אני יתחיל
ואני לא מתכוונת לכלול את הדיסקים של אלאניס, כי זה מובן מאליו. אבל האמת שחוץ מהדיסקים שלה, אף דיסק ממש לא השפיע על חיי, אז ני פשוט יציין 10 דיסקים שאני מאד אוהבת. ואין חשיבות לסדר שרשמתי. 1) pearl jam - ten דיסק חובה לכל אוהב רוק. כולל את הלהיטים alive ו-jeremy וגם שאר השירים מצויינים. 2) linkin park - hybrid theory אני יודעת טוב מאד מה אתם חושבים עליהם להקת בנים עם גיטרות. נו שיהיה. זה לא סותר את העובדה שאותי הם מצליחים לרגש, למרות שהם די מסחריים אני מוצאת במוזיקה שלהם משהו אמיתי. מאד קל לי להזדהות עם הכעס, העצבים והמתח בשירים שלהם. ולשני הסולנים יש לדעתי יכולת ביצוע מדהימה. 3) foo fighters - colour & the shape הדיסק הטוב ביותר של הלהקה המצויינת הזאת. פשוט דיסק רוק מדהים עם לא מעט שירים סוחפים. 4) nirvana - unplugged יש מה לפרט בכלל. 5) shakira - unplugged - אל תהיו בהלם. כן כן שאקירה. שמקשיבים לדיסק הזה מתחילים להבין את ההשוואה לאלאניס. גם אם אתם לא אוהבים אותה אתם בטח מודעים ליכולות הקוליות האדירות שלה. אני לא מבינה מילה אחת ממה שהיא שרה, אבל היא בכל זאת הצליחה לרגש אותי ולהשאיר אותי פעורת פה. את מה שהיא עושה היום לא עושה לי את זה, אבל תאמינו לי שהאנפלאגד שלה באמת מדהים. 6) muse - Origin of Symmetry מייקל אני מסכימה איך. מיוז בהחלט להקה מצויינת. אוהבת הכי בדיסק הזה את bliss ו-new born. 7) supergrass - supergrass קניתי את הדיסק אחרי ההופעה שלהם בארץ ונדלקתי. זה הדיסק הראשון שלהם. דיסק ממש קליל וכיפי. 8) green day – האוסף. לא הרגשתי צורך לקנות את כל הדיסקים שלהם, אז קניתי את האוסף שמאגד בתוכו את הסינגלים שלהם. פאנק סוחף. להקה חביבה. ולמרות שאני לא חולה על מוזיקה ישראלית, יש שני דיסקים ישראליים שאני חייבת לכלול: 9) החברים של נטאשה – הדיסק הראשון. לא ברור לי למה כולם כל כך סוגדים לדיסק השני שלהם שבעצם הראשון הוא יצירת המופת לארקדי אין קול גדול, אבל אף אחד לא מסוגל לשיר כמוהו בצורה כל כך אמיתית וכואבת. גדלתי על הדיסק הזה ולנצח הוא יהיה בשבילי הדיסק הישראלי הכי אהוב. כל שיר בו מושלם. אף מילה לא מיותרת. ממש הג'גד הישראלי. 10) מוניקה סקס – פצעים ונשיקות. עוד דיסק שגדלתי עליו. חבל שהם לא עושים יותר מוזיקה כזאת טובה. זהו פחות או יותר עשרת הדיסקים האהובים עליי חוץ מאלאניס.