שאלה..

• פותח הנושא bnir
  • פורסם בתאריך

bnir

New member
שאלה..

נניח שאתם יושבים על מזרן ים ושטים בבריכה ומחזיקים לבנת עופרת בידכם. מה יגרום לפני המים בבריכה להיות יותר גבוהים: להשאיר את הלבנה ביד, או לזרוק אותה למים, או שאולי זה בכלל לא משנה? תודה לכל העוזרים...

ailag

New member
תשובה איכותית

השפעה של גוף על נפח של מים (ארכימדס..) היא נפחו של הגוף. כך שלבנה בתוך המים תעלה את נפח המים בנפח של לבנה. אתה והמזרן צפים על המים כשמעלה אתכם כוח העילוי. אם אתה עם לבנה ביד, כוח העילוי יצטרך להתנגד לכוח חזק יותר (להתנגד לכוח שמפעילה המסה שלך פלוס המסה של הלבנה, כל זה כפול g), ומכיוון שהכוח הנ"ל קבוע אתה תשקע עד שמספיק ממך יהיה בפנים והמשוואה תתאזן. חוץ מזה - את החלק הכמותי והתשובה הסופית ידעתי ושכחתי (נדמה לי שלהחזיק יעזור יותר, אבל אני לא בטוחה. זה בטח גם תלוי בקבועים) . בכל מקרה, עוד חומר אפשר למצוא כאן (מסתבר שאתר המעבדות שלנו ממש יעיל).

1100F

New member
מכיוון שאין לי את החשק לעשות את

החישוב המדוייק, אז נתן לך רמז בזה שנניח שבמקום לבנה נעופרת אתה לוקח גוף שהצפיפות שלו הרבה יותר גדולה מעופרת. נניח שהמזרון יכול לשאת 2 אנשים ואתה נמצא עם אותו גוף שיש לו מסה של אדם, אבל נפח של 1 מ"מ מעוקב. מה יקרה אם תזרוק את הגוף הזה מהמזרון. המזרון יעלה בהרבה. פני המים יירדו. ואם תשים את גוף הזה בבריכה. המים בקושי יעלו, בכל אופן לא באותה כמות שהם ירדו. ולכן אם תזרוק את הלבנה למים, פני המים יירדו. ואם כבר שאלת את השאלה הזו, אז עוד חידה (למרות שגם השאלה שלך וגם החידה הופיעו לפני מספר ימים בפורום חידות). יש לנו כוס עם קרח בתוכה. מה יקרה לגובה פני המים לאחר שהקרח נמס: יעלי, ירדו או ישארו באותו גובה?

2_be

New member
לדעתי הם ישארו אותו הדבר

בזמן שהקרח צף הוא דוחף מים במסה זהה לשלו (המתאימה לנפח שהוא תופס). מסה זו מצטרפת לגובה המים לאחר שהקרח נמס. <המון זמן לא יצא לי לכתוב בפורום חידות אז דואגים לי להביא את החידות עד הבית
>

ailag

New member
זה לא כ"כ קשור למסה.. (לצפיפות כן)

הוא צף, ולכן רק חלק מנפחו במים. השאלה היא מה גדול יותר, המים פלוס הנפח של הקרח במים , או המים פלוס הנפח של הקרח כשנמס. בגלל שכשקרח נמס הנפח שלו קטן (זו תכונה מיוחדת של מעט מאוד חומרים.. מים ביניהם) אני אנחש מפלס המים עם הקרח גבוה יותר. אבל זה תלוי בצפיפות ובמסה (כאן נכנסת המסה
) - אם הצפיפות הסגולית אפסית, הוא יצוף ממש טוב ולא ישפיע.

1100F

New member
מה ש- be_2 אמרה הוא הנכון

כאשר הקרח צף החלק השקוע שלו תופס את הנפח של צים שיש לה את אותה מסה כמו הקרח. כאשר הקרח נמס, הוא הופך למים אבל המסה שלו נשארת אותה מסה, ומכיוון שעכשיו הוא מים הצפיפות שלו השתנתה והוא תופס את אותו נפח שהיה שקוע.

למעלה