שאלה

JonnyBoy

New member
שאלה

מאות אנשים נהרגים כל שנה בכבישים. מה עשו חברי הכנסת מטעם מר"צ בנושא, ומה הם מתכננים לעשות? מישהו יכול להפנות אותי לחלק במצע המפלגה העוסק בנושא זה? אודי.

asafpp

New member
משהו על מצע של מפלגות

יצא לי לקרוא מס´ פעמים פה אנשים שמבקשים לדעת מה כתוב במצעה של מרצ בנושא כזה או אחר. לדעתי בכל הקשור למצע (של כל הרשימות, לא רק של מרצ) מה שכתוב בו יש להתיחס בפקפוק. כל מצע מנוסח בצורה אוטופית . בכל מצע נמצא אין ספור פעמים את המילים "כבוד" "שיוויון" "דאגה לשכבות חלשות" "פיתוח הכלכלה" "השקעות בחינוך" "מלחמה בתאונות הדרכים". בד"כ הוא יהיה כתוב במשפטים דיפלומטיים שימנעו מלחרוץ דעה בעלת מחלוקת בציבור. תקרא את המצע של אחמד טיבי, אני מבטיח לך שלא תהיה לך בעיה לבחור בו לפי המצע שלו. הכי קל זה לכתוב . בטח שלכתוב "אני אשים סוף לתאונות הדרכים" זה הדבר הכי קל והכי חכם, כי אף פוליטיקאי לא יכתוב במצע שלו: "אני לא מתכוון להתמקד בתאונות הדרכים" או "בעיות כלכליות הן לא מה שעומד בראש סדר העדיפויות אצלנו. וזאת למרות שמנסיון אנחנו יודעים שיש סיעות בכנסת שפועלות רק בנושאים ספציפיים.

pelegs

New member
בגלל זה המצע של רוב המפלגות

קטן בהרבה משל מרצ. מרצ באמת מפרטת מה היא רוצה לעשות. מרצ גם באמת מיישמת זאת בשטח.

asafpp

New member
אורך המצע זה בכלל לא מה ש חשוב

אפשר לכתוב מצע באורך ספר ועדיין הוא יהיה מפוקפק. לא ניתן להסיק ממצע של מפלגה כלשהי איך היא בדיוק תפעל במידה ותבחר. נראה שהאוכלוסיה היחידה שמתעניינת איכשהו במצעים זה נוער ועולים חדשים אשר לא מכירים מספיק את העולם הפוליטי. אני גם לא חושב גם שהמצע של מרצ מסוגנן שונה מהמצע של שינוי או של מפלגת העבודה למשל. הכל חרטה בקיצור.

מרצ מובילה בעשייה...

בחקיקה, וזה מה שחשוב באמת. גם החומר האנושי במרצ מראה על מפלגה טובה באמת- מוסי רז צויין כחבר הכנסת הסביביתי ביותר ע"י עמותת אדם טבע ודין, ובתור הנציג המוביל של מאבק המילואים בכנסת ע"י תנועת בלת"ם. אילן גילאון הוביל את מאבקם של הנכים בכנסת האחרונה וביחד עם כמה חכי"ם אחרים ממרצ מעם אחד ומחד"ש הוביל את כל המאבקים החברתיים. נעמי חזן צוינה כאחת מחמש חברות-הכסנת הכי ´חברתיות´ בכנסת ה-15. כאשר יוסי שריד התפטר ממשרד החינוך קראו לו עשרות ראשי עיירות פיתוח לחזור לתפקידו אחרי העבודה הטובה שעשה.

JonnyBoy

New member
../images/Emo5.gif אתם מקשיבים לעצמכם?

אתם מבינים מה אתם אומרים בעצם? אתם פשוט לא מאמינים לפוליטיקאים שלכם
הרי מצע אמור להיות חוזה התעסוקה של נבחר הציבור מול הציבור אותו הוא משרת. המצע הוא ה-"אני מאמין" של המפלגה, המהות שלה. מפלגה בלי מצע (או עם מצע כללי ומתחמק) היא כמו אדם בלי חוט שידרה. מה אתם אומרים על המצע הזה? מישהו מנסה להתחמק? להתנסח בכלליות?

smile2life

New member
לא חקיקה אבל בכל-זאת

אמנון רובינשטיין, בשיתוף עם נחופ לנגטל, יזם הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה בתחילת 2002. אני מביא לך את נוסחה: הכנסת החמש-עשרה הצעת חוק של חברי הכנסת: אמנון רובינשטיין נחום לנגנטל הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (תיקון - מתקן מגביל מהירות), התשס”ב-2002 תיקון סעיף 1 1. בפקודת התעבורה (להלן – הפקודה), בסעיף 1 אחרי ההגדרה "מונית" יבוא: "מתקן מגביל מהירות" – מכשיר המותקן ברכב לפי הוראות פקודה זו, המיועד להגביל את מהירות הנסיעה ברכב;". הוספת סעיף 61א 2. בפקודה, בפרק השביעי, לפני סעיף 62 יבוא: "התקנת מתקן מגביל מהירות 61א. (א) הנוהג ברכב ללא שהותקן בו מתקן מגביל מהירות בהתאם להוראות סעיף קטן (ב), או המחבל במתקן מגביל מהירות ברכב, דינו – מאסר שנה או הקנס האמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין. (ב) לא יירשם רכב ולא יחודש רשיון לרכב מסוג האמור להלן אלא אם כן הותקן בו מתקן מגביל מהירות: (1) אוטובוס או טיולית שמשקלו הכולל עולה על 10,000 ק"ג; (2) רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 12,000 ק"ג; (3) רכב מורכב. (ג) שר התחבורה רשאי לקבוע כי הוראות סעיף זה לא יחולו על סוגי רכב המנויים בסעיף קטן (ב). (ד) בסעיף זה, "טיולית" ו"רכב מורכב" – כהגדרתם בתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 . (ה) בעל רכב כאמור בסעיף קטן (ב), אחראי לתקינותו של מתקן מגביל מהירות; הטוען כי אי התקינות נגרמה שלא על ידיו – עליו הראיה. דברי - הסבר הסטטיסטיקה של תאונות הדרכים מצביעה על מעורבות משמעותית של כלי רכב כבדים בתאונות דרכים. הסטטיסטיקה מורה גם כי התאונות בהן מעורבים כלי רכב כבדים הן הרות אסון. על הקשר בין מהירות מופרזת לתאונות קשות דומה שאין צורך להכביר מילים. לאור כל זאת קובעות תקנות התעבורה כי בכלי רכב כבדים כדוגמת משאיות ואוטובוסים יותקן מתקן אשר יגביל את מהירותם של כלי רכב אלו וימנע מהם מלהפריז במהירות הגבוהה מעל המהירות המותרת. המדובר במתקן אשר מותקן במנוע הרכב ואינו מאפשר לרכב להאיץ מעל המהירות שנקבעה בו. ואולם, נודעו מקרים רבים בהם כלי רכב מוגבלים נמצאו נוסעים מעל המהירות המותרת ומעל המהירות אליה הם הוגבלו. בירור שערכנו מעלה כי ניתן בדרך פשוטה למדי לבטל את השפעתו של המתקן וכי הדבר לא פעם נעשה במזיד או בשוגג. יוצא שמטרתן החשובה של התקנות, אשר באו להתמודד עם התאונות הקשות בהן היו מעורבים כלי רכב כבדים אינה מושגת, למצער במלואה. מבדיקתנו עולה כי הסיבה לכך היא שקיים קושי באכיפת מצוות מתקין התקנות, לפיכך מוצע לקבוע בחוק את אחריותו של בעל הרכב לכל מקרה בו נמצא מגביל המהירות בלתי תקין אם משום שהוזנח ואם משום ש"טופל" על ידי משהו. בנוסף, נקבעה החזקה כי בכל מקרה בו נמצא המתקן לא תקין הדבר נובע מבעל הרכב. לבעל הרכב תהיה אפשרות להביא ראיות לסתור את החזקה הזו. זהו הנטל היחיד אשר יהא מוטל עליו, כאשר התביעה עדיין תצטרך להוכיח את אשמתו מעל לכל ספק סביר לאחר שיביא את ראיותיו. גישה זו עומדת בדרישות תיקון 39 לחוק העונשין, התשל"ז – 1977 וכן עולה בקנה אחד עם דרישות חוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו. בנוסף מוצע לאפשר לשר התחבורה לפטור, במקרים המתאימים, כלי רכב מהוראות חוק זה. בתקנות הסמכות היא למנהל אגף הרכב אך נראה לנו כי יש לצמצם את הסמכות הזו למקרים מיוחדים ביותר (כמו למשל רכב כיבוי אש) והשר הוא זה אשר צריך לתת דעתו בעניין. --------------------------------- הוגשה ליו"ר הכנסת והסגנים והונחה על שולחן הכנסת ביום ח´ בשבט התשס"ב-21.1.2002

JonnyBoy

New member
במשאית הותקו מתקן מגביל מהירות,

המשאית נוסעת בלילה, במהירות המותרת, הנהג עייף כי הוא כבר 18 שעות על ההגה, המשאית עמוסה במטען הרבה מעל המשקל המותר כי הבעלבית של הנהג רוצה להרוויח עוד קצת, המשאית מגיעה לאזור של עבודות בכביש, הסימון של מע"צ לקוי, הוא מנסה לבלום (באיחור כי הוא עייף) ולא מצליח (כי המשאית עמוסה מדי) וסוטה לנתיב הנגדי (כי אין גדר הפרדה) ולוקח חיים של משפחה שלמה. לטפל במהירות זה לא מספיק (בלי להכנס לוויכוח על יעילות הטיפול או נחיצותו). על הכביש ישנו צרוף של גורמים רבים שכולם מוזנחים בצורה זו או אחרת (ראה הדוגמא) וצריך לטפל במכלול הגורמים המהווים את הבעיה. אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה הבאה, המדברת על בחירות, מצעים ותאונות דרכים ולומר את דעתכם.

למעלה