שאלה

urizv

New member
שאלה

האם יש בניכם משתמשי מתדון? הייתי רוצה לשמוע על ההבדל בין שימוש במתדון לשימוש בסם בלתי חוקי מצד המשתמש.

יאיר5

New member
כן יש.....

אני שותה מתדון (אדולן) כבר כמה שנים. ואחרי הרבה שנים של שימוש בהרואין יציאה וכניסה מבתי סוהר די הרבה שנים החיים שלי נהיו די רגועים ושקטים עם המתדון. המתדון הוא למעשה תחליף חוקי להרואין שהמדינה נותנת למכורים להרואין לנרקומנים המתדון ממלא תרקנות שהסם גורם ומי שרוצה הרבה יותר קל לו להפסיק להשתמש בהרואין אם הוא נמצא בטיפול מתדון. יש היום מרכזים בכל עיר גדולה בארץ והמטופל צריך להגיע לשם אם הוא נקי פעם או פעמים בשבוע והוא מקבל בקבוקי מתדון לכל השבוע וזה הבדל רציני למי שרגיל לנסוע ללוד כמה פעמים ביום לקנות סמים. יש הרבה נרקומים שלא יכולים להתנתק מהסם והאדולן הוא דרך טובה לתת להם להמשיך לחיות בלי סבל מיותר שהשימוש בסם גורם. למעשה אתה לא צריך לבצע שום פשע בשביל להשיג עוד כסף לעוד מנה אתה לא בקריז אתה לא מרגיש ריקנות יש בזה יתרונות. ויש גם חסרונות אומרים שזה מזיק קצת לכבד . יש לו קריז קשה וארוך הרבה יותר ארוך מההרואין. אתה בכל זאת מכור למשהו וכל בוקר צריך לשתות "תתרופה" שלך זה די מגביל אבל הרבה יותר טוב מהאפשרות השניה שימוש בהרואין וכל מה שמתלווה לשימוש שלו. יש כאלה שמצליחים להפסיק לשהשתמש לגמרי וזה הכי טוב אבל יש כאלה שניסו המון גמילות ולא הצליחו להתנתק מהסם והאדולן הוא אפשרות נוחה לחיות ולעבוד לנהל משפחה גם אם אתה חולה במחלת ההתמכרות ולא הצלחת להיגמל לגמרי.

יאיר5

New member
ההבדל גדול...

אין מה להשוות בסוטול חומר ומתדון... מתדון לא נותן סוטול בכלל אחרי שהגוף מתרגל למתדון תוך כמה ימים אין ממנו סוטול יותר אבל הוא ממלא תרקנות וזה העיקר לא... ממש אין מה להשוות בהרגשה אלה שני דברים שונים לגמרי לגמרי מבחינת סוטול אדולן לא מסטל יש הרבה שחושבים שאדולן כן מסטל ומי שלא שותה אותו באופן קבוע אולי כן מסטתל ממנו מדי פעם אבל מי שנמצא בטיפול מתדון זאת רק תרופה עבורו בלי סטלה.

tiger

New member
יש גם יש כולל מנהל הפורום הנל

וההבדלים בין שימוש בסם רחוב מלוכלך לחומר סינטטי נקי הם גדולים מאוד. המישתמשים בסמי רחוב בימיוחד מסוג הרואין סלאש קוק פרסי מישתמשים בחומר מזוהם כאשר מנת סם ממוצעת מכילה רק עשרים שלושים אחוז הרואין ברמה זו או אחרת של עיבוד שזה בדרך כלל הרואין שחור מסוג קוק פרסי מה שניקרא שזה גם ככה חומר שרחוק מליהיות איכותי רחוק מרחק רב מליהיות אותה אבקה לבנה שרואים בסרטים. שאר השמונים או שיבעים או שישים אחוזים שמכילה אותה מנה זה ליכלוך שיכול להכיל כל אבקה מכדורי אקמול מפוררים ועד סוכר ענבים וחול תלוי בכמות הידיים שהחומר עבר ובגרידיות של כל אחד ואחד מהם שהיא בדרך כלל גדולה כגודל הסיכון הרב ומתח הרווחים העצום שכל סוחר כזה צריך להרוויח כדי שזה יהיה כדאי עבורו. כתוצאה מכל הסלט הזה ובהיתחשב בעובדה שרבים מזריקים את כל זה ישר לוורידים רבים מהנרקומנים סובלים מכל מיני צרות חולות הכל מזיהומים ואפצסים מכוערים שמיסתיימים הרבה פעמים באיבוד חלקים מהגוף ידיים ורגליים בעיקר ועד מוות מהיר וכואב עקב תגובות אלרגיות של הגוף לאחד מהחומרים הרבים שהיו באותה מנה אחרונה מוות שבדרך כלל עיתונאים והדיוטות נוהגים לכנות מנת יתר או אובר דוז אבל האמת היא שממנת יתר מתים מעט מאוד נרקומנים בדרך כלל לנרקומנים אין כסף למנות יתר בקושי יש להם כסף למנת מינימום. זה עוד בלי להזכיר צרות אחרות שנובעות ממחסור במזרקים דבר שגורם לאנשים לחלות באיידס ולשיבעים וחמש אחוז מציבור המזריקים ליהיות נשאים של צהבת נגיפית מסוג סי שזו הצהבת היותר גרועה מכל האחרות. גם לא הזכרתי את המחיר היקר של כל מנת ליכלוך כזו שנע בין מאה שקל למאתיים למנה כשנרקומן פעיל ממוצע צריך אחת עד כמה כאלה ביום. גם לא היזכרתי שבארץ מי שעוסקים במלאכת המיסחר הם בדרך כלל בני הדודים ולא לגמרי באשמתם כי גם לאזרחי ישראל ומישטרת ישראל נוח המצב הקיים בו המיסחר בשוק הסמים הנרקוטיים הקשים נעשה בשכונות ערביות בגבולות הקוו הירוק ומהכסף הגדול שזורם שם נהנים מי אם לא אירגוני השלום של שלום עכשיו וישע....סתם ציניות. חמס והג´יהד האיסלמי חוגגים עלינו. המתדון לעומת זאת: סם סינטטי נקי מיוצר במעבדות של טבע ואביק מחולק כמו שהוא לאוכלוסיה קטנה של מכורים שנהנת מאיכות חיים שקטים ונקיים. לא מזריקים אותו לא מריחים אותו ולא מוכרים לנו אותו במחירים מופקעים. לגימה קטנה ומרירה בבוקר והקופים רגועים עד ליום המחרת. יש שמקבלים אספקה לשבוע מהמירפאה ויש שבאים יום יום או פעמיים בשבוע. לא צריך יותר לידאוג לכמויות של כסף אין יותר מעצרים והביתה תמיד חוזרים בשלום. פתאום יש זמן ללימודים עבודה חברים חברות ומה לא בקיצור חיים. אני באופן אישי פשוט עומד נידהם כל פעם מחדש לנוכח העובדות הפשוטות האלה כשהשאלה המהדהדת היא למה ומדוע דווקא בארץ הטיפול במתדון עדיין נימצא היכן שהוא נימצא לעומת מדינות אחרות שהנרקומנים שלהם לא מפרנסים אירגוני טרור שמנסים להשמיד אותן שהציבו את המתדון כטיפול הכי חשוב ונגיש שהן נותנות למכורים. שלא לדבר על הסטיגמות והתוויות שיש עדיין לטיפול הזה בארץ. אני על מתדון ואני מרגיש מצוין אם שאלת אותי אני מעדיף להמשיך לקבל מתדון כל החיים רק לא לחזור להישתמש בהרואין. זה לא פוגע בכבד ולא ניכנס לעצמות כל אלה נזקים שניגרמים וניגרמו לאנשים מהשימוש בהרואין וגם לא מההרואין עצמו במידה והוא היה נקי אלה מהחומרים הנילווים לסם ברחוב כמו שציינתי בהתחלה.את המתדון נותנים גם לחולי כבד ולחולי צהבת נגיפית שפוגעת בכבד ביגלל שהחומר ידוע ככזה שפגיעתו בכבד מינימלית אם בכלל יחסית להרואין המלוכלך ברחוב שהוא הוא זה שטוחן לנרקומנים את הכבד ולא המתדון כמו שרבים בבורות טוענים אחר כך. מרביתם מטופלים בעצמם במתדון שכל החיים הרסו לעצמם את הכבד עם הרואין וקוקאין ואלכוהול ושאר ירקות. אני לא אומר שזה מזון בריאות אבל ...הדרך מיכאן ועד למה שעושים ליפעמים מהחומר הזה ליפעמים אפילו המכורים עצמם עקב בורות ודעות קדומות הוא עצום. t

יאיר5

New member
טיגר לידע כללי מתדון כן פוגע בכבד..

וכן נכנס לעצמות בגלל זה הקריז שלו כל כך ארוך וקשה. זה שהוא הרבה יותר טוב ועוזר מהרואין זה ברור אבל גם למתדון יש תנזקים שלו אין שום דבר כימי בעולם שתכניס לגוף מדי יום ולא יגרום נזק אזאין ספק שהמתדון עדיף בהרבה על הרואין וגם נותן לחיות בשקט אבל להגיד שאין בו שום נזק זה לא נכון בכלל בכלל...

tiger

New member
כימעט כל חומר כימי פוגע גם בכבד

בימיוחד אלה שמשפיעים גם על המוח אבל.... וזה אבל גדול,יחסית להרואין ואפילו לתרופות מסוגים שונים אחרים המתדון מזיק הרבה פחות. לא רק לכבד אלה גם למערכות אחרות בגוף.לא פוגע בתאבון ולהיפך לצערי לא גורם לעיניים אדומות או נפוחות ואני עדיין מחזיק בדעה שהוא לא ניכנס לעצמות כמו שאומרים אלה שאפשר לימצא ריכוזים יותר גבוהים של חומר שמיתישב בשכבות השומן בגוף לאחר שימוש לאורך זמן.המחסנים האלה שהמתדון כאילו מיצר לעצמו בשיכוות השומן הם גם אלה שמיתפרקים כל כך לאט מאוחר יותר בזמן גמילה אם וכאשר זו נעשית ולאכן הקריז שלו ארוך יותר מיזה של ההירואין שלא בונה לעצמו עתודות כאלה של חומרים. מה שכן לכל מטבע יש שני צדדים והתופעה הזו של המתדון גם אחראית לכך שברגע שמפסיקים לקחת אותו או כשנוצר מצב שאין חומר בסביבה אז המחסנים האלה בשכוות השומן מתפקדים כמו מחסני הדלק של המדינה לשעת חרום בקיצור מקריז לא יסבול מי שמקבל מתדון באופן קבוע ליפני שיעברו לפחות יומיים וחצי שלוש . אבל נידמה לי שמדובר רק על שכוות השומן ולא בעצמות אבל לא ליתפוס אותי במילה. מה שכן אני בטוח זה שמעולם לא שמעתי על מטופלים במתדון שהיתה להם בעיה עם עצמות שנישברו או ניפגעו כתוצאה מימתדון. זה גם לא טוב לשיניים ביגלל שנוצרת היתכווצות של כלי דם קטנים בימיוחד מה שעלול ליגרום למי שלא דואג מאוד לבריאות הפה לנסיגת חניכיים ונפילת השיניים בעיקבותייהם ועדיין לכימעט תישעים ותשע אחוז מהמטופלים במתדון מגיעים לטיפול כבר בלי מראש חוץ מימעטים שהיה להם כסף ההההרבה כסף להשתלות וכמה כאלה כבר יש.... אז נכון שהמתדון יכול ליפגוע בשיניים במידה ומישהוא מגיע עם סט לבן ויפה עם חניכיים בריאות וורודות אבל כמה כאלה באמת יש אם בכלל,לי לא יצא להיפגש ונכון שמתדון יכול ליפגוע בכבד במידה זו או אחרת ואם יש לך כבד חדש ובריא זה אולי לא רעיון טוב אבל אם יש לך כבר נפוח ועייף משימוש של שנים ומצהבת או משחמת או מהשד יודע מה אז המתדון זו האופציה שיחסית לכל חומר אחר שאתה צורך גורם להכי פחות נזק אם בכלל ברמות כאלה נניח של אנשים שגם ככה כבר רחוקים מגיל שמונה עשרה והכבד שלהם חצי הרוס הרופאים בכלל מיתיחסים למתדון כמשהוא שגורם נזק נוסף או כאל תרופה מרפאת.באדלסון נהוג להיתיחס למתדון כאל תרופה שתורמת לבריאות של הכבד כמובן שהכל יחסית. גם חולי איידס שמקבלים קוקטיילים של תרופות שפוגעות באלף ואחד דברים עדיין נוהגים להיתיחס לחומרים האלה כאל תרופות שעושות טוב על אף כל הנזקים ותופעות הלוואי אבל אני יודע שאותך אני לא צריך לשכנע. באדלסון נותנים מתדון לנשים בהריון עד זמן הלידה )ואחר כך לא לוקחים להן את התינוקות(ונכון שהתינוקות נולדים בקריז אבל הם נולדים דבר שבכלל לא היה בטוח שהיה קורה אם הן היו ממשיכות להישתמש בהרואין וקוקאין ביחד או לחוד ואני בכלל לא ניכנס לשאלה אם זה טוב או לא טוב לילדים האלה להיוולד בכלל בטח שלא ככה אבל רק ביגלל שזה קשור לנושא שעלה.נכון שיש נזקים והם ידועים אבל ברפואה ומתן תרופות כל דבר יחסי כשלכל חומר יש את הפלוסים והמינוסים הידועים שלו. אנחנו הרי יודעים איזה נזקים ותופעות לוואי איומות יש לטיפולים כמוטרפיים לחולי סרטן ואנחנו יודעים איזה נזקים ותופעות לוואי יש לכימעט כל התרופות הפסיכיאטריות וליפעמים כולל אלה הפופולריות בקרב הציבור הרחב שסובל סתם מדיכאון קל שלא לדבר על אלה המאושפזים או החולים הכרוניים ועדיין הם מקבלים את החומרים הקשים והמזיקים לכל הדעות האלה ואומרים תודה כי להם בסופו של דבר מה לעשות זה עוזר. המתדון זה חומר סינטטי זהה למורפין,אחת מהתרופות הפופולריות ביותר בהיסטוריה כשרופאים ואנשי מיקצוע הם אלה שנותנים אותה לחולים בדרך כלל ואם מישהוא חושב שהיו נותנים תרופה כזו כל כך הרבה במידה והיא היתה גורמת נזקים גדולים הוא טועה. תיראו איזה סיפור הם עושים מאישור מריחואנה רפואית חומר שעל פניו לכל אחד ניראה כאילו זה ברור שגורם הרבה פחות נזק ממורפין ועדיין היום הרבה יותר קל לקבל מרופא זריקה של מורפין ישר לווריד מאשר אישור לעשן מריחואנה ולמה? כי לדעת הרופאים מורפין זה חומר הרבה יותר יציב ובטוח שוב:יחסית. יחסית זו מילת המפתח כאן. t

urizv

New member
אני מרגיש

אני מרגיש שאני צריך לתת הסבר לשאלות שלי. אז כמו שכתוב שמי אורי, ולאחרונה התחלתי לעבוד בתחנה לחלוקת מתדון, השאלות שלי נובעות מרצון להבין את הרגשתו של המכור שעומד מולי.

יאיר5

New member
כן שמענו על סבוטקס זה...

מה שהתחילו בזמן האחרון לחלק במקום מתדון בישראל. שמעתי מאנשים שמקבלים אותו שזה דווקא בסדר בשבילם וממלא להם תרקנות כמו המתדון. אבל מי שכבר מקבל מתדון לא יכול לעבור לכדור הזה או לפחות זה מה שהרופא אצלנו אומר... ולטייגר בטח שמתדון הרבה הרבה יותר טוב מהרואין אבל להגיד שיש בו רק דברים טובים בלי נזקים לא נכון. זה שהוא הרבה יותר בריא וטוב מהרואין זה בטוח זה שעדיף בלי שום סם או תרופה זה הכי בטוח..... urizv אם התחלת לעבוד במרכז מתדון ואתה מנסה להבין את אלה שעומדים מולך זה יפה לא הרבה היו עושים את זה רק עצה קטנה בשבילך תכבד תאנשים תתנהג אליהם כמו לאנשים והם יחזירו לך אותו יחס.

urizv

New member
אגב

אניני יודע על פגיעות בכבד כתוצאה משימוש במתדון. אני יודע שמתדון עלול לגרום לאולקוס וזאת אחת הסיבות שהוא מחולק עם מיץ ממותק. אגב היום במקרה פגשתי את אחד המשתמשים הוותיקים במתודון. אדם נחמד בן 75 ומשתמש במתדון מאז שנת 81. יש לציין שחוץ מבעיות גיל רגילות הוא בריא לחלוטין, ואפילו עובד בחקלאות.

יאיר5

New member
טוב תמיד יש פעם ראשונה לדעת לא.....

תשאל תרופא אצלכם הוא יספר לך.

tiger

New member
אז אם אתה עובד בכזה מקום....

תברר לנו אתה לגבי פגיעה בכבד:איך ,כמה ולמה... כי זו עדיין אחת מאותן תויות שלא לומר דעות קדומות שיש בקרב ציבור המכורים שגורסת שמתדון הורס את הכבד. אני ישמח לישמוע מה אומרים על זה אצלכם. t

urizv

New member
מתדון ודאי אינו מזון בריאות

מתדון ממכר פי 15 מכל סם אחר ולכן הגמילה ממנו מאוד קשה, אבל הוא עדיף על כל סם שנקנה בצורה לא חוקית ולא ידוע מה הוא מכיל בדיוק כמו שנאמר פה. בנוגע לפגיעה בכבד מבטיח תשובת רופא מחר.

tiger

New member
לא מיץ סחוט טיבעי נכון....

וממכר אולי יותר מכל סם אחר באופן שונה,אינני חושב שאפשר לכמת את זה לפי חמש עשרה או עשר או אפילו שתיים כי בעוד המתדון ממכר פיזית יותר מהרואין עדיין נרקומנים מיתמכרים להרואין ומטופלים במתדון ולא להיפך. ויש ליזכור שמתדון גם ככה נותנים לאנשים שהם כבר מכורים כרוניים גם ככה ולא לנערי מקהלה... t אשמח לישמוע מה אומר הרופא אצלכם ותודה

urizv

New member
תשובת הרופא

מתדון אכן פוגע בכבד, אומנם לא כמו אלכוהול אבל עדיין פוגע. במינן של 100 מ"ג תהיה פגיעה כלשהי בתיפוקי כבד לאחר כ-20 שנה בנגוד לאלכוהול שהפגיעה כבר לחר כ-10 שנים. בעצם פעולת המתדון נובעת מתוצרי הלוואי של פרוקו בכבד ולכן גם השפעתו לתווך ארוך. נ.ב אשמח להפנות שאלות נוספות לרופא וגם לענות על שאלות בנוגע לתוצאות בדיקות שתן ומה מגלים בהם.

למעלה