שאלה

• פותח הנושא atcbl
  • פורסם בתאריך

kung fu

New member
ואפשר לעשות הרבה דברים

כשהפרטנר שלך סגור, כמו להפיל אותו, לבעוט לו בראש, בגב, בצלעות וכדומה...

kung fu

New member
וכמובן שגם אפשר לעשות הרבה דברים

כשהוא פתוח. אני בכל אופן מעדיפה לסגור בקרב אימון עם ההסטה הזאת.

shlomi_e

New member
גם באימון חשוב להיות מציאותיים

קשה באימונים - קל בקרב. התוקף צריך גם ללמוד שעלולות להיות תוצאות (מכאיבות/מסוכנות) במידה והתקפתו תיבלם. התוקף צריך ללמוד לשפר את הבעיטה : מהירות הצלפה וכו.. אני (גם באימון) בולם את היריב אך בזמן שהוא מחזיר את הרגל לקרקע - אני נוהג לשחרר לכיוונו אגרוף/בעיטת מאייגרי (לבטן/לחזה)....בכדיי שלא ישכח שהוא אכן נילחם ולא מכה בשק איגרוף. או בקיצור : קשה באימון - קל ברחוב.

kung fu

New member
גם אני מסמנת בעיטות

אה...טוב נעזוב את זה
מקווה שהוא קיבל תשובה

shlomi_e

New member
אצלנו לא "מסמנים" - נותנים.

ואכן אני מניח שנתנו לו חומר למחשבה. שיהיה לך לילה טוב...וחלומות דובדבן.

kung fu

New member
אתם נותנים במלוא הכוח?!?

(בעוצמה שמכאיבה לפרטנר??)

אתם מדברים על אותו דבר?

כשסוגרים את היריב, אפקטיבית מנטרלים את יכולתו להגיב לכיווננו. זה די הרבה בשביל "כלום".

נקודה קטנה למחשבה

בעיטה צידית (שמבוצעת כהלכה) היא עדיין בעיטה ישרה (דהיינו, דין יוקו-גרי כדין מא'א-גרי).

בגלל זה שאלתי למעלה...

אם הוא מדבר על מוואשי או על יוקו-גרי... (פשוט - לא ממש הצלחתי להבחין מה עושה איש הגפרורים...
)

fa jing

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif היגיון ידידי......../images/Emo41.gif

הרי אם הוא מתרחק בצע לאחור ז"א כי אין לו אפשרןת לבעוט כאשר אתם קרובים. בפעם הבאה ברגע שאתה רואה אותו יוצא לצעד אחרוה תתקדם קדימה וכנס בהתקפה כלשהי. בהצלחה

fa jing

New member
התנצלות ותיקון שגיאות...

וואוו לא קראתי את ההודעה לפני ששלחתי אותה רק היום שמתי לב שכתבתי כמו
. בצע=בצעד אפשרןת=אפשרות אחרוה=אחורה. וההודעה כפי שהיתה אמורה להראות: הרי אם הוא מתרחק בצע לאחור ז"א כי אין לו אפשרות לבעוט כאשר אתם קרובים. בפעם הבאה ברגע שאתה רואה אותו יוצא לצעד אחורה תתקדם קדימה וכנס בהתקפה כלשהי. בהצלחה

בטאיקוונדו תחרותי הסיטואציה הזו

מאוד מקובלת ונקראת "קלינץ" - שמשמעותו הצמדות של היריבים זה לזה על מנת למנוע בעיטה אחד מהשני. היציאה מקלינץ היא בצעד מהיר אחורה ובעיטה. מנסיון - מאוד קל להתחמק מבעיטה כזו כי בניגוד לבעיטה רגילה על התוקף לבצע עוד תנועה לפני הבעיטה ובכך מאריך את הזמן שבו אתה יכול להגיב. כלומר - כול אותן טכניקות שאתה מכיר נגד יוקו ומוואשי יעבדו כרגיל אלא שיש לך בונוס נוסף - אתה יודע מה הולך לקרות חצי שניה קודם. למעשה התזמון בהגנות הללו הוא קריטי - גם בסרט למעלה ניתן בפרוש לראות שהמגן יוצא לפני הבעיטה קדימה (אפשר גם אחורה או הצידה) ובכך מבטל את אפקט הבעיטה.

למעלה