שאלה

dafna l

New member
שאלה

איזו תחושה מעוררות המילים הבאות? ספק->חשש->ציפיה->יריבות->חרדה->התנגדות->סערה->איום->כעס->זעם->איבה-> ->שנאה שבו רגע קיראו את המילים והקשיבו לתשובת גופכם ולבכם מחכה לתשובותיכם תודה לך הסבלנות

PoshKale

New member
אה...הבינותי לא נכון.

אממ....לא מעורר אצלי כלום. אני די חסום כרגע.

dafna l

New member
נסה להתמקד

באיזה מצבים אתה חש חסום להרגשתי אתה מתאר את התוצאה הכי טוב שאפשר

Mrs.Dvash

New member
ישבתי קראתי והנה תשובתי

איום - כלום... כעס - צמצום עיניים, והלחיים שלי נהיות חמות ואדומות. איבה - פשוט גועל נפש אחד גדול. הלב מכווץ ואטום. חשש - צמרמורת. ציפייה - לחץ. יריבות - כלום... חרדה - כלום... התנגדות - כאב ראש, התשה. סערה - לא יודעת למה אבל ההרגשה היא של חיוך :} ושנאה - כל החולי, כל הכאבים שהיו לי ביחד. וזהו... זה מה שקורה אצלי.

dafna l

New member
דובשה

את יכולה לנסות לתאר את כל התחושות שרשמת במילה אחת?

dafna l

New member
לכולם

בכוונה סימנתי את המילים עם חצים על מנת להדגיש שאחד מוביל לאחר אם תקחו ניר ציירו עליו מעגל כמו שעון עם מיספרים את המילה ספק רישמו על השעה 1 והתמשיכו עם שאר המילים עד לשעה 12 כעל כל שעה רישמו מילה לפי הסדר שנכתב זה יעזור לראות זאת כמעגל

PoshKale

New member
יופי טופי

זה היה ברור לי, אז הקיצר התרופה לשנאה היא להיות אופטימים ?? או יותר נכון...להקדים תרופה למכה... למה לחיות בספקות ?...תהיו אופטימים, תזרמו עם הפנימיןת. וזהו נראה לי...לא ?

dafna l

New member
נהדר פושקלה

אתה צודק אז תענה למה לא כולם אופיטימים ולאן היא נעלמת האופטימיות? משהו מעכב בעדה לפרוץ מתוכנו מהו המשהו הזה?

@tagel

New member
לדפנה ממורני

כל התחושות הנ``ל מעוררות בי רגש אחר .. פחד. אני לא יודעת אם זה עונה לך על השאלה.. אבל... יום טוב. :)

tairon

New member
הפשטתי את כל המילים =מיני סטרפטיז

לא יודע מה אצל האחרים אבל כל הדברים שציינת כל אחד מהם בנפרד מעורר אצלי בגוף דברים אחרים ושונים אני יפרק את זה ויעבור אחד אחד ספק-מבחינת התחושות בגוף זה מין הרגשה של חוסר וודאות אי בטחון חשש-זה מעורר בי דאגה ממשהו מסויים וזה גם מכיל פחד ציפיה- התרגשות .. דריכות למשהו שעתיד להגיע וגם חוסר סבלנות מסויימת אחרי הכל זה משהו שאני מצפה לו.. יריבות- מרגיש את הגוף כאילו הוא במין מבחן מול משהו מסויים חרדה-פה חשבתי את עצמי וזה מכלול של דברים עבורי חרדה זה תגובה של הגוף למשהו וזה יכול להתבטא במכלול של דברים כמו כאב ראש אוכל מיני תופעות לוואי התנגדות מאבק והתשה סערה-בלבול ומתחים איום-הרגשה של משהו מחניק ומטרד כעס- הדם עולה לי לראש זעם-רוגז איבה -סלידה ממשהו מסויים שנאה -משתדל לא לשנוא אם אפשר ואם מגיע מצב כזה עדיף להתרחק לא חלב לא בשר

@tagel

New member
טאי - סליחה שאני מתערבת...

הייתי חייבת לענות לך... אולי זה בעצם טוב, כי אז נחל בדיון על הפרדוקס... לא מבינה כיצד אפשר לקחת כל מילה ולתמצת אותה למשפט אחד שמגיש את דעתך האישית והתייחסותך לכל מילה... אם היית מבקש ממני לכתוב מה אומרת עבורי המילה ``חשש`` - זה ממש לא היה נגמר בכמה מילים. המילים שדפי העלתה כאן, אלו הן מילות רגש (שלילי, אך עדיין רגש), בעלות עוצמה ומשמעות עמוקה. לא ניתן לתמצת כל מילה בנפרד, אפילו אם זו דעתך האישית. כל אדם חש ברגש שלילי, בין אם הוא סבל בעבר או לא...הגישות שונות אך המשמעות קיימת והיא זהה... סליחה שלקחתי את הנושא באופן רציני במיוחד... לדעתי - זה נושא רציני מאוד... אוהבת, תגל

@tagel

New member
אגב - חשוב...

חלילה לא התכוונתי שלא התייחסת לנושא ברצינות הראוייה לו, טאי.. פשוט דעותינו שונות והייתי חייבת לציין את דעתי... מקווה שלא תחשוב שזלזלתי בדעתך....

tairon

New member
תגל

הנושא הוא אכן רציני ואני לא צוחק עליו ולו לרגע אבל הדרך שלי בהתמודדות מסוג הזה היא בשילוב הומור כי אני לא מסוגל להכנס לכובד הדרך שלי קלה יותר להתמודד זה לקחת את כל אותן מילים ולהתייחס לכל אחת מהן בנפרד משום שלי זה יותר נוח כל אחד והדרך שלו מין הסתם אני לא מזלזל בראיה שלך ובדרך שלך אבל לי אישית יש דרך אחרת ואין בה מן הפסול

@tagel

New member
כן אני יודעת...

בגלל זה כתבתי לך הודעה נוספת שאני יודעת שהנושא רציני לך מאוד... בגלל זה מצאתי לנכון להגיב רק לך ולא לאחרים... הדרך שפרקת מילים... ככה למדנו בפסיכולוגיה אגב... זה ממש עוזר להתמודד עם דברים... בקרוב אני אכנס לאישפוז, תוכל לראות כיצד אני מתחילה לפרק דברים ולא להתייחס אליהם כאל נושא ענק וכואב.. אוהבת, תגל

tairon

New member
תראי...תשמעי...

מאז ומתמיד שהיו לי בעיות הייתי נוהג לפרק אותם ואז להתמודד אחד אחד ככה זה הקל עליי ולא העמיס יותר מדיי מה שנקרא טיפול יסודי ושקדני על כל פרט שכל פרט לגופו מעדיף את זה כך כי ככה המוח שלי לא משתולל ולא מקבל עומס ולחצים מיותרים בעיניי לא למדתי פסיכולוגיה וגם לא קראתי ספרים בנושא אבל ככה אני מתמודד הכי טוב ואני עושה מה שטוב לי ומה שגורם לי להרגיש הכי בנוח זו דרכי

למעלה