שאלה

• פותח הנושא ylv2
  • פורסם בתאריך

ylv2

New member
שאלה

אני לא בטוחה שהשאלה שלי מתאימה לפורום הזה, אבל לא מצאתי פורום אחר שמתאים יותר. עברנו לדירה חדשה מקבלן, עוד כחודש מתחיל הבדק בית. רציתי לשאול - מה צריך לבדוק לקראת הבדק בית? אני יודעת שיש חברות שמתמחות לביצוע בדק בית לדירות חדשות, אבל אין לנו כסך לקחת יועץ חיצוני, אנו בודקים את האפשרות לעשות את הבדיקות בעצמנו, אנחנו רק צריכים לדעת מהן הבדיקות ? אודה לכם מאוד אם תוכלו ליעץ לי, או להפנות אותי לאתרים רלוונטים תודה יעל

blessed

New member
המלצה שלי

כן לקחת חברה או לפחות מישהו שמבין קצת יותר ממכם. מנסיון שלנו חלק מהפגמים לא מתגלים מיד אלא רק כעבור שנה שנתיים נוספות ואיש מקצוע ידע לפעמים לצפות אותם מראש. חוץ מזה אנחנו, אחרי שהיו לנו בעיות בדירה, התיעצנו עם חבר מהנדס והוא העיר כל מיני דברים נוספים כמו לדוגמא שהמעקה במרפסת נמוך מדי ולא תקני, דבר שאנחנו לא ידענו בעצמינו (שמנו לב שהמעקה נמוך אבל לא ידענו שיש תקן). בקיצור, לדעתי, למרות שלחוצים בכסף כדאי לקחת מישהו מוסמך או לפחות אם יש לכם חבר קבלן או מהנדס שיבוא לראות. אני דווקא לא מאלה שמאמינים שבכל דבר צריך להביא מומחה, אבל דווקא פה נראה לי שכדאי.

פ123

New member
בדק בית

עקרונית אני בעד לא להשתמש בחברות המבצעות את בדק הבית. הבדיקות שהם מבצים ברובן הן ויזואליות ז"א מה שניתן לראות ו/או למדוד. הן לא בודקות את איכות חומרי הבנייה ו/או את מהות התכנון, אלא במקרים בודדים וקיצוניים. הן גם אינן בודקות את חוזק המבנה מן ההיבט הקונסטרוקטיבי. מה כן? נתחיל למטה...... ריצוף האם אין מרצפות "רוקדות" או שבורות בקצה (=מעיד בד"כ על מרצפות באיכות נמוכה) או כאלה ששקעו.(וידוא כי הקבלן השאיר "ספר" 2% מסה"כ הריצוף למקרי תקלה) מישוריות ופילוס הרצפה. כתמים בטיח או תפרחות (שבד"כ מופיעות מעל לפנלים) מעיד על: חדירת מים בשל כשל באיטום או נזילות מן הצנרת, או מצע חול לריצוף שהוכנס רטוב. סדקים בטיח שע"ג הקירות. מישוריות הטיח - דהיינו הטיח יושר ככהלכה. מישוריות הקירות (ניתן לבדוק זאת בקלות ע"י בדיקת קווים אחידים בפוגות הריצוף. בדיקת גובה מינמלי בין רצפה תקרה (אם אינני טועה לפחות 2.60 מ') רקבונות במשקופי העץ. בדיקה ויזואלית לדוד החימום (קורוזיה ורקבונות) נוכחות נקודות ביקורת למערכת השופכין והדלוחין. כשלים תכנוניים: דלת ממ"ד שבעת פתיחתה נכנסת לנישה. מדרגה בודדת (האסורה ע"פ חוקי התכנון) היכולה להיות למכשול. וכו' בקיצור כמו שניתן להבין אתם יכולים להכין רשימה כזו לבד, ואגב חובת ההוכחה של הקבלן להוכיח כי הוא עומד בתקנות. במידה ותרצו מידע נוסף הריני לרשותכם.

blessed

New member
אילן לגבי דלת הממ"ד

מה התכוונת? מה התקן לגבי דלת ממ"ד?

blessed

New member
איזו השקעה

תודה. אז הכוונה שאף אחד לא יוריד ראש אם במקרה הוא יעמוד מאחורי הדלת כשהיא נפתחת? אמרו לי פעם שמאחורי הדלת חייב להיות קיר כך שהדלת תוכל להיפתח רק 90 מעלות ולא 180 מעלות? ידוע לך אם זה נכון?

פ123

New member
לא מדויק

הדלץ יכולה להפתח גם ל 180 מעלות אולם אסור שתיפתח אל תוך נישה או בזוויות שבין 90 ל180 מעלות. זה לא מעוגן בחוקי התכנון והבנייה, אולם זה מאד הגיוני.

Rשף

New member
שכחת - מידות

לוודא התאמת מידות התוכניות למבוצע בפועל. הבעיה שעם חלק ניכר מהתוצאות אפשר רק ללכת לבית משפט- מידות לא נכונות לא ניתן לתקן, וקירות עקומים הקבלן לא ירצה לתקן. עוד נקודות לבדיקה- תקינות אביזרי חשמל- מפסקים שקעים ומנורות עובדים ושלמים לוח חשמל מסומן (נדיר שקבלן יסמן ותו מיוזמתו) סורגים לדירות קרקע וגג (כן ! על חשבון הקבלן) תקינות אביזרי אינסטלציה-ברזים שלמים, אין נזילות וכ"ו תקינות מנעולים ידיות ודלתות ריצוף בצבע אחיד-יכול העיד על שתי בעיות 1. שימוש בשתי סדרות מרצפות 2. רטיבות בחול תגרום להופעת "טלויזיות" כלומר מסגרת כהה על המרצפת קישורים: ביקורת מבנים מרכז הבניה

שתי גישות בגישה אחת ,אפשר לרכז רשימה של בדיקות .להעזר במה שהעלו פה ,ובמה שנראה לכם טעון בדיקה .ולעבור עם הקבלן על הליקויים .לדרוש ממנו לתקן מה שניתן.או להוציא ממנו שיפורים תמורת דברים שאינם ניתנים לתיקון(כמו קיר שטוייח לא "במדוייק"). אינני מכיר את הקבלן שלכם,אבל אם הוא נורמלי ,תצליחו להסתדר.ובסך הכל תצאו עם הרגשה טובה. בגישה שניה ,כבר מהתחלה נראה לכם שהדירה מלאה "פגמים",ונראה לכם שהקבלן יתחמק מלבצע תיקונים או מתן פיצוי .(אפשר להתרשם מאיך שהוא התיחס אליכם לאחר חתימת החוזה...) במקרה כזה אין לכם בררה, ותצטרכו לקחת יועץ שיכין דו"ח מסודר שיהיה קביל בבית משפט. כי רק שם תצליחו להוציא פיצוי . להוזלת העלויות ,אפשר להתארגן מספר דיירים ,כי סביר להניח שהבעיות יהיו דומות בכל הדירות בבנין החדש. אישית, אני דוגל בשיטה הראשונה. אבל זה מאוד תלוי בנפשות הסובבות.

Rשף

New member
השיטות מוכרות לי טוב

בדירה הקודמת הלכנו על השיטה הכאסכיסטית ויצאנו מאוכזבים, כיום אנחנו הולכים בשיטה הראשונה ומרוצים. חשוב לציין שיש הבדל תהומי בין הקבלנים.

ylv2

New member
תודה לכולכם על תגובתכם

עכשיו יש לי מאיפה להתחיל, אני אתחיל להכין רשימת ליקויים, אולי יהיו לי עוד שאלות בהמשך. תודה

erezPT

New member
תשיג פלס ארוך וסרגל

לפחות שהקרמיקה קירות ורצפה יהיו ישרים....... אפשר גם סרגל גדול. עוד רעיון זה לקחת מטר ולבדוק שהמידות מתאימות לתוכנית שבחוזה המכר, מותרת סטייה מסויימת. לעוד פרטים שלח ה"פ

אלי ו.

New member
בשביל לבדוק אם הרצפה ישרה מספיק

ספונג'ה.. אם נותרים שלוליות קטנות, או השיפוע במקלחת לא נכון, הם כבר יודעים.

למעלה