שאלה!

Bajoran Preist

New member
האם DS9 קשורה לסטאר-טרק ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

!! מצטער... כבר ראיתי שענו לך... פשוט הייי צריך להוציא את זה החוצה...
כן, DS9 מ-א-ו-ד קשורה לסטאר-טרק, ולדעתי אי-אפשר להכיר באמת את היקום של סטאר-טרק כמו שהוא התפתח למה שהוא היום בלי לראות אותה(נכון, הדור הבא הניחה את היסודות, ולפניה המקורית...).... ולדעתי(דרך אגב, אני זה משה :) ) דווקא DS9 היא סדרת הטרק הכי טובה... עכשיו, אם ראית רק את וויאג'ר אי אפשר לדעת מה תחשוב אחרי שתראה את הכל(וזה מה שאני ממליץ לך לעשות אם זה אפשרי
). אני חייב לומר למען ההגינות שמבחינות רבות הדור הבא ואנטרפרייז יותר דומות לווייאג'ר מאשר להדור הבא משום שכולן סדרות שמתמקדות בספינת חלל ופרקים עצמאיים ולא בעלילה מתמשכת(וויאג'ר יותר מתמשכת מהדור הבא,אנטרפרייז- כמו שאיציק אמר, עוד צריך לראות לאן זה יילך). DS9 מתמקדת בתחנת חלל, ובעלילה מתמשכת שכוללת סכסוכים בין גזעיים ומלחמות. גם בה הפרקים הם בעיקר עצמאיים, אבל ככל שעובר הזמן היא הופכת ליותר מורכבת בפן של העלילה המרכזית, ושתי העונות האחרונות הן יוצאות דופן בסצינה הטרקית מכיוון שאפשר לומר שמרבית הפרקים בהן קשורים ישירות לעלילה המרכזית..

Bajoran Preist

New member
אה ודרך אגב, בקשר לוויאג'ר-

נכון המאקי ? כן, כן, הארגון הזה שצ'קוטיי, בלאנה וכל השאר היו שייכים לו? חשבת פעם "מה לעזאזל הסיפור שלהם"? well, הסיפור המלא על המאקי, עלייתם ונפילתם נמצא ב-DS9(טוב, והיה פרק אחד קטן איתם בהדור הבא... :) ) זה ילמד אותך לשאול אם DS9 קשורה לסטאר-טרק !

Bajoran Preist

New member
אה ! אה ! ועוד משהו! אחרון ודי !

ים לוויאג'ר למי שלא ראה... תגיד, אתה בטוח שראית את כל וויאג'ר ?
לא שמת לב כמה פעמים *הזכירו* את DS9 בוויאג'ר, במיוחד בעונות הראשונות? heck, חלל עמוק תשע עצמה הופיעה בפרק הראשון ! הוויאג'ר עגנה ליד ds9 לפני היציאה למשימה הראשונה שלה לתפוס את הספינה של צ'קוטיי. וטום פאריס והארי קים נפגשו פעם ראשונה על סיפון חלל עמוק תשע באותו פרק ! אתה זוכר את החייזר ההוא(פרנגי) שניסה לעבוד על הארי, וטום נחלץ לעזרתו וככה הם הכירו ? זה קווארק, אחת הדמויות הראשיות ב-DS9 בהופעת אורח ! ו...ו... זוכר את ססקה מעונות 1 ו-2 ? זוכר שהיא הייתה כביכול באג'ורית אבל היא למעשה הייתה קרדסית ? אז ds9 היא תחנת חלל קרדסית ליד באג'ור, כוכב הבית של הבאג'ורים שהקרדסים כבשו במשך עשורים, ובפרק הראשון כוחות הפדרציה מתמקמים בה אחרי שהמחתרת הבאג'ורית הצליחה לסלק את הקרדסים. היחסים בין שני הגזעים הללו הם אחד מעמודי הטווח של עלילת ds9. היו עוד כמה פרקים עם באג'ורים קרדסים... הפרק ההוא שבלאנה עמדה למות והדוקטור יצר הולוגרמה של רופא קרדסי שעשה ניסויים בבאג'ורים ובלאנה כמעט סרבה שהוא יטפל בה.... הפרק מהעונה השביעית, Repression שבאג'ורי חבר מאקי לשעבר משתלט על המוח של טובוק בעזרת מסר מוצפן מרביע אלפא... לעזאזל, לפני שהייתה ds9 אני לא בטוח שבכלל השתמשו כל-כך בביטוי הזה, רביע אלפא. ו...ו.. נכון בפרק ההוא שהדוקטור הגיע בפעם הראשונה לרביע אלפא והגיע לספינה שרומולנים השתלטו עליה?(החלוקה הרומולנית היא פחות או יותר שווה בין ds9 ל-הדור הבא) זוכר שה-EMH מהדגם החדש הזכיר ש-"הרומולנים לא לוקחים חלק בסכסוך שלנו עם הדומיניון" והדוקטור הגיב ב- "ה-מי??". זאת כנראה גם הייתה התגובה שלך, אבל oh boy זה לא הייתה התגובה שלי ! "הסכסוך עם הדומיניון" הוא השיא והמניע העיקרי של עלילת... ניחשת יפה ! DS9 ! ולפי המשפט הזה אני יכול לדעת שהפרק הזה של וויאג'ר מהעונה הרביעית שודר במקביל לעונה השישית של DS9(נכון שהייתי יודע את זה גם ככה, אבל נאמר שלא הייתי יודע, אז הייתי יכול להבין..).. וזוכר את קיו ? זה שהופיע כמה פעמים בוויאג'ר ? טוב, אז הוא הופיע הרבה פעמים בהדור-הבא(ראה שרשור קצת מאחורה בפורום) ופעם אחת ב-ds9. הבורג קשורים בעיקר להדור הבא ולפיקארד(דרך אגב, תראה את הסרטים ! כדאי מההתחלה, אבל *חובה* לדעתי החל מהשישי והילך, במיוחד את השמיני, First Contact. העשירי,Nemsis, יצא לא מזמן אם לא ידעת). ויש גם הקשרון בורגי לדיאסניין. וכמובן שכל הסדרות הנ"ל מתרחשות באותו העולם. בקיצור, תראה הכל
ואני מציע לך להכנס לאתר הרשמי ולקבל את כל המידע הרלוונטי...

נריה_ה

New member
שתי שאלות?

האם אתה יודע באיזה פרק הדוקטור הגיע לרביע אלפא? ובאיזה פרק יש הקשרון לחלל עמוק 9?

Bajoran Preist

New member
האם אני יודע? ../images/Emo13.gif

4x14 Massage in a Bottle לפרק הזה יש קשר לעלילה שהתרחשה במקביל ברביע אלפא, כלומר ב-ds9. באיזה פרק יש הקשרון ל-ds9 ? ובכן, כמו שאמרתי בפרק הראשון של וויאג'ר, 1x01 The Caretaker part 1 חלל עמוק תשע עצמה הופיעה, וגם אחת הדמויות הראשיות ביותר, קווארק. לאחר מכן, היא הוזכרה פה ושם... לא משהו גדול במיוחד... למשל- ג'יינווי:"טובוק, אתה זוכר אחרי שעזבנו את חלל עמוק תשע.." וכיוצא באלו. 5x08 Nothing Human הלוגרמה קרדסית, איזכורים לתקופת הכיבוש ובאג'ורי עצבני כל הפרקים עם ססקה קשורים מעצם העובדה שססקה היא סוכנת ב*מסדר האובסידיאני* של ה*קרדסים* שהתחזתה ל*באג'ורית* כדי להסתנן ל*מאקי*. ואם כבר מאקי, אז כל פעם שמזכירים אותם מזכירים משהו חשוב בעלילה של DS9. וחוצמזה-
DS9 כשהתחילו להגיע המכתבים מרביע אלפא לוויאג'ר וצ'קוטיי ובלאנה מגלים שכל החברים שלהם מהמאקי נהרגו ושהארגון נהרס, הכוונה היא לתבוסתם של המאקי מידי הדומיניון, כפי שניתן לראות בפרק 5x23 Blaze of Glory ב-ds9. הפרק בוויאג'ר שמתייחס לעניין הוא 4x15 Hunters, הפרק לאחר שהדוקטור היה ברביע אלפא. סוף
7x04 Repression הפרק שבאג'ורי מאלפא לבר מאקי משתלט על מוחו של טובוק.

Bajoran Preist

New member
אה, ואם התכוונת..

להקשרון בורגי ל-ds9 אז.... (לבקשת סיזיפוס אני לא אכתוב "ספוילר", אז כל מי שלא מתחשק לו להמשיך לקרוא שיפסיק
) אישתו של סיסקו, ג'ניפר הרי נהרגה מידיו של לוקיוטוס אוף בורג, ולוקיוטוס אפילו הופיע בחיזיון הראשון של סיסקו עם הנביאים. הקשר אפילו יותר חשוב עלילתית הוא הדפייאנט שסיסקו הביא לתחנה על מנת לחזק את הגנתה מפני הג'מהאדר- הדפייאנט נבנתה כאב-טיפוס לדגם חדש של ספינות שמטרתן לחימה בלבד, בניגוד למריבת ספינות צי-החלל, וזאת כשצי-החלל היה מוטרג מהתפקה אפשרית של הבורג. הממ..וזהו.

נריה_ה

New member
תודה ../images/Emo8.gif

אני לא זכרתי פרק ספציפי עם הבורג בחלל עמוק 9... זכרתי נכון. וד"א אם כבר מדברים על הדפאינט, איפה כל הספינו מהדגם הזה היו במלחמה עם הדומיניון (למה ראיתי שם בעיקר ספינות שנראו כאילו נלקחו מTOS??) באמת יצרו את אותן הספינות כמו הדפאינט?

Bajoran Preist

New member
אני לא יודע בקשר ל-tos ../images/Emo8.gif

אבל בדעת קצת חסרו לא עוד קצת דפייאנט על המסך... באופן רשמי כנראה שהיו די הרבה ספינות מהדגם הזה here and there אבל ראינו בעיקר את *ה*דפייאנט של סיסקו, ועוד דפייאנט אחת בסיום, אם אתה יודע על מה אני מדבר :).. והיה עוד פרק שלם עם ספינה אחרת מדגם דפייאנט, 6x22 Valiant... באופן אישי אהבתי לראות ספינה מהדגם של וויאג'ר ב-ds9, בפרק Inter Arme Enim Silent Leges... (yanivm1 - אל תעז אפילו לחשוב להוריד את הפרק כדי לראות ספינה כמו וויאג'ר! אני לא רוצה את זה על המצפון שלי!!) ואהבתי למדי גם את שאר הספינות שלקחו חלק בלחימה, במיוחד את האלו שיורות מלמעלה, מן טורפדות פוטון כחולות כאלו, אם אני לא טועה..

נריה_ה

New member
תודה רבה

התכוונתי באיזה פרק של חלל עמוק 9 יש הקשרון לבורג, כמו שאמרת.

למעלה