שאלה

שאלה

ברכותי על הפורום . כסטודנט די ותיק באופ יש לי בעייה . אני שוקל לערוק לאוני´ אחרת ,היות ולדעתי , אני אולי קצת מבוזבז . ממוצע התואר שלי עומד על 98 כל מבחן שלי (למעט ניהול השיווק) הוא 100-98 (לרוב 100) מיותר לציין שכל שנה אני מצטיין נשיא . (כנראה ...גם שנה הבאה ) פסיכומטרי :701 בגרות :117 התחלתי ללמוד באופ כי היייתי מנהל פרויקטים בגיל צעיר ,וכשבועת הדוט קום התפוצצה ,נותרתי ללא עבודה ,והמשכתי ללמוד באופ . השאלה מה כדאי לעשות ? די מכירים אותי במוסד שלמדתי (באופ) -כבר 14 קורסים של 100 כמעט ממש בכל קורס . *נציין שאני סטודנט לכלכלה וניהול ,שכלכלה היא אהבת חיי . לאחר 60 נקודות כמעט ....מה עושים ?

EyeSeeYou

New member
אוי אלוהים

עם כאלה ציונים ציפיתי שיהיה לך קצת הגיון בראש. אם הצלחת גם לעבוד וגם להוציא כאלה ציונים יפים בחוג מכובד למדי, למה להפסיק? באוניברסיטה רגילה תבזבז מלא זמן בשיעורים ולעבוד לא תוכל, ייתכן בהחלט שציוניך יהיו נמוכים יותר, השיטה היא כבר לא השיטה שהתרגלת אליה והתחרות תעיק עליך. במקום זאת, אתה יכול להישאר בפתוחה, להוציא ציונים מעולים ולצבור אחלה ניסיון בעבודה תוך כדי. בסופו של דבר הממוצע שלך לא ממש יזיז למישהו, אבל אם כבר יש לך כזה ממוצע יפה? למה לזרוק אותו לפח? סיים תוך שנה-שנה וחצי את התואר שלך(אם אתה לא עובד אתה יכול בכייף לסיים מהר), ואם תרגיש שיש לך סבלנות כוח ורצון לעוד תואר עשה אותו באוניברסיטה אחרת.

Fingertip

New member
ובכן...

אין לי מושג בקשר למנהל עסקים, אבל השבוע דיברתי עם חבר שעבר לטכניון.(הצבא אילץ אותו. משום מה, הם מאשרים עתודה בפתוחה רק עבור מדעי המחשב...) בכל מקרה, הוא אומר שאין כמו הפתוחה, מפני ש: 1. אתה לא צריך לסמוך על המרצה. 2. אתה לא צריך לחפש את הסילבוס בנרות. 3. לא צריך לחפש אחרי ספרים. 4. אתה לומד בקצב שלך. 5. העסק דופק כמו שצריך. 6. פקטורים. (אין אותם בפתוחה, וגם לא צריך אותם) והיו עוד, אבל אני לא זוכר
. בכל מקרה, הוא אמר לי למסור לכולם שאין על הפתוחה, ושאם הוא היה יכול, הוא היה חוזר. אז אם הולך לך כל כך טוב, למה אתה רוצה לעזוב? אהד.

ישנם כמה סיבות

לפעמים כואב לראות את החוסר צדק . מדוע עלי לשלם "פרמיי" כל כך גבוהה כמו משום שאני לומד בפתוחה . למה סטודנט מת"א או בר אילן מוערך יותר ממני . אני לא מדבר רק כל הממוצע ,אני מדבר באופן כללי על קורסים שיותר קשים בפתוחה . לדוגמא : תורת המימון -קורס קשה מאוד לעומת מוסדות אחרים . ניהול השיווק -חבל על הזמן . ובאופן כללי הבחינות קלות יותר במקומות אחרים ובלי קשר ,אין מה לעשות . איכות האנשים שלומדים בפתוחה היא נמוכה מאוניברסיטאות אחרות . (לא מדובר על המצטינים למינהם -אלא על השישימים למינהם ) לפעמים זו חממה של דפרים ... או של "שרמוטות" שנרשמות לקורס והופכות להיות סטודנטיות . *מצטער על הציניות ,אני מדבר מהשטח .ובינינו ,הלוואי וזה היה אחרת .

Fingertip

New member
ובכן...

בקשר לאנשים - תמיד יש אנשים מעצבנים, גם באוניברסיטאות אחרות. לפי הסיפורים ששמעתי, אני חושב שעדיף להיות בפתוחה שם תמיד אתה יכול לעבור קבוצת לימוד/לא להגיע לשיעורים אם אתה רואה שהם בכלל לא מועילים. בקשר לקושי - אישית אני מעדיף שבפתוחה לומדים יותר חומר. אני ממש לא אוהב שמלמדים אותי רק חצי, או רק את התוצאות היישומיות. חוצמזה, לדעתי מערכת הציונים וכו´ בפתוחה מאוד הוגנת. יכול להיות שבבמוצע ההגינות בפתוחה זהה למקומות אחרים, אבל סטיית התקן הרבה יותר קטנה. (ע"ע - מרצים דפקנים באוניברסיטאות אחרות). בכל מקרה, בתור אחד שמוציא 100 בפתוחה, אני לא מבין למה אתה כל כך מתרגש ממבחנים קלים במקומות אחרים. וזה שיש דעות קדומות על האו"פ, יכול להיות שזה בגלל שאנשים כמוך עוזבים לאוניברסיטאות אחרות ומשאירים את השישימים... (ברצינות, המון מהסטודנטים המוכשרים שפגשתי הם למעשה באפי"ק מעבר...) אהד.

קודם כל - ברכות (קיבלת מצטיין נשיא

לאחרונה, לא?) ועכשיו לעניין עצמו: גם אני שקלתי מעבר לחוג לכלכלה באונ´ חיפה במסגרת אפיק מעבר. הכל היה טוב ויפה עם ממוצע הציונים שיש לי, רק מה - בחיפה - כמו בשאר האונ´ כמו שהבנתי - דורשים שתעשה לפחות 2/3 מהנקודות אצלם, מה שאומר שתצטרך ללמוד קורסים נוספים ולשלם יותר (בהנחה שאתה קרוב ל-60 לדברייך). והנה משפט עוד מימי התיכון שלי: המתמטיקה לימדה אותנו שגם לאפסים צריך להתייחס....! אני מקווה שהדברים לא יפתיעו אותך יותר מדי, אבל מטומטמים יש בכל מקום!

Fingertip

New member
זה מזכיר לי משפט שקראתי בספר

"איש אחד חכם אמר פעם" של דני קרמן (אני חושב): "בפוליטיקה, כמו במתמטיקה, אחד שואב כח ממספר האפסים שמאחוריו." אהד.

sanso

New member
תגיד לי ../images/Emo31.gif

מה זה הביזיון הזה בניהול השיווק?
סתאאאם.... אני מבינה את ההרגשה שלך אבל חושבת שבכל זאת הכי שווה לך כרגע פשוט לקחת אויר ולסיים קודם כל את התואר בפתוחה. קודמי ציינו כאן כמה סיבות טובות לכך. בהמשך תוכל לבחור לעשות מ"א באיזו אוניברסיטה שתבחר (שהרי כולן רוצות סטודנטים מצטיינים {כמוך!}).

למעלה