז מה עדיף? זה שאתה רגיל לעבוד בשיטה השניה לא אומר שאי אפשר להתרגל לשיטה אחרת, טובה יותר, מהירה יותר, בטוחה יותר. אתה לא חייב, אתה יכול להמתין ולחכות ולראות את האוטו מתקרב מאחוריך ולחכות לבום.

אמרתי שאין מה להתווכח על איזה שיטה

טובה יותר אבל מה זה "אינה שיטה לשום דבר"? הדרך שאני הצגתי היא דרך לשילוב הילוכים כשהקלאץ' לחוץ בהתאם למהירות המתאימה -לא מוצא חן בעיניכם? אל תשתמשו בה! . הוויכוח הזה חסר טעם והוא יכול להימשך לנצח,אני מפסיק להתווכח על זה.

be_roo

New member
כי הדרך שלך אומרת שאתה לא נמצא

בהילוך המתאים ומבזבז זמן יקר כדי ללחוץ קלאץ' לשלב להליוך ולהרים את הקלאץ' בעדינות כדי שהאוטו לא יקפוץ או יכבה, ובשרך השניה חסכת את כל הזמן הזה, וכל המטרה היא להקטין את זמן התגובה.

be_roo

New member
גוזל יותר זמן וגם לא חוקי

לנסוע כשהקלאץ' לחוץ ושום הילוך לא משולב.

אבל ההילוך משולב!

נניח שאני נוסע 70 ואני בהילוך 4 משולב אני פשוט לוחץ על הקלאץ'(עדיין משולב הילוך 4) ואז אם אני צריך להמשיך בהילוך שני אני פשוט מעביר הילוך מרביעי לשני(בהנחה שאני נוסע במהירות המתאימה להילוך זה).הבנת?

be_roo

New member
אני הבנתי, אתה לא

מילא, הזמן שיקח לך להזיז את מוט ההילוכים, אבל שחרור הקלאץ' צריך להעשות בהדרגה דבר שגוזל זמן. לא עדיף להיות מראש בהילוך המתאים?

הדוגמה שלך קצת קיצונית

אבל נגיד שיש משהו בדברייך. אבל האמת שאין לי כרגע בעיה כי אני נוהג על רכב אוטומטי והוא עושה לי את העבודה בצורה ממש יפה. שבוע טוב. הפריק

be_roo

New member
לא קיצוני בכלל, בעצמי נצלתי משתי

תאונות כאלה, רק בגלל שהייתי בהילוך הספקתי להגיב בזמן.

sunset3

New member
כעיקרון

את יכולה להוריד להילוך שני ואז להאט וכשאת עומדת אז לעבור לראשון. וכדי לעבור טסטים כדאי לעשות מה שצריך.

DKTLV

New member
נכשלתי על זה בטסט

הייתי על שלישי, ותכננתי לעצור טיפה לפני, כמו שהייתי רגיל. אבל בגלל שלא הורדתי הילוך והראתי לטסטר נכונות לעצירה הוא בלם שניה לפניי. אז תמיד תתקרבי לעצירה לאט מאוד ותורידי הילוכים, ככה הטסטר יראה שאין לו מה לדאוג.

למעלה