שאלה :)

shiri4886

New member
שאלה :)

תגידו , מותר לעצור ברמזור על הילוך 3? כי המורה שלי אמר לי שרצוי שלא אבל כל מי שאני מכירה אמר לי שהוא תמיד עוצר על 3.... אז מותר \ אסור? יכשילו אותי על זה? כי זה לפעמים מסובך להתחיל להוריד מלא הילוכים.....

Subil

New member
אני עוצר על 3.. וכשאני עומד אני

מעביר לראשון המורה לא אומר לי על זה כלום.

NBGirl

New member
עדיף לעצור בשני..(בטסט)

אבל לפעמים אין ברירה וצריך להאיט במרחק קצר.. בכל מקרה, רוב הנהגים עוצרים גם בחמישי וברביעי.

ailag

New member
אני שמה ניוטרל כמה מטרים לפני ../images/Emo8.gif

כמה כיף שיש כבר רשיון. אבל כשלומדים, אסור לנסות לנהוג כמו בן אדם .. חייבים לנהוג כמו תלמיד נהיגה

be_roo

New member
זה הכי גרוע, ומנוגד לחוק

החוק אוסר על נסיעה כאשר הרכב אינו משולב בהילוך, כי אז בכלל אין לו שום יכולת תמרון. זה הרגל רע ועדיף להפטר ממנו.

shiri4886

New member
אז..

למה המורה שלי אומר שרצוי לא לעצור על 3? כי נגיד שנוסעים בביןעירוני על הילוך 5....ויש רמזור אדום זה מסובך (לפחות לי) להתחיל להוריד 3 הילוכים כדי להגיע ל2.... אז אני מורידה אחד , עוד אחד ועוצרת ב3... בעיקרון עצרתי ב3 כמה פעמים והמורה שלי לא אמר לי כלום...אבל בהתחלה הוא אמר לי שרצוי לא לעצור על 3... שרק אם אין ברירה...

NBGirl

New member
נו... אז זה לא רצוי.

זה לא אומר שזה אסור. ובקשר לעצירה עם הורדת הילוכים.. לי לקח מלא זמן עד שתפסתי את זה.. זה יבוא לך עם הזמן, אבל בסופו של דבר, זה לא בעיה להוריד הילוכים כשעוצרים ברמזור בכביש בינעירוני. (לכן גם הירוק מהבהב לפני שזה הופך לכתום ואז אדום, כדי שתהיה לך התראה מוקדמת..) זה יבוא לך עם הזמן, תאמיני לי.

shiri4886

New member
אם את אומרת... :)

תודה.. אבל בקשר לעצירה על 3...השאלה שלי אם יכולים להכשיל אותי בטסט על זה... כי בעצם זה לא אסור........

NBGirl

New member
אין לי מושג..

לא ניסיתי. למה לנסות ? תעשי את כל העבירות (לא שזו עבירה, וגם לא מומלץ לעשות עבירות) אחרי שתקבלי רישיון. עכשיו את לומדת כדי לעבור טסט.

CAmtl

New member
צריך לעצור בשני,

אבל אם באמצע הנסיעה הרמזור התחלף,לדוגמא בכביש בינעירוני אז אין ברירה ועוצרים בשלישי.

כי זה מוצר-המדף ... ../images/Emo141.gif

... שאתם באים לקנות ממורה-הנהיגה שלכם. מישהו פעם בא אל המורה שלו, ואמר "למד אותי לא רק לעבור את הטסט, אלא גם לנהוג כהלכה"? מישהו פעם חיפש את מוצר-המדף הזה, ולא מצאו? מישהו פעם בא אל המורה שלו, לאחר ההצלחה בטסט, ואמר לו "עכשיו למד אותי גם לנהוג"? אתם הרי ממילא רוצים לקבל רשיון "כמה שיותר מהר, וכמה שיותר בזול", כי, לשיטתכם, "ממילא אי-אפשר ללמוד נהיגה מהשיעורי-הנהיגה, והעיקר הוא הנסיון בחיים, אחרי הטסט"... אבל חלק מאלה שהלכו בדרך הזאת לא זכו להתנסות בחיים, וגם אלה שהתנסו - לא בטוח מה יצא מהם. אז כיוון ש"הלקוח תמיד צודק", הוא צודק גם בזה, אבל בצדקתו הוא מאבד את הזכות לרטון על כך שהוא מקבל בדיוק את אותה הסחורה אשר ביקש.

NBGirl

New member
אני לא לגמרי מסכימה.

לדעתי המורה צריך ללמד איך לנהוג כהלכה, לא התלמידים צריכים לבוא ולדרוש את זה. כי באמת כולם רוצים לסיים עם זה כמה שיותר מהר. המורה שלי למשל, לקראת השיעורים האחרונים, לפני שעמד להגיש אותי לטסט, עשה לי שיעורים שהם לא בשביל הטסט, כמו- מה לעשות כשיורדים מהשוליים, או מחליקים ודברים מאוד חשובים שבלי ידיעה מראש קשה להתמודד איתם. אני למשל, אם הייתי יורדת מהשוליים, באופן אינסטנקטיבי הייתי מנסה לחזור לכביש, ואני מניחה שככה רוב הנהגים החדשים או הצעירים היו נוהגים, אבל אם עכשיו זה יקרה לי, הסיכוי שאני אנהג נכון ולא אעשה את הטעות הזאת הוא הרבה יותר גדול. הוא גם עשה לי שיעור עקיפות, שיעור על אוטומטי, סתם שאני אראה איך זה.. (וזה גם מה שיש לי בבית, אז עוד יותר..) לצערי רוב המורים לא כאלה..

be_roo

New member
לצערי חלק גדול מהתלמידים

אם יתקלו במורה כמו שלך, יסרבו לשלם על שיעוריםשאינם רלוונטים לטסט עצמו.

גם הסכמה חלקית לכבוד היא לי ../images/Emo141.gif

אבל במקרה הזה הצל"ש מגיע לתלמידה דווקא! זאת משום שכל מורה רוצה ללמד יותר מאשר את המינימום הדרוש לטסט, אבל כאשר הבעל או האבא של התלמידה בא אל המורה, מנפנף בפנקס-הצ'קים, ומאיים לעבור למורה אחר, המורה המצוי ירכין ראש - במיוחד בימי מיתון אלה. בואי, איפוא, נחזור למקרה המסויים שלך: נניח שהיית אומרת למורה שלך עזוב, תן לי ללכת לטסט, עם הכנה-אינסטנט: האם הוא היה אומר לך לכי למורה אחר, אני לא יכול (או לא רוצה) ללמד אותך את ה"אקסטרא" הזה? אני בטוח שלא. הוא היה מתכופף לפי הגחמות שלך. ואם לא כופפת את המורה - הצל"ש הוא שלך. ואם תראי את כרטיס-הפרטים שלי, תביני שאני הייתי בסרט הזה שנים רבות, ואני יודע על מה אני מדבר. אבל, כאמור בכותרת הנושא, לעיל, אני שמח שהגענו להסכמה חלקית (ואולי בזכות הצל"ש נגיע להסכמה מלאה, אבל אני נתתי אותו ללא תנאי, וללא תמורה). שבת שלום.

פבפ

New member
אפשר לעצור באיזה הילוך שבא לך

בטסט ולא יעשו לך כלום על זה. אני אישית עצרתי בשלישי ועברתי.

chim chim

New member
אין בעיה עם זה

המורה שלי אמר לי שעדיף לא לעצור בארבע אבל עם שלוש אין בעיה.

לנצח1

New member
העיקר...

שמתי שאת עוצרת לחלוטין את האוטו תעבירי ישר לראשון....

למעלה