שאלה.

thereisnospoon

New member
שאלה.

האם לדעתכם ניתן להוכיח הוכחה חד משמעית שקיימים דברים "על-טבעיים" ?

black buttercup

New member
לאו דווקא!

יכולים להיות הרבה מאוד כוחות שמשפיעים על אותו כדור. תנועת אוויר לדוגמא. אתה לא יכול להוכיח כלום במשפט אחד. זה כמו להגיד, אני רואה את היד שלי, אז היא קיימת. ואם אתה לא רואה אותה כי חושך או כי אתה עיוור, אז היא לא קיימת?

thereisnospoon

New member
טוב אז זה כבר מתחיל להיות פילוסופיה

אז לא חד משמעית, הוכחות יש? (וזאת לא שאלה כזאת של "אני רוצה להפוך את חבר שלי לכלב" אלא באמת שאלה רצינית, אני לא מבין בזה)

black buttercup

New member
סבבה

זה לא פילוסופיה. אני רק אומרת שכמעט אי אפשר להוכיח חד משמעית שום דבר כי צריך לקחת בחשבון המון גורמים שמשפיעים על אותו דבר. בקשר למאגיה, אפשר להוכיח, אבל באותה מידה אתה גם יכול להגיד שזה לא נראה לך אמין. כמו שתוכיח שיש אמונות תפלות ושהן אמיתיות על ידי זה שתשבור מראה ואחרי יומיים יפרצו לך לדירה. יכול להיות שיש קשר, יכול להיות שלא. תלוי באיזה דרך אתה בוחר להאמין. חוץ מזה אמונה לא תלויה בהוכחות אלא ברגשות. אפשר "להוכיח" לך שיש דבר כזה כישוף, אבל אף אחד לא יעשה את זה כי זה לא הוקוס פוקוס שעושים סתם כדי להפתיע אנשים. אני מציאה לך, אם זה באמת מסקרן אותך, פשוט לחקור את העיניין, לקרוא מאמרים, ספרים ,לדבר עם אנשים שעוסקים בזה. אולי זה יתגלה לך כשטויות, אולי זה יתגלה לך כדרך חיים נבחרת. אני מאמינה שזה אפשרי וקיים, לא בדקתי את זה עדיין, אני עדיין אוספת מידע. אבל יש פה הרבה אנשים שיכולים רק להעיד לך. בהצלחה, תהנה!

BRANEWEN

New member
...

דבר ראשון...לא הכל אפשר להוכיח ב100%, למשל אם תיקח עלה ועוד עלה יצאו לך שני עלים נכון?!, אז גם זה לא דבר מוכח, זה נימצא בגדר אקסיומה, זה דבר שלא ניתן להוכיח!, ובנוגע להוכחה למאגיה, גם אם נתחיל לספר לך סיפורים וחוויות איך תדע שזה אמיתי? באותה מידה אני יכולה לספר לך שעפתי מישראל עד לשוויץ ואני אשבע לך בכל היקר לי אבל זו כבר תהיה בחירה שלך אם להאמין או לא, הנקודה שלי היא שדרך האינטרנט אתה לא יכול לקבל שום הוכחה, דבר שני אני שוב אכתוב משפט שכבר כתבתי פה "אין הקיים זה מה שמוכח, אלא הקיים זה בעיניי המאמין" אם תאמין במאגיה היא תהיה קיימת עבורך, ואנחנו לא יכולים בשנייה אחת להסביר למה כדאי לך להאמין במאגיה, אתה קודם צריך ללמוד לייסם להפנים ואז להחליט אם אתה מאמין או לא, מאנשים באינרנט אתה יכול להשיג המון מידע אך לרוב הוא יהיה שיקרי. אז ההחלטה נתונה בידייך. שךלך אסתי.

EagerResearcher

New member
כדי להוכיח

שדבר נכון צריך לבסס את ההוכחה שלו מדעית, כלומר ע"פ תצפיות, ניסויים, ומדידות. אם מישהו מצליח למצוא אפילו ספק קטן ביותר שאתה לא צודק, אז הדבר כבר "אינו נכון". לכן לפי דעתי יהיה מאוד קשה להוכיח שיש דבר כזה על-טבעי, בגלל שקימות יותר הוכחות לכך שאין דבר כזה.

shataltal

New member
כן

הבעייה היא שצריך המון ריכוז וכח מנטלי. קשה לשחזר דברים כאלה בתנאי מעבדה.

למעלה