נכון-אבל...
ההנחיות מאד מחמירות בנוגע לבריאות התורמים, וממה שראיתי בדר"כ גם מיישמים אותן. בפעם הראשונה שתרמתי דם ראו שהסתחררתי קצת, וישר תפסו אותי גם כשיכולתי לעמוד, השכיבו אותי ובדקו שאני בסדר לפני שנתנו לי לצאת מהמקום. באופן כללי הם גם היו נורא נחמדים
אבל... בפעם השניה, ההמוגלובין שלי כבר היה יחסית נמוך יותר, ובכל זאת נתנו לי לתרום דם. בדיעבד רמת ההמוגלובין שלי ירדה עוד יותר אחרי התרומה. רמת ההמוגלובין הסבירה היא בין 12-16 אם אינני טועה, באותה תרומה רמת ההמוגלובין שלי היתה באיזור ה12, לא זוכרת אם טיפה יותר או טיפה פחות. אני גם לא חושבת שאפשר להאשים רק אותם (אף על פי שבאותה פעם היו אלה אנשים הרבה פחות נחמדים!
), כדאי להביא למודעות הציבור ענינים בריאותים שקשורים לתרומות דם, ובמקביל להזהיר יותר את התורמים (בלי כמובן ליצור פאניקה ישראלית שתוריד את כמות התורמים, כמו שרק ישראלים יודעים לעשות). באותה מקרה, למשל, בשל רמת המוגלובין מאד גבולית והעובדה שהתרומה הקודמת שלי היתה בדיוק שלושה חודשים לפני (פחות כמה ימים), אני חושבת שהיו צריכים להמליץ לי לחכות פרק זמן נוסף עד התרומה. והם היו צריכים להיות יותר נחמדים! גם ככה לתרום דם ברכב-דם באמצע הרחוב זה לא מפתה מדי
נטע (איזו הגנה מהירה, אוריארד, רואים שאתה משלהם
)