שאלה

shelycat

New member
שאלה

האם כשתגיעו (או לאלה שכבר הגיעו לשם:הגעתן)לרגע של בחירת שם לילד/ה שלכן האם תפסלו שמות שהיו שמות של האקסים שלכן או של בן זוגכם?

רחלילי

New member
איזה קטע לא חשבתי על זה!

עשיתי עכשיו רשימה מהירה בראש ואני יכולה לומר שבין שמות שיש לנו בראש אין שמות של בני זוג לשעבר אבל זה בכלל לא היה קשור בהחלטה מודעת.

מאי26

New member
לי ברור שכן. מהכיוון של ארז אין

בעיה, כיוון שהיתה לו נטיה לצאת עם בחורות בעלות שמות מוזרים במיוחד, אבל דווקא לאקס שלי יש שם ממש יפה לטעמי והוא כמובן יפסל על הסף. למה לעורר זכרונות ישנים דווקא בילד המשותף שלי עם בן זוג אחר... שלא לדבר על איך שזה יתפס בקרב סביבתי הקרובה. וכמובן לא נראה לי שארז היה אוהב את הרעיון, בלשון המעטה.

ברור שנפסול...

ללירן יש אקסית אחת עם שם מכוער בעניי כך שגם ככה הוא לא היה בא בחשבון, ולי היו 2 אקסים דווקא עם שמות יפים , אבל אני א אקרא לילד שלי בשם הזה , בשביל מה להכניס ראש בריא למיטה חולה...

יעלי2

New member
רק רציתי להגיד

שדברתי עכשיו עם חבר הריונית ושאלתי אותה אם יש לה שמות של בנים מתוכננים לעובר. בלי להתבלבל היא ענתה לי שיש 3 והראשון שבם הוא שמו של בעלי.

danonit

New member
כן,....

לא שאנחנו גוררים היסטוריה ארוכה כזאת מאחורינו אבל לא הייתי נותנת לילד שלי שם של מישהו שהמחשבה עליו עושה לי רע. וזה תופס גם במובן היותר רחב. יש המון שמות שהאסוציאציה שהם עושים לי היא של מישהו שלא מוצא חן בעיניי, בעיקר כל מיני ילדים שלא אהבתי. כל פעם שאני חושבת על השם "מאיה", שלדעתי שם מאוד יפה, עולים לי זכרונות של 3 מאיות מהשכונה שממש לא סבלתי. "עופר" תמיד מזכיר לי ילד שאחי ואני קראנו לו עופר האפור. "אופיר" ו"עופרי" הם החנונים האולטימטיביים... וכו´ וכו´ יש עוד שמות שנפסלים מפאת מוצא. למשל, נגה, גם שם יפה, פירושו ברוסית רגל ולכן גם לא בא בחשבון.

nonaa

New member
דנה, מהמעט רוסית שאני יודעת נגה זה

רגל רק אם זה עם קמץ מתחת לנון (לא כ"כ דומה לשם ...) וגם אצלי שמות שמקושרים לאנשים שהכרתי בעבר ולא מצאו חן בעיני לפעמים גורמים לכך שהשם עצמו ממש לא מוצא חן בעיני ...

danonit

New member
נכון, אבל...

זה רק איך שהוגים, כותבים את זה עם O... בכל אופן, לסבים וסבתות (לפחות אלה שלי) זה ישמע מוזר

שמופית

New member
בהחלט ! שמות של אקסים נפסלים !!

אבל יש לי הרחבה לשאלה: מה אם אתן אוהבות איזהשהוא שם לבן/בת וחברים שלכם קראו לילד שלהם בשם הזה ? תפסלו את השם ותחפשו אחר ? ואם למישהו מהמשפחה קוראים בשם שאתן אוהבות (לא קירבה קרובה אבל נניח בן דוד), האם תחפשו שם אחר ? ומה קורה עם שמות יפים שמזכירים לכן אנשים שלא אהבתן ? גם השמות האלה נפסלים ?

shelycat

New member
.............

האמת? לא יודעת אבל..... זה תלוי בהרבה דברים, רמת הקירבה בתור התחלה האם הילד שלי יגדל בצמוד לאותו ילד אחר עם אותו השם, רמת הקירבה שלי להורה, האם זה שנושא את אותו שם הוא ילד או שיש פער גילאים יפה בין הילד שלי ואותו אדם. אבל בגלובלי לא ממש נראה לי שאם אני אנעל על שם אני אתן למישהו אחר שכבר נתן את השם לילד שלו להרתיע אותי, מה יש לו בלעדיות על השם? בכל מקרה לי אין בני דודים (ההורים שלי שניהם בנים יחידים) ולבני הדודים של עמית וילדיהם אנחנו לא ממש קרובים ואני לא חושבת עליהם כמשהו שיגביל אותנו . לגבי שמות יפים שמזכירים לי אנשים שלא אהבתי, אני לא יכולה להגיד לך כמה (די הרבה) שמות מבחינה נפסלים אצלנו כי מבחינה אסוציאטיבית הם מתחברים לי לאנשים שלא חיבבתי או התחברתי אליהם או סתם מתחבר לי לתכונות שאני לא רוצה לייחסם אסוציאטיבית לילד שלי.

שמופית

New member
במקרה הזה - מזלך על המשפחה

הקטנה
את יודעת כמה בני דודים ודודנים יש לתמיר ? תפסו כבר את כל השמות היפים... ויש לי כרגע שם שאני אוהבת לבן, ולבן דוד של תמיר קוראים בשם הזה... וחוץ מזה יש גם שמות שלא מסתדרים יפה עם שם המשפחה (מבחינה פונטית...) בקיצור - לבחור שם לילד זו עבודה קשה

או...

אם יש בסביבה הקרובה - משפחה או חברים- ילד/ה עם שם שרציתי- מיד השם הזה נמחק מהרשימה. ולגבי שמות יפים על אנשים מכוערים.... יש הרבה שמות שאני לא סובלת רק בגלל האסוציאציות שלי.... הם אוטומטית פסולים. אגב- אתמול אני ועמית דיסקסנו על שמות לבנים- ולא מצאנו אפילו שם אחד שהסכמנו עליו. הוא פסל את כל השמות שהעלתי, ולא הציע אחרים במקום.... ודווקא הצעתי שמות יפים. מסקנה- צריך להביא עוד בת.

אלפית

New member
בהחלט תפסו לי שם ...

שנים חלמתי על בת ... ושאקרא לה גל ... עד שפגשתי בבנזוגי שהוריו קראו לאחותו ... גליה! הלך השם ....

רחלילי

New member
למה הלך? גל = שם מקסים לבת

אמנם אותן אותיות נמצאות בשמה אבל זה שם שאת כל כך אוהבת אולי גם הוא אוהב את השם? מה הבעיה? עדיף לשאת מין תחושת פספוס בגללה (בגלל שם האחות) כל השנים? מקסימום יחמיא לה שהאותיות של שמה מופיעות באותיות של ילדתכן. אז מה???? מה רע? אני דווקא בעד.

keren1877

New member
למה לא, בעצם?

אלפית- נראה לי שהדודה תהיה דווקא נורא גאה בזה שקראתם לבתכם על שמה, לא?... זה תמיד תורם ליחסים...

אלפית

New member
../images/Emo51.gif רחלי וקרן ...

... על שנתתן לי לגיטימציה! בכל מקרה, לוותר על השם זו לא כזו טרגדיה עבורי. יש עוד הרבה שמות יפים ... כנראה שנדון בזה ב"מועצה הזוגית העליונה" שלנו כשזה יהיה יותר רלוונטי .

rona25

New member
אצלנו מדובר במשפחה ענקית וכל השמות

היפים תפוסים - מאיה, ניצן, אסף, עמית, שחר וכדומה אז ממש שברנו את הראש איך נקרא למיקו העוברון המתוק שלנו ועד לא פתרנו את הסוגיה!!! (כרגע הוא מיקו עד שיצא מהבטן)

הילית*

New member
ברור שכן. בעלולי לי אפילו לא מרשה

לי לקנות בחנות שנקרת בשמה וממש אין לו משהו אל הבחורה כיום

למעלה