שאלה

שאלה

אני לא מכאן, האמת שאני פעם ראשונה בפורום שלכם. יש לי שאלה שהתעוררה בי בקשר לשיר של שלמה ארצי. יש בו משפט שאומר "על קיר בעיר כתב מיואש צעיר עיניה פוצעות אבל נשארתי שלם", נסעתי על דרך השלום וראיתי את אותו משפט כתוב על קיר. והשאלה - מה קדם למה? האם השיר נכתב בהשאת הכתוב או שמישהו החליט לממש את השיר? תודה

מעיין©

New member
האמת היא...

ששאלה דומה גם עלתה בראשי לא מזמן. המסקנה שהגעתי אליה היא שהשיר קדם לכתובת שעל הקיר. מהסיבה הפשוטה, שיותר הגיוני שיצטטו את שלמה, מאשר ששלמה יצטט קיר
אם למישהו יש תשובה יותר בטוחה הוא מוזמן להוסיף
כמובן, ברוכה הבאה אלינו
, תרגישי כמו ב
...

גם אני חשבתי כמוך

עד השניה הזאת ממש..... פשוט שלפי המלים זה דווקא מסתדר, וזה לא משהו שעד כדי כך לא מתאים לשלמה (המלך מטורף קצת..
). מצד שני, מסתדר מאוד גם שמישהו שאוהב את שלמה ואהב את המשפט והיה מיואש והיה צעיר החליט לכתוב אותו שם על הקיר, בעיר
ואם להתבסס על משהו קצת יותר בטוח- אמא שלי נולדה וגדלה בתל-אביב והיא אומרת שלא יצא לה לראות אף פעם את הציור הזה אבל יכול להיות גם שהוא צייר אחרי שהיא עזבה והיא פשוט לא הבחינה בציור אחר-כך כי כשאנחנו נוסעים לקרובים בת"א אנחנו מקצרים בדרך השלום (פעם הבאה נעבור שם לבקשתי, כדי לראות את הציור
).. ובקיצור, התשובה החד-משמעית, ללא ספק היא: שאין לי תשובה חד-משמעית. אבל אם תרצו אני אתקשר לשלמה לשאול

ועוד דבר מעיין...

נכנסתי לאחל לך
בפורומיישן החדש אבל הוא לא שלח את ההודעה שלי אז כתבתי שוב ושוב היא לא הופיעה
אז המון
ממני בכל מקרה... ו
כמובן

Superchen

New member
אבל...

הציור הזה צויר לפני פחות משנה.. איך יכול להיות ששלמה מימש את מה שכתוב בציור אם השיר נכתב לפני המון שנים? אני כמעט בטוחה שמישהו מימש את השיר.. הרבה יותר הגיוני לדעתי

רותיד

New member
טוב לי יש תשובה בטוחה..

אם תסכלו שוב על השיר והמשפט.. תראו שמתחת למשפט כתוב שלמה ארצי או מתוך שלמה ארצי. חוץ מיזה מיואש צעיר לא משקיע כל כך בכתובות שלו

עייניה פוצעות..

לגבי הציור, באחת ההופעות בצוותא השנה הוא אמר שהוא עהר בדרך השלום וראה את הציור שבו צוטטה שורה משיר שלו כך שהתשובה ברורה.

למעלה