שאלה...

Queen BItch

New member
שאלה...

לגבי השיר "חבל שאת לא..."! הקשבתי לא כמה פעמים לשיר כי שמתי אותו על "ריפיט" ואז פתאום קלטתי מה הוא אומר בשקט לקראת הסוף: אבא אמר זה בכלל לא נורא... אבא אמר שזה כמו סוכריה... ואז קפץ לי פתאום שזה שיר על התעללות מינית וזה גם נראה לי הגיוני עם שאר המילים. הטאץ' של השורה הזאת-חזק לאללה!!! אז תגידו לי אם צדקתי או לא! ובכלל אם יש איזה אתר או משהו עם משמעות לכל מיני שירים שלו.

איש23

New member
תסתכלי בשרשור

שנקרא "השיר הכי טוב-האלבום השני"-יש שם התיחסות לשיר ולפרשנות שלו.

צחי24

New member
זה ידוע

כתבנו על זה בשרשור ההוא והאמת היא שלא צריך את השורה הזאת של ברי להבין שזה שיר על התעללות ועל פחד מקשר ומגברים.

קניידעל

New member
תקשיבי טוב לכל הדיסק

ותשימי לב שכולו בעצם מדבר על גברים דפוקים (נפתלי הדג, אם הייתי) נשים עם בעיות (הדמעות של לילי, חבל, הזיות) ומה שביניהם (בשבילך) ולבין עצמם (רעש לבן) כל הדיסק, חוץ מאולי כמה יוסי, בעצם מספר על אנשים ומערכות יחסים מעוותות שניתנות לעיכול כלשהו רק בשל המסווה שניתן להם ע"י המוזיקה של הזית אסיד מוזרה. אולי בגלל זה הוא כל-כך ענק, אולי בגלל זה הוא לא נמכר, ואולי היה זה רק חלום, אבל זה לא קשור. בעיקרון כל הדיסק הזה סבוך וקשור בתוך עצמו, בצורה שקשה להסביר (למרות שהוא לא מורכב במיוחד מהבחינה הזאת), וניתן גם לראות את זה בצורה שהדיסק בנוי, בקשר בין הקטעים, מבחינת לחן ומילים. וזהו ביי

giba70

New member
נאה דרשת ../images/Emo45.gif

הייתי מוסיף לשירים על נשים עם בעיות את עמוק בקצפת. אפילו אני רוצה מידבר, אולי שלא במכוון, עוסק בתקשורת, אבל יוצא בטעות במקום לדבר-מידבר.

אויש נו לא רואים את זה ../images/Emo4.gif

מידָבּר

קניידעל

New member
על הקטע הזה בכלל לא דיברתי

וחבל, כי יש הרבה מה להגיד עליו למרות מה שטוענים דוקא הקטע הזה עשה לי את זה הכי הרבה מכל הדיסק, למרות שבעיקרון הוא קטע די אדיוטי, גם מבחינת מילים וגם מבחינת לחן, אבל משהו במשפט הזה- "אני רוצה מידבר רק איתך", עושה לי את זה סליחה שאני נשמע כאילו אני מתל-אביב, אבל משהו בפשטות האינפנטילית הזאת מתמצת בצורה כל-כך מושלמת את הקיום של מערכות יחסים- גבר ואישה שביניהם כבר אין מה להגיד, הכל הרוס, הכל מצטמצם ב-"איי איי איייייי...." והגבר קם וצועק, את הדבר הנכון היחיד שיש, גם אם זה במבטא גרוזיני, או מה שזה לא יהיה, וגם אם זה בעברית לא נכונה- זה פשוט כל כך נכון- "אני רוצה מידבר רק איתך!" אגב, בפעם הראשונה שראיתי את הדיסק, חשבתי שכתוב שם- אני רוצה מדבר במובן של DESERT, שזה גם בטח היה בכוונה, להגיד שהוא רוצה גם קצת מרחק, הוא רוצה ליצור מערכת יחסים שיש בה גם את הדיבור וגם את המדבר. וזהו, אני מתחיל לדבר בצפונית, אז אני אפסיק ביי

CaerBannog

New member
השיר נכתב ע"י רע מוכיח

כי בתכלסמה שיש שם זהמשחק עם הסמפלרים ודגימות קול, יצא נחמד, יצא משפט עם הרבה רבדם, בל בתכלס זה משחק עם ההבהרות איי, אייה וכו'...

Queen BItch

New member
בעניין השיר הזה...

קודם כל הbit בשיר פשוט נהדר! יש לו מן "גרוב" כזה שרק ברי מצליח להוציא. ה"אני רוצה מידבר רק איתך" נשמע לי כמו משפט כזה של עולה חדש או מישהו שלא ממש יודע עברית...אז יש פה אוקסימורון למעשה-הוא רוצה לדבר איתה אבל הוא לא מצליח בגלל קשיי השפה...או משהו כזה! ואלה היו שישים שניות שמזכירות לי את שיעורי ספרות מורחב בתיכון!!! אין לי מושג מה כתבתי אבל זה נראה לי הגיוני כשחשבתי על זה!

חחחחחחחחח ../images/Emo6.gif הרגת אותי עכשיו!

"אין לי מושג מה כתבתי אבל זה נראה לי הגיוני כשחשבתי על זה!"|סדשג| חחחחח
נראה לי אני מוסיף לי את זה לחתימה :p

Queen BItch

New member
עמוק בקצפת...!

השיר הזה כולו מדבר על סקס ומה שקורה תוך כדי!!! יש שם מטאפורות שלמות לאקטים מיניים ברורים. וסקס דיי אכזרי ומעורער...בלי רגש או עם הרבה רגש שלילי!

Queen BItch

New member
דיוק חשוב!!!

The venus in FUrs זה שיר על סאדו מאזו נטו!!! בגלל זה הוא היה כזה טאבו בזמנו. And YES that makes me wonder regarding his sexual preferences!!!

למעלה