שאלה,

JRVCKCI

New member
שאלה,

אנו עומדים בפני שיפוץ כללי של הבית (בקומת קרקע) כולל איטום וחיזוק יסודות הבית - כל הקשור ביסודות הבניין ישולם ע"י כל דיירי הבניין. הבניין כולו בנוי על חול ואדמה - ותו לא, בלא תמיכת בטון. האם ניתן לדרוש מהועד (משמע - הדיירים) את התשלום על הוספת הבטון וכל הקשור בזה (הריסת רצפה קיימת וכד')? מהנדס התוכנית אמר כי הבטון יגדיל את יציבות הבניין במידה מועטה מאד! אודה על תשובתך,

רוקוקו

New member
כל עבודה שקשורה לחיזוק...

כל עבודה שקשרה לחיזוק מתחלקת בין כל בעלי הדירות. ואם היה צורך לפרק ריצוף בבית... אז מחיר הפרוק והפינוי מתחלק בין כל בעלי הדירות ומחיר הריצוף והחומר גם מתחלק. את מחיר האריחים עצמם משלמים בעלי הדירות לפי הריצוף שהיה לך בבית... אבללללל זה רק בתנאי שחייבים לפרק את הריצוף בבית לצורך חיזוק היסודות. בהצלחה לך רוקוקו (ערן).

אלי ו.

New member
אני לא איש מקצוע, אבל אני לא מבין

למה לעשות חיזוק שהמהנדס אומר מראש שלא יהיה אפקטיבי? אם הייתי דייר, אולי הייתי חושד שאולי חיזוק היסודות הוא תירוץ לבעל דירת הקרקע לעשות שיפוצים בדירתו על חשבון שאר הדיירים. בקשר לחיוב הועד, צריכה להיות החלטה של הועד לעשות את השיפוץ, דייר אינו יכול להחליט עבור הועד שיש צורך בשיפוץ הרכוש הציבורי. גם אם הועד מחליט שיש ברצונו לחזק את היסודות, אני לא בטוח שאפשר לחייב את הדיירים לשלם את ההוצאות. הדיירים חייבים לשלם רק הוצאות החזקה, ואי אפשר לחייב אותם לשלם על שיפוץ. (אלא אם כן תשכנעו את כולם שהשיפוץ הוא "תחזוקה" של הבנין) הסתיגות: אני לא עו"ד ולא מהנדס, סתם מנסה להשתמש בהגיון ישר, ונסיון כדייר בבית משותף, לפי מה שכתבת.

והגיון הפשוט מנצח! בתוך הדירה, כל

שינוי, שיפוץ עיניין של הדייר. סיבה היחידי, להשתתפות בהוצאות, אם יש צורך בחיזוק יסודות, בגלל שקיעה או תיקון צנרת שפעם העבירו מתחת רצפת דירת הקרע.כאשר יוצקים רצפת בטון, ואיטום נגד רטיבות האדמה, ונגד גז רדון, זה מאוד חייוני, לדייר עצמו.

למעלה