שאלה

שאלה

לפני כמה שנים בבי"ס ילדה נפלה נפלה, קיבלה מכה בראש ואיבדה את ההכרה. תוך כמה דק´ הגיעו המורים לספורט וכשראו שהלסת נעולה שברו את השינים כדי למשוך את הלשון החוצה ("שלא תבלע אותה"). שאלות: במצב כזה עושי דחיקת לסת, או שאני טועה ? האם היו אי פעם הנחיות לשבור את השינים ? עומר

Vtach

New member
לא שוברים שיניים!!!!!!!../images/Emo46.gif

"לא לא לא לא לא לא לא שוברים שיניים" (ציטוט של המדריך שלי..).. (היא יכולה לשאוף את השיניים ולהחנק..) וזו עוד הודעה שמראה כמה המורים חכמים.... במצב שהלסת נעולה מחכים עד שהיא תשתחרר... אין מה לעשות קשה מאד (או בלתי אפשרי) לפתוח לסת "נעולה"... לא ככה? חוצמזה... אם היא נשמה למה לשבור שיניים???? רק שומרים על קיבוע ראש.. (למנוע צניחת בסיס לשון...)

היא נפלה, נדמה לי שמגובה

(לא הייתי שם), ובכל מקרה זה היה טראומה, אז עושים דחיקת לסת כדי למנוע צניחה, לא ?

Vtach

New member
אאאאאהההה...

אם זה טראומה אז זה בעיה.. כמו שאמרתי.. כשהלסת נעולה קשה מאוד לעשות דחיקת לסת...

כן, אז אין דחיקה, ואין קיבוע...

מה עושים ? נותנים לה להחנק, או שמסתכנים בשיתוק ומקבעים ראש ?

Vtach

New member
שאלה טובה...

נראה לי שכל עוד היא נושמת אין בעיה.. ד"א אתה יודע איך עובד המנגנון של הטריזמוס (נעילת לסתות)??

paradan

New member
שאלה אחרת

למה לכם לפתוח את הפה כשהלסתות נעולות (טריסמוס)? האם לא סביר להניח שאם הלסתות נעולות הלשון מכווצת כך שאין לחשוש מצניחת בסיס לשון וחסימת AW? בכל מקרה אם הלסתות נעולות זה אומר שיש חמצן ואין מה להילחץ. כשיהיה מחסור בחמצן שרירי הלסת ירפו ויהיה אפשר לעשות דחיקת לסת (פתיחת AW למקרי טראומה). לגבי המקרה של פאראמדיק ששבר שיניים לצורך ביצוע אינטובציה: לא תקין שכך קרה. לפאראמדיק יש תרופות שיכולות להתמודד עם בעיה זאת ויש לתת אותן לפני (תרופות אינדוקציה ורלקסציה - הרדמה והרפיית שרירים)... לעיתים שוברים שיניים תוך כדי נסיון אינטובציה רגיל וכעקרון זה לא תקין אך זה תלוי בנסיבות. זה קורה לעיתים וזה לא אומר בהכרח שהמטפל לא מיומן. אם לא היתה אפשרות להרדים את החולה או שהתרופה עוד לא השפיעה והחולה בסכנת אספירציות (דימום מטראומה לדוג´) כך שלא תמיד זאת עילה לתביעה. לעיתים זה פשוט כורח המצב.

Vtach

New member
זה מה שאמרתי...

אין סיבה לנסות לפתוח את הפה כשהיא נושמת\עדיין בטריזמוס..

Dr.Drek

New member
שאלה ל PARADAN

אהלן! האם לפאראמדיק נכון לחכות עד שיגמר החמצן??? לא עדיף ישר עם התרופות כדי להתחיל להנשים??? (כמובן במידה שמדובר בלא נושם - אם נושם חפיף בוודאי לא??) כמו כן, מה התו"ל אומר לגבי לבן/החובש ? מה עליו לעשות בחולה לא נושם עם לסתות נעולות???

Vtach

New member
מותר לי להוסיף??

תודה
... אז ככה... השמועה אומרת (
) שיש אפשרות לעשות אינטובציה (או משהו בסגנון) דרך האף... (אולי זה לא ממש יעיל.. ולא ממש מונע צניחת בסיס לשון... אבל עדיין..) וד"א... מחשבה שעלתה לי היום... תארו לכם למישהו ננעלת הלסת על הלשון...
(סדיסט שכמוני...
)...

nsr

New member
תאר

ננעלות הלסתות על אצבע של מישהו אחר. יותר כואב .]

paradan

New member
תשמע, תראה...

במידה ויש תרופות אז משתמשים בהן כמובן ולא מחכים עד להרפיית השרירים אבל זה כשיש גישה ורידית... לפעמים גם היא לוקחת זמן שאין לנו... ועוד משהו שחשוב להבין מצב זה לא נמשך שעות וגם לא דקות לפני בערך שבועיים ראיתי בחדר הלם (אעלכ) בברזילי חולה עם בצקת ריאות קשה שעמדו לעשות לה אינטובציה והיא עשתה טריזמוס. היא אחרי כמה שניות קיבלה דורמיקום והבעיה נפתרה ממש מהר (עניין של שניות בודדות!). כך שאין שום סיבה לשבור שיניים. גם ברגיל מקסימום מחכים כמה שניות...

paradan

New member
אולי עשרות בודדות...

כן, גם בלי התרופות זה לא ימשך יותר מעשרות בודדות של שניות. מה שבטוח שלא חמש דקות, ואם כן אז הוא נושם מספיק טוב...

מערית1

New member
יש לי שאלה לגבי המונח טריזמוס...

אותי הדריכו שמצב של נעילת לסתות נקרא "ספאזם לסתות" זה אותו המנגנון טריזמוס, או שזה משהו אחר?

מערית1

New member
תודה לך סידרת לי כמה דברים בראש!

שיהיה שבת שלום לכולם ומשמרות נעימות ושקטות לכל העוסקים במלאכה המקודשת!

../images/Emo104.gif מילא המורים...

גם לי היתה את אותה הדילמה אבל הסיבה היא ששני מדריכים אמרו שני דברים שונים... מישהו שהדריך בחיל רפואה בצבא (ולא" מורה חכם" מבית הספר) הזכיר את השבירת שיניים (זה אפילו זיכרון בולט כי צחקנו שהוא אמר לחיילים לא לקחת את ה-M16 ולתקוע להם בפרצוף אלא לקחת סרגל או משהו כזה ולפתוח את הנתיב אוויר) וזה היה בקשר להחייאה, לעומת זאת במדריך במד"א הסביר שאם יש ספאזם יש חמצן, אם יש חמצן- אין צורך בהחייאה!

למעלה