שאלה

שאלה

תמיד התעניינתי בפיזיקה, ולכן הלכתי למגמת פיזיקה בתיכון. כמו רוב הדברים בבית ספר, גם מקצוע זה נלמד בצורה אומללה ורוב הדברים שלמדתי שם נשמעו לי כקישקושים עלובים, ולכן אני רוצה לקחת באו"פ את הקורס יסודות הפיזיקה. הייתי רוצה לשמוע מכם מה הרמה של הקורס הזה. האם היא כמו בתיכון או רצינית...

יסודות הפיזיקה

לא הבנתי אם עשית לבסוף בגרות בפיזיקה. אם כן אני מאמין שהקורס יכול להיות מעט מיותר בשבילך. אני למדתי את מבוא למדעי הטבע אמנם (קורס שהוחלף ע"י יסודות הפיזיקה) אך נעזרתי בספרי יסודות הפיזיקה. הוא אינו יוצא מנקודת הנחה שיש לך רקע קודם ולכן אם יש לך בגרות הוא עלול לשעמם אותך בחלקו הגדול. הם ממליצים בידיעון למי שנבחן בבגרות 5 יחידות לפנות ליעוץ. כדאי לך לעשות את זה. לסטודנטים כאלה הם ממליצים, קרוב לוודאי, לגשת ישירות לקורסים מכניקה או פרקים בפיזיקה מודרנית. הרמה בקורסים האלו גבוהה מאשר התיכונית. דרך אגב. אני חושב שראיתי את השם שלך בקבוצת הדיון בדיסקרטית בשנה שעברה. זוכר את הבחור שהתלונן על הממנים שלא קיבל חזרה ואיים על איתי דרך הפורום ?

אני בהחלט הייתי אז...

כן. אני זוכר אותו [יונתן בין קראו לו...]. הבחור היה מצחיק במיוחד... למה? האם אתה זה הוא?

למעלה