שאלה

adidushim

New member
שאלה

השאלהשלי,יש בה טיפה אינפנטיליות כשמסתכלים עליה מהצד,אבל בכ"ז,כשמגיע הרגע הזה אתה לא ממש יודע איך עושים "מיני-מיני-מיני-חזרה". זומנתי לבחינה חוזרת ששתקיים בעוד ארבעה ימים ואין לי מושג איך להתחיל לחזור על החומר (ותוסיפו לכך את חוסר הנכונות שלי לחזור ולשבת על הנושאים). נבחנתי במועד אפריל האחרון. מה עושים בדיוק? המילים כבר לא יושבות בראש כמו פעם וגם שלשות פתגוריות לא נשלפות מהשרוול. אני החלדתי,אין ספק. אז איך עושים תרגול מתומצת? חשבתי לפתור בחינת אוגדן ולבדוק באיזה נושאים אני צריך חיזוק, אבל זה לא ממש פרקטי. למישהו יש עצות? תודה.

adidushim

New member
אמממממממ....

גם אני לא יודע ב 100% לפי העלון ששלחו לי הם עושים את הבדיקה הזו כדי להוכיח שאני אכן הייתי הנבחן ביום הבחינה. בד"כ נובע מפער בין ציוני בחינות (כה הוסבר לי בטל') או מחשד לרמייה :)

רק מבחנים!

תעשה כמה מבחנים שאתה רק יכול, אפילו לא על זמן שיהיה המון הצלחה!

אלוׁנית

New member
תן לי לנסות להרגיע אותך

אני זוכרת שבקורס שאלתי את המדריכה שלי על מה מדובר. לא נשמע לי הגיוני שבן אדם יושב שלוש שעות וחצי, עושה בחינה שחרש על כל הטריקים שלה מכל הצדדים, הכיוונים ובכל דרך שאפשר. מתעלם מהלחץ, מהפיפי, מאלוהים יודע מה, מוציא ציון גבוה באופן משמעותי מהציון הקודם שלו וצריך לחזור על כל הסרט מחדש. הרי זה לא חומר תאורטי שאם שיננת אז נניח שתזכור אחרי חודשיים. המדריכה שלי אמרה לי שלא מדובר על מבחן חוזר. המרכז הארצי מזמן אותך. אתה מגיע ומתיישב מול שלושה אנשים בערך. הם שואלים אותך שאלות כמו איך למדת, איפה, כמה, למה וכו' ואח"כ גם שואלים שלוש ארבע שאלות פסיכומטריות ומבקשים שתסביר להם איך פתרת. אין לחץ של זמן ואין באמת מבחן. רק לראות שאתה יודע מה אתה עושה. זה מה שהמדריכה שלי אמרה לי בזמנו. מקווה בשבילך שזה נכון. ובהצלחה

כן נכון..

גם אני שמעתי על זה משהו פעם... אם באמת שיפרת בצורה משמעותית (חרגיה מנתונים סטיטיסטיים או משהו כזה) אז הם מזמנים אותך. שואלים את השאלות שאלו נית אמרה ואז.. במקרה הכי גרוע נותנים לך איזה פרק לעשות או אולי אפילו באמת רק כמה שאלות. אם אתה עשית את המבחן, חזרה קלילה על החומר תספיק. בכל מקרה.. תעדכן אחרי זה איך זה עובד.. ומה הציו וכל זה.. באמת מעניין.

זרובי

New member
אני לא בטוח שאתם עושים לו שירות טוב

חבר שלי הוזמן לבחינה חוזרת. לא היו שום שלושה אנשים ששאלו אותו שאלות כלשהן. הוא עשה בחינה חוזרת. מלאה. והסתבר שהכל היה בסדר והוא קיבל את הציון. אז אין מה לפחד מצד אחד אבל גם אין סיכוי שזה ייגמר בלי בחינה חוזרת. ממה שהסבירו לו אז כל מי שמוזמן לבחינה חוזרת חייב לעשות בחינה מלאה. כל השמונה פרקים. אם הכל בסדר הוא מקבל את הציון שלו. תגיד adidushim מה כתוב בחוברת שקיבלת? שישאלו אותך שאלות או שתהיה לך בחינה מלאה? לפעמים כדאי לקרוא ולהאמין למה שכתוב.

chim chim

New member
הלחצתם אותי!!!

נגיד ואני משפר את הציון שלי בגדול יזמנו אותי עוד פעם? הציון הקודם שלי היה 528(בקושי למדתי) ולמבחן הקרוב התחלתי ללמוד לפני חודש וחצי חודשיים במבחן הקרוב יש לי ציפיות גבוהות לשפר בין 150 ל200 נקודות אם אכן אני אשפר ברמה כזאת יזמנו אותי למבחן חוזר?

אולי :)

אז מה??? בגלל זה לא תלמד לפסיכו הבא?? רק כי אתה מפחד שיזמנו אותך... -----

Breathe

New member
ראיתי אנשים ששיפרו

למעלה מ-150 נקודות ולא קראו להם. קצת מוזר הקטע בעיקר בגלל שהם יכולים למשל להסתכל בכתב בצד השני של הטופס שבו רשום בכתב יד של הנבחן שזה הוא ולהשוות,אבל כנראה שזה לא מספיק במקרים מסויימים ויש להם את השיקולים שלהם. שיהיה בהצלחה ואולי זה כמו בפיס אתה מזדהה ולוקח את הפרס (ה-800
) קצת אופטימיות.

adidushim

New member
תודה על העידוד...

השאלה היא אם אלו ששיפרו ב 150 השיגו את הקפיצה ממועד אחד לשני או בתהליך של כמה בחינות שבסופו הפער בין הציון במבחן הראשון למבחן השמיני שלהם הוא 150 ומעלה. דיברתי עם המרכז הארצי השבוע והבנתי שגם כשיש מקרים של הקפצות ציון כאלו לא תמיד מזמנים לבחינה נוספת. ובתגובה לזרובי, אני באמת מחפש את הטופס ששלחו לי במכתב כדי לצטט לכם משהו בסגנון "המבחן יתקיים באותה מתכונת כמו המבחן המקורי-בדיוק"... מנוולים. יש לי עוד סשן ארוך ארוך איתם אחרי הבחינה והרבה ביקורת על המערכת שלהם.

Breathe

New member
הקפיצה הושגה

בין הבחינה הראשונה לשניה לאחר לקיחת קורס בהיי-קיו. בחינה שלמה חוזרת? לא נעים,כי באמת קשה להגיע לאותם ההישגים כמו בבחינה הקודמת. להוסיף לזה גם מישהו שגר באחת מקצוות הארץ וצריך להגיע עד ירושלים,לקום בחמש בבוקר,לסבול את הפקקים,למצוא את המקום ולבסוף לקבל "צ'ופר" והוא בחינה שלמה וחוזרת נראה משום מה קצת לא אנושי. ואם נבחן יכול להרשות לעצמו עיכוב בקבלת הציון,חבל שפשוט אי אפשר להבחן במועד הבא,באזור שהוא קרוב יותר לבית,עם זמן הכנה כיאות. אם תווצר איזו בעיה גם אחר כך אולי תזמין בדיקת גרפולוג בין הטופס של הבחינה הקודמת והטופס הזה כדי להוכיח את צדקתך,נדמה לי שקראתי על מקרה שהם עשו את זה בעצמם. כרגע מה שחשוב זה שתתמקד לקראת מה שצפוי לך ותצליח בו כמה שאפשר,אם אחר כך יהיו לך השגות תפנה למדור פניות הציבור שם בכתב או בכל דרך אחרת שתמצא לנכון. בהצלחה!!!

qet1

New member
גרפולוג?

בשביל בדיקת גרפולוג אתה צריך ממש לכתוב טקסט. אי-אפשר לעשות בדיקת גרפולוג לטופס של הפסיכומטרי שהוא סתם סימון של תשובות(או למבחן אמריקאי באופן כללי)

REUTREUT

New member
כן, אבל במבחן עצמו אתה כותב

איזשהוא משפט (לא זוכרת מה בדיוק, וזה גם לא משנה) שזאת בדיוק מטרתו, להשוות כתב יד במקרה של חשד שמישהו אחר ניגש במקומך. וזה נעשה ע"י גרפולוג. ידיד שלי גם זומן למבחן חוזר במרכז לבחינות והערכה, ואחרי 3-4 שאלות ששאלו אותו, הוא עשה מבחן שלם. וקיבל את הציון... לפי מה שהבנתי ממנו, מזמנים בהפרש של 150 נקודות ומעלה, ואם אין סטייה של 50 נקודות בין המבחן האמיתי לחוזר שעושים אצלם, אתה מקבל את הציון. רעות.

chim chim

New member
50 נקודות?

ואם במבחן החוזר מקבלים ציון יותר גבוה האם הם מחשיבים אותו?

REUTREUT

New member
נראה לך? זה המרכז הארצי...

אתה מקבל את אותו ציון שעשית במבחן האמיתי...

למעלה