שאלה

• פותח הנושא atcbl
  • פורסם בתאריך

fa jing

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif אוי אוי...כולנו חכמים גדולים

נו יופי...... אנו יושבים מול המחשב בכסא משרדי נוח עם קפה ועוגיה בפה. ומעבירים ביקורת על מה שאנו רואים בסרט. למען ההגינות אני לא ראיתי את הסרט אך אני גם לא רואה צורך לראות אותו. הכי קל לנו לשבת ולהעביר ביקורת- מעניין אותי אם באותה הקלות שאלו מכם שהעבירו ביקורת יוכלו גן להגן על עצמם מטכניקה שכזו כשהיא מגיעה חזק ובהפתעה. לסיכומו של דבר מה שניסיתי להעביר כאן הוא: תציעו הצעות אבל אל תבקרו......אני לא יודע כמה מכם באמת השתפו בתרגולים של מגע מלא שלא לדבר על קרבות אמיתיים- כמה מהשמות לעיל הודו בעבר כי מעולם לא השתתפו בקרבות. אז די להיות חכמולוגים..... מצטער...אני יודע שזה נשמע תקיף. מזכיר לי סיפור: בהונג קונג ישנו מי שטוען על עצמו כי הוא מאסטר לא אציין את שמו מכיוון שאיני רוצה להוציא שמו רעה. כאשר זר הגיע לבית הספר וביקש באופן ידידותי להצליב ידיים עימו בכדי ללמוד משהו הטיל המורה את המשימה על אחד מתלמידיו. אותו התלמיד חטף על ימין ועל שמאל וכל מה שהמורה עשה זה אחרי כל צ'אפחה שתלמידו חטף זה לתת לו הצעות מה הוא היה אמור לעשות במצב הנ"ל. אך המורה עצמו מעולם לא לקח את היוזמה לעלות ולהצליב ידיים- מכיוון שהוא ידע כי הוא יושפל לנגד תלמידיו. המסקנה היא: "don't talk the talk but walk the walk" אין הגנה אופטימלית כפי שאין התקפה אופטימלית אז די עם הביקורת.

זה קצת יומרני

מדובר, אחרי הכל, בסרטון הדגמה. מדובר בהתקפה יחסית חלשה, ובכניקה שייתכן והיא נכונה, אולם נראה כאילו הביצוע היה יכול להיות טוב יותר. בסרטון הדגמה אותו ניתן לערוך, שניתן לחזור על הטכניקה מספר פעמים עד שתצולם היטב (א"ב של יצירה קולנועית?) יש בהחלט טעם להעביר ביקורת על טעויות. מילה אחת לגבי ביקורת וביצוע - אין כל הכרח שהמבקר יהיה מבצע טוב יותר מן המבוקר, על מנת להציע ביקורת בונה. אין קשר. הערתך היא הערה די פרימיטיבית, כזו הנהוגה ע"י ילדים קטנים, לא ע"י אנשים בוגרים. don't talk the talk if you can't walk the walk - מה אנחנו? בסרט של ג'ון ויין? מצטער, יודע שזה נשמע תקיף, אך עם כל הכבוד זו גישה שחשבתי שהותרתי מאחורי בכיתה ח'.

fa jing

New member
קצת יומרני יותר טוב מהרבה יומרני...

וחוץ מזה הראה לי היכן היומרות שלי, כי אחרי קריאה חוזרת היה קשה לי לאתר אותן. דבר שני: מכיוון שבאמנויות לחימה עסקינן , אני כן מצפה שהמבקר יהיה בעל יכולת ובעל ניסיון( בשום פנים ואופן לא טענתי כי המבקר צריך להיות מבצע טוב יותר מהמבוקר). היומרה היא לשבת מחוץ לזירת האגרוף כששני מתאגרפים כגון הוליפילד וטייסון מכים האחד בשני. ואנו הצופים מהצד רק צועקים ונותנים הערות איך לעשות זאת טוב יותר. היעז אחד מאיתנו הצועקים ומבקרים להיכנס לזירה???? לא נראה לי
אז עכשיו אני גם רואה שאתה מבקר קולנוע....נו טוב...איש רב אשכולות אתה..
רק אמרתי כי קל נורא להציע הצעות..... אבל להציע הצעות מבלי היכולת לבצע נראה לי קצת ריקני, ואני חס וחלילה לא אומר שאינכם מסוגלים לבצע, פשוט חרה לי כל עניין הביקורת כאן. ואני שוב אומר כי לא צפיתי בסרט...אבל מנסיון העבר גם אם היו עמודים שני מאסטרים דגולים ומכים האחד בשני גם היה לנו מה לאמר( שים לה שאמרתי לנו ואני כולל את עצמי בפנים ). don't talk the talk if you can't walk the walk אינו לקוח מסרטו של ג'ון ויין למיטב זכרוני( אבל שחכתי מהיכן זה כן לקוח). פרימיטיבי זה לאו דווקא לא טוב ואני יכול לתת לך כמה דוגמאות על דברים פרימיטיבים שהם די שימושיים וחלקם עוד יישארו אחרינו. הבט במקקים הרבים השוכנים המקלט ביתך ותיווכך לדעת כי הם פרימיטיבים אך יישארו אחרינו גם אחרי שאנו ניעלם בשואה הגרעינית הראשונה או אסון קטסטרופי אחר. הערה ייתכן והיא פרימיטיבית....אך זה אינו גורע מנכונתה
קרא שוב את הודעתי ואח"כ שוב את הודעתך ותיווכך כי העלית טענות כנגד דברים שלא העלתי....אבל כנראה שהיו נוחים להשתמע לך מדברי. כמו גם בהודעתי הראשונה אני משתמש בגוף ראשון בלשון רבים מה שכולל גם אותי בתוך הביקורת. חומר למחשבה עבור כולנו.... שיהיה לך יום נעים...

bizhar

New member
חנן ידידי, אולי כבר תראה את הסרט?

להטיל ביקורת נראה לך ריקני? ומה בדבר הבעת דיעה כאשר אין יודעים על מה מדובר? כמה עמוקה יכולה דעה כזו להיות?

bizhar

New member
אה, ועוד טעות חמורה!

לא ישבתי והעברתי ביקורת עם קפה ועוגה למרות שאני חייב להודות שאכן ישבתי מול מחשב. איפה זה מעמיד את רצינות טיעוניך עכשיו?!

לקוח כמובן מ full metal jacket

אבל הסגנון מאוד ג'ון וויני, והנחתי שרוב האנשים לא יכירו את הרפרנס לסרט הנכון. האמירה המקורית בסרט, אגב, הייתה:
"you can talk the talk, but can you walk the walk?"​

pzirpim

New member
Howdy Pilgrim

אאז"נ מודין מחקה את ווין והמשפט ycttt, bcywyw נאמר בתגובה. (ווין עצמו הוכה ע"י אישתו Conchita Martinez) בברכה

sure, right after you eat the

peanuts outta my shiiiiett. ג'וקר למקלען של קאובוי לפני שהם יוצאים למשימה האחרונה, וגם לי נראה שהוא ציטט את ויין.

זה דומה למה שאנחנו עושים רק במבט

ראשוני מאוד. בבחינה מעמיקה זה לא דומה כלל וכלל.

kung fu

New member
הסטת ענן עם היד

לא יודעת להסביר במילים, אבל זאת הסטה פשוטה ונוחה

shlomi_e

New member
הגנה מפני מוואשי-גרי....

בעיטת מוואשי (בעיטה צידית המכוונת בעיקר לראש) הינה תנועה ארוכה יחסית וקלה לזיהוי. כשמישהו משחרר מוואשי לכיוונך , ההגנה הכי טובה (היא התקפה!) לצמצם טווח ולהכנס באגרופים. היריב עומד על רגל אחת ונמצא במצב דיי פגיע (עמידה על רגל אחת , ידיים לא מגינות כראוי , מרוכז בבעיטה...וכו..) ע"י צעד מהיר + סידרת אגרופים אתה יכול להכניע את היריב ולסיים את הקרב. בקרב כמו בקרב יש להכריעו מיד. בהתחמקות אחורנית לא השגת כלום...היריב נשאר עומד ולא ניצלת את הרגע. אך בזמן אימון (שבו אינך רוצה לפגוע ביריב אלא ללמוד מהקרב) , אני בולם בצורה הזאת : ראה תמונה. אפשרי גם לבלום עם יד אחת. הערה חשובה - בעת הבלימה יש לדחוף את היד קדימה ולא להשאירה במצב סטטי. דהיינו , לא לספוג - לדחוף. מקווה שעזרתי.

kung fu

New member
כנראה ההגדרות שלנו שונות

או שמה שצירפת זה פשוט לא בעיטה צידית, וצירפת את זה רק בשביל להראות את ההגנה. לטעמי ההגנה בתמונה היא לא משהו, אם מישהו בא בעוצמה אמיתית.

kung fu

New member
אה, אוקיי סליחה

עכשיו ראיתי שכתבת שזה מה שאתה עושה בזמן אימון.

shlomi_e

New member
זאת התמונה הכי דומה שמצאתי../images/Emo8.gif

ותאמיני לי...ההגנה הזאת עובדת מצויין.

kung fu

New member
אממממ

יד אחת מגינה על הפנים/הבטן וכדומה...והיד השנייה יורדת מלמעלה למטה ואז הצידה כזה...ויש סיבוב מסוים עם האגן. ורצוי אם כבר לבצע אותה באופן שיסגור את הפרטנר. למשל אם הפרטנר בא לבעוט בנו עם רגל ימין (תדמיינו את זה רגע), ואני עומדת מולו, אז אני אסיט אותו עם יד ימין שלי לכיוון ימין, ואז הוא גם יהיה סגור. הדגמה במפגש הבא

shlomi_e

New member
אני דווקא בעד "לפתוח" את היריב....

למה לסגור את היריב?? אם "סגרת" את היריב....לא השגת כלום...והקרב ממשיך. אם "תפתחי" את היריב , כלומר היריב עומד חשוף מולך...את יכולה לעשות בו כרצונך. (בעיטה / אגרוף)

kung fu

New member
אני רק רוצה להבין אם אנחנו מדברים

על קרב אימון או קרב אמת? ברור שחוץ מלהסיט הסטת ענן אפשר לשלב עם ההסטה עם בעיטה למפשעה, אפשר לזהות את הבעיטה (בהתאם ליכולתנו) ולתקוף בתקיפות כלשהן.... אבל הבחור רצה הסטה שתעזור לו להתמודד עם מישהו באימון.

למעלה