כימעט כל חומר כימי פוגע גם בכבד
בימיוחד אלה שמשפיעים גם על המוח אבל.... וזה אבל גדול,יחסית להרואין ואפילו לתרופות מסוגים שונים אחרים המתדון מזיק הרבה פחות. לא רק לכבד אלה גם למערכות אחרות בגוף.לא פוגע בתאבון ולהיפך לצערי לא גורם לעיניים אדומות או נפוחות ואני עדיין מחזיק בדעה שהוא לא ניכנס לעצמות כמו שאומרים אלה שאפשר לימצא ריכוזים יותר גבוהים של חומר שמיתישב בשכבות השומן בגוף לאחר שימוש לאורך זמן.המחסנים האלה שהמתדון כאילו מיצר לעצמו בשיכוות השומן הם גם אלה שמיתפרקים כל כך לאט מאוחר יותר בזמן גמילה אם וכאשר זו נעשית ולאכן הקריז שלו ארוך יותר מיזה של ההירואין שלא בונה לעצמו עתודות כאלה של חומרים. מה שכן לכל מטבע יש שני צדדים והתופעה הזו של המתדון גם אחראית לכך שברגע שמפסיקים לקחת אותו או כשנוצר מצב שאין חומר בסביבה אז המחסנים האלה בשכוות השומן מתפקדים כמו מחסני הדלק של המדינה לשעת חרום בקיצור מקריז לא יסבול מי שמקבל מתדון באופן קבוע ליפני שיעברו לפחות יומיים וחצי שלוש . אבל נידמה לי שמדובר רק על שכוות השומן ולא בעצמות אבל לא ליתפוס אותי במילה. מה שכן אני בטוח זה שמעולם לא שמעתי על מטופלים במתדון שהיתה להם בעיה עם עצמות שנישברו או ניפגעו כתוצאה מימתדון. זה גם לא טוב לשיניים ביגלל שנוצרת היתכווצות של כלי דם קטנים בימיוחד מה שעלול ליגרום למי שלא דואג מאוד לבריאות הפה לנסיגת חניכיים ונפילת השיניים בעיקבותייהם ועדיין לכימעט תישעים ותשע אחוז מהמטופלים במתדון מגיעים לטיפול כבר בלי מראש חוץ מימעטים שהיה להם כסף ההההרבה כסף להשתלות וכמה כאלה כבר יש.... אז נכון שהמתדון יכול ליפגוע בשיניים במידה ומישהוא מגיע עם סט לבן ויפה עם חניכיים בריאות וורודות אבל כמה כאלה באמת יש אם בכלל,לי לא יצא להיפגש ונכון שמתדון יכול ליפגוע בכבד במידה זו או אחרת ואם יש לך כבד חדש ובריא זה אולי לא רעיון טוב אבל אם יש לך כבר נפוח ועייף משימוש של שנים ומצהבת או משחמת או מהשד יודע מה אז המתדון זו האופציה שיחסית לכל חומר אחר שאתה צורך גורם להכי פחות נזק אם בכלל ברמות כאלה נניח של אנשים שגם ככה כבר רחוקים מגיל שמונה עשרה והכבד שלהם חצי הרוס הרופאים בכלל מיתיחסים למתדון כמשהוא שגורם נזק נוסף או כאל תרופה מרפאת.באדלסון נהוג להיתיחס למתדון כאל תרופה שתורמת לבריאות של הכבד כמובן שהכל יחסית. גם חולי איידס שמקבלים קוקטיילים של תרופות שפוגעות באלף ואחד דברים עדיין נוהגים להיתיחס לחומרים האלה כאל תרופות שעושות טוב על אף כל הנזקים ותופעות הלוואי אבל אני יודע שאותך אני לא צריך לשכנע. באדלסון נותנים מתדון לנשים בהריון עד זמן הלידה )ואחר כך לא לוקחים להן את התינוקות(ונכון שהתינוקות נולדים בקריז אבל הם נולדים דבר שבכלל לא היה בטוח שהיה קורה אם הן היו ממשיכות להישתמש בהרואין וקוקאין ביחד או לחוד ואני בכלל לא ניכנס לשאלה אם זה טוב או לא טוב לילדים האלה להיוולד בכלל בטח שלא ככה אבל רק ביגלל שזה קשור לנושא שעלה.נכון שיש נזקים והם ידועים אבל ברפואה ומתן תרופות כל דבר יחסי כשלכל חומר יש את הפלוסים והמינוסים הידועים שלו. אנחנו הרי יודעים איזה נזקים ותופעות לוואי איומות יש לטיפולים כמוטרפיים לחולי סרטן ואנחנו יודעים איזה נזקים ותופעות לוואי יש לכימעט כל התרופות הפסיכיאטריות וליפעמים כולל אלה הפופולריות בקרב הציבור הרחב שסובל סתם מדיכאון קל שלא לדבר על אלה המאושפזים או החולים הכרוניים ועדיין הם מקבלים את החומרים הקשים והמזיקים לכל הדעות האלה ואומרים תודה כי להם בסופו של דבר מה לעשות זה עוזר. המתדון זה חומר סינטטי זהה למורפין,אחת מהתרופות הפופולריות ביותר בהיסטוריה כשרופאים ואנשי מיקצוע הם אלה שנותנים אותה לחולים בדרך כלל ואם מישהוא חושב שהיו נותנים תרופה כזו כל כך הרבה במידה והיא היתה גורמת נזקים גדולים הוא טועה. תיראו איזה סיפור הם עושים מאישור מריחואנה רפואית חומר שעל פניו לכל אחד ניראה כאילו זה ברור שגורם הרבה פחות נזק ממורפין ועדיין היום הרבה יותר קל לקבל מרופא זריקה של מורפין ישר לווריד מאשר אישור לעשן מריחואנה ולמה? כי לדעת הרופאים מורפין זה חומר הרבה יותר יציב ובטוח שוב:יחסית. יחסית זו מילת המפתח כאן. t