אה ! אה ! ועוד משהו! אחרון ודי !
ים לוויאג'ר למי שלא ראה... תגיד, אתה בטוח שראית את כל וויאג'ר ?
לא שמת לב כמה פעמים *הזכירו* את DS9 בוויאג'ר, במיוחד בעונות הראשונות? heck, חלל עמוק תשע עצמה הופיעה בפרק הראשון ! הוויאג'ר עגנה ליד ds9 לפני היציאה למשימה הראשונה שלה לתפוס את הספינה של צ'קוטיי. וטום פאריס והארי קים נפגשו פעם ראשונה על סיפון חלל עמוק תשע באותו פרק ! אתה זוכר את החייזר ההוא(פרנגי) שניסה לעבוד על הארי, וטום נחלץ לעזרתו וככה הם הכירו ? זה קווארק, אחת הדמויות הראשיות ב-DS9 בהופעת אורח ! ו...ו... זוכר את ססקה מעונות 1 ו-2 ? זוכר שהיא הייתה כביכול באג'ורית אבל היא למעשה הייתה קרדסית ? אז ds9 היא תחנת חלל קרדסית ליד באג'ור, כוכב הבית של הבאג'ורים שהקרדסים כבשו במשך עשורים, ובפרק הראשון כוחות הפדרציה מתמקמים בה אחרי שהמחתרת הבאג'ורית הצליחה לסלק את הקרדסים. היחסים בין שני הגזעים הללו הם אחד מעמודי הטווח של עלילת ds9. היו עוד כמה פרקים עם באג'ורים קרדסים... הפרק ההוא שבלאנה עמדה למות והדוקטור יצר הולוגרמה של רופא קרדסי שעשה ניסויים בבאג'ורים ובלאנה כמעט סרבה שהוא יטפל בה.... הפרק מהעונה השביעית, Repression שבאג'ורי חבר מאקי לשעבר משתלט על המוח של טובוק בעזרת מסר מוצפן מרביע אלפא... לעזאזל, לפני שהייתה ds9 אני לא בטוח שבכלל השתמשו כל-כך בביטוי הזה, רביע אלפא. ו...ו.. נכון בפרק ההוא שהדוקטור הגיע בפעם הראשונה לרביע אלפא והגיע לספינה שרומולנים השתלטו עליה?(החלוקה הרומולנית היא פחות או יותר שווה בין ds9 ל-הדור הבא) זוכר שה-EMH מהדגם החדש הזכיר ש-"הרומולנים לא לוקחים חלק בסכסוך שלנו עם הדומיניון" והדוקטור הגיב ב- "ה-מי??". זאת כנראה גם הייתה התגובה שלך, אבל oh boy זה לא הייתה התגובה שלי ! "הסכסוך עם הדומיניון" הוא השיא והמניע העיקרי של עלילת... ניחשת יפה ! DS9 ! ולפי המשפט הזה אני יכול לדעת שהפרק הזה של וויאג'ר מהעונה הרביעית שודר במקביל לעונה השישית של DS9(נכון שהייתי יודע את זה גם ככה, אבל נאמר שלא הייתי יודע, אז הייתי יכול להבין..).. וזוכר את קיו ? זה שהופיע כמה פעמים בוויאג'ר ? טוב, אז הוא הופיע הרבה פעמים בהדור-הבא(ראה שרשור קצת מאחורה בפורום) ופעם אחת ב-ds9. הבורג קשורים בעיקר להדור הבא ולפיקארד(דרך אגב, תראה את הסרטים ! כדאי מההתחלה, אבל *חובה* לדעתי החל מהשישי והילך, במיוחד את השמיני, First Contact. העשירי,Nemsis, יצא לא מזמן אם לא ידעת). ויש גם הקשרון בורגי לדיאסניין. וכמובן שכל הסדרות הנ"ל מתרחשות באותו העולם. בקיצור, תראה הכל
ואני מציע לך להכנס לאתר הרשמי ולקבל את כל המידע הרלוונטי...